17. heinäkuuta 2016

Kesälomalta paluuta ja kotipäätöksiä

Moikka moi!

Huh huh, niin se neljä viikkoa kesälomaa heilahti että ei sitä usko itsekään. Lienee kliseistä todeta, että pitkän loman jälkeen kotiin on kiva palata ja ihanalta se kieltämättä tuntuikin. Olimme kolme viikkoa reissun päällä, jonka aikana emme kertaakaan käyneet kotona. Meillä oli siis varsin onnistunut tahdinvaihdos mökkeillen, sukulaisilla ja ystävillä ollen ja sanoinko jo että nukkuen? Vetelin hirsiä kellon ympäri lähes koko reissussa olo aikamme ja välillä jopa enemmänkin. Univajetta oli siis selvästi ja sen lisäksi voin kertoa, että olen aina rakastanut nukkumista. Voisin nukkua kuinka paljon tahansa! Huikkasinkin Heikille yhtenä aamuna, että voisin nukkua ammatikseni. Olisikohan sellaista jobia olemassa? ;)
Loman toinen viikko kului siis vuokramökillä lööbaillen ja viereisessä mökissä olevien Heikin sukulaisten kanssa rentoa aikaa viettäen. Ilmat sattuivat kohdilleen ja niinpä nautimme aamukahveja laiturilla, saunoimme kaksi kertaa päivässä, pulahdimme järveen (tosin itse en montaa kertaa uskaltanut vedessä käydä), ajoimme skootterilla, söimme hyvin ja ihailimme illoin toinen toistaan henkeäsalpaavampia auringonlaskuja! Aikamoisia maalauksia.. niin mykistävän kauniita, että sanattomaksi vetivät.


Mökiltä jatkoimme muualle keski-Suomeen muun muassa Jyväskylän suuntaan, jossa piipahdimme pariinkiin otteeseen. Musta olisi ihana vielä joku päivä asua Jyväskylässä -ehkä joskus?Tässä oli pieni kuvakooste meidän lomasta ja laajempi kattaus on muutaman postaukseen jaoteltuna vielä tulossa. Olette toivoneet blogiini muun muassa asukuvia ja niitä saimmekin muutamat otettua. Kunhan pääsen käymään lomakuvia läpi (räpsin muistikortin täyteen, joten työsarkaa kuvien suhteen on ;) niin postauksia lomafiiliksistä alkaa tulemaan.

Loppuun vielä muutama rivi päätöksestä asumiseemme liittyen, ja tästä päätöksestä olenkin tosi iloinen ja huojentunut! Saatatte ehkä muistaa, kuinka jokunen postaus sitten kerroimme hakevamme suurempaa asuntoa koska nykyinen pesämme alkoi käydä ahtaaksi. Mua on pitkään harmittanut kun muilla tuntuu olevan väljemmät asumisolosuhteet (tiedän, turhaa vertailua) ja sekin osaltaan on saanut haaveilemaan uudesta hemmasta. Tavoitteeni tällä hetkellä on kuitenkin vähentää työmäärääni osa-aikaisen tunneille ja suurempi koti luonnollisestikin lisäisi asumiskustannuksia. Helppona yhtälönä laskettuna työmäärän vähentäminen ei siis välttämättä onnistuisi, jos asumisneliömme -ja myöskin siihen liittyvät kulut- kasvaisivat. Siispä päätimme yksinkertaistaa elämäämme tekemällä kotimme järjestyksessä muutoksia ja vaihtaa suurempia huonekaluja pienempiin. Näin kodistamme tulisi avarampi ja tilat elämiseen kasvaisivat. Siskoni totesikin aika osuvasti, että "Jenna, te maksatte vuokraa tietyistä asumisneliöistä. Käyttäkää ne neliöt elämiseen älkääkä tavaran säilytykseen." Niinpä. Ja niin me alettiin tänään tekemään! Vaihdoimme olohuoneen järjestystä käytännöllisemmäksi ja nyt se on paljon avarampi kuin aikaisemmin! Tämän lisäksi harkitsemme neljän istuttavan sohvamme vaihtamista kolmen istuttavaan, ruokailuryhmän vaihdamme sirompaan, eteisen naulakon tilalle tulee kaappi, johon takit ja kengät saa sujautettua nätisti piiloon ja makuuhuoneen järjestys tulee myös muuttumaan. Olen tästä kaikesta äärettömän innoissani ja tänään kun katsoin uudistunutta kotiamme ihan uusin silmin, totesin, että on tämä viidenkymmenenkolmen neliön asuntomme kyllä aika kiva. Jahka ehdin ottaa kameran käteen niin näette tekin uudet sisustusratkaisumme ja muutaman kivan säilytysideankin.

Tarkennuksena sanottakoon, että mulla ei siis todellakaan ole isoja koteja mitään vastaan (päinvastoin!) mutta meidän elämäntilanteessamme ja elämän muihin intresseihin liittyen tämä ratkaisu oli tässä vaiheessa paras mahdollinen.

Hyvää alkanutta viikkoa ja tsemppiä meille töihin palaaville!
EDIT! Caseapp-arvonta on suoritettu ja random.org valitsi voittajaksi arvan numero 15, joka osui Joannalle.  Onnea! Voittajalle on ilmoitettu ilouutinen sähköpostitse. Lukijoilleni on kuitenkin pian luvassa alekoodi Case appille ja julkaisen koodin tämän viikon aikana! 
SHARE:

19 kommenttia

 1. Täällä toinen lomasta ja nukkumisesta nauttiva. Vinkkaa kun löydät tuon uuden työn, nukkujana. ;) Varmaan hyvä päätös tuo pysyä nykyisessä kodissa ja tehdä tavaroiden suhteen karsintaa. :) Jään odottelemaan muutoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinkkaan ehdottomasti! Sen työn voisikin ottaa kokopäivätyönä. ;) Kiitos ihana kommentistasi!

   Poista
 2. Selailin nämä kuvat uudelleen ennen kun kommentoin <3 niin u p e i t a <3 sydämestäni toivon että valokuvauksen saralla nappaat työstä kiinni koska päivä päivältä upeammaksi menee <3 kehittymisesi on hurjaa <3

  Koti postaukset kuulostaa enemmän kun kivalta :) innolla niitä odotellen :) ja kodin järjestely myös kuulostaa fiksulta :) itse voisi samaan ryhtyä jotta olisi väljempää :)

  Vielä, kovasti tsemppiä työhön paluuseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Pidän itseäni vain harrastelijana ja kaikin puolin melko raakileena tämän valokuvausharrastukseni kanssa mutta sanasi lämmittivät kovasti ja myöskin tsemppasivat. Kiitos! <3

   Poista
 3. Hei, Mä olen todella iloinen että päädyitte tuohon ratkaisuun asuntoasiassa!! t. Minna

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvältä teidän asumisratkaisut ja innolla odottelen minäkin postauksia uudistuksista ja uudesta järkästä. Tsemppiä töihin paluuseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä kodin järjestelyihin! Jos meinaa pk-seudulla asua niin kaikki on kalliimpaa..

   Poista
  2. Jenni: Kiitos, piakkoin kuvia tulossa! :)

   Marianne: Sanopa muuta, Stadin hinnat ovat hyvin usein pilvissä. ;/

   Poista
 5. Mäkin voisin työskennellä kokopäivänukkujana! Jonakin sängyntestaajana :D Ja hyviltä kuulostaa asumisratkaisut, kummasti saa lisätilaa pienentämällä huonekalujen kokoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin sellaista työtä hakemaan! Uuno Turhapuro oli muuten koemakaaja, ja testasi sänkyjen mukavuuksia. :D

   Poista
 6. Tsemppiä töihin paluuseen! :) Täälläkin pohditaan ja mietitään asunnon vaihtoa. Vaikeaa.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä tarvitaan! Ja isoja päätöksiä ovat asumiseen liittyvät jutut.

   Poista
 7. Kiva nähdä mitä kaikkea olette siellä keksineet! MÄkin välillä haaveilen isommasta kodista, mutta mihin kaksi ihmistä tarvitsee isompaa. Haaveilen omasta makkarista, mutta oikeasti en sellaista tarvitse.Kävisin siellä kuitenkin vain nukkumassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, välillä vaan täytyy erottaa halut tarpeista. :) Mä muuten ajattelin teidän kotia ja miten viihtyisä se on blogikuvien perusteella!

   Poista
 8. Ihania lomatunnelmia välittyy kuvistasi:) On fiksu päätös tyytyä pienempään asuntoon joka kuitenkin on ihan hyvän kokoinen:) Pian kun nähdään, katotaan yhessä vähän teidän kodin järjestystä. Kaksi sisustajan päätä kun lyömme yhteen, saatamme keksiä varsin kivoja ideoita:) Toki jo nyt kotinne näyttää kivalta mutta varmasti saatte siitä harkituilla muutoksilla vielä toimivamman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä odotan! Muutama idea minulla onkin jo valmiina ja esittelen ne sitten sinulle kun tulet! :)

   Poista
 9. Upeita kuvia! Teillä on ollut tosi kiva loma ja nyt jaksaa palata töihin! Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig