15. heinäkuuta 2016

Mitä blogi kertoo bloggaajasta?

Se voi kertoa paljon tai vähän; paljon kevyistä ja vähän vakavammista asioista. Oma blogini kuuluu juuri tähän luokkaan; kirjoitan pääsääntöisesti arjen iloisista ja hyvää mieltä tuottavista seikoista tasapainoittamalla kevyttä linjaa astetta syvällisemmillä pohdinnoilla. 

Kuitenkin, eilen illalla rupesin pohtimaan mitä blogini ihan oikeasti minusta voi ulkopuolisin silmin kertoa. Koska tykkään kirjoittaa juurikin niistä kevyemmistä (esimerkiksi kodin sisustukseen tai klassiseen pukeutumiseen liittyvistä asioista) kuinka todennäköistä on, että minusta saa materialismiin keskittyvän pinnallisen ihmisen kuvan? Kuinka moni lukija jaksaa skrollata muihinkin aihealueisiin, jotka osoittavat, että elämäni ei keskity näihin seikkoihin vaan että elämänarvoni ovat joissain aivan muissa asioissa? Uskon, että moni kanssabloggaaja ymmärtää tismalleen mitä tarkoitan ja myöskin sen, että kirjoitettu blogi on vain pieni pintaraapaisu siitä elämästä, jota persoona niiden kevyempienkin postausten takana viettää. Ainakin omasta puolestani voin kertoa, että olen tarkoituksellisesti rajannut elämäni tietyt osa-alueet blogin ulkopuolelle ja se mitä täältä voi lukea ei siis ole elämäni koko totuus.

Haluan kuvieni ja kirjoitusteni kautta keskittyä elämän kauniisiin ja iloa tuottaviin asioihin mutta välillä pohdin kannustanko näillä postauksilla tiedostamattani esimerkiksi materialismiin? Musta tuntuisi ihan kauhealta jos näin olisi mutta rehellisesti puituna aihelaueiden tiukka rajaaminen voi saada aikaan tällaisen vaikutelman, ja se saa oloni mietteliääksi. Tämä kun luonnollisestikaan ei ole tarkoitukseni. Ehkä huoleni tähän liittyen on turha tai sitten se on täysin aiheellinen. On tietenkin ihan tervettäkin aika-ajoin pohtia miten oma käytös voi vaikuttaa toisiin. Uskon, että jokainen on vastuussa omasta onnellisuudestaan ja elämästään mutta uskon kokemukseni perusteella myös, että on huomaavaista ottaa muut huomioon. Tämä elämänohje on kantanut elämässäni pitkään ja varmasti kantaa edelleen.

Hyvää viikonloppua!

SHARE:

24 kommenttia

 1. Kyllä tätä on pohtinut usein itsekin. Uskon kuitenkin, että kaikki tietävät että elämässä on paljon muutakin kuin päivän asu - lapsiaan vaan haluaa niin paljon suojella, etten itse halua heistä kamalasti kirjoittaa. Sinusta on ainakin tullut syvällinen ja pohdiskeleva kuva blogin myötä ja sanoisin että olet myös herkkä ja empaattinen ihminen. Hyvää viikonloppua Jenna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, täysin samoilla sanoilla voin kuvailla myös sinuakin. Olipa mukava tavata sattumalta! :)

   Poista
 2. Äärimmäisen täydellinen postaus <3 <3 itse uskoisin että varsinkin bloggaajat ymmärtää täysin pointin ja varmasti moni tähän samaistuu. Blogissa annetaan pieni osa itsestä ja se on meille bloggaajille varmasti itsestäänselvyys. Voisin ajatella että muut jotka lukee blogia voi mahdollisesti saada erilaisen kuvan, ei toki välttämättä. Itse kuitenkin uskoisin että blogistasi huokuu aito lämpö ja välittäminen <3 kaikille <3 blogisi on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin ajattelen vahvasti, mutta silti välillä iskee kauhu saattavatko lukijat lukea blogeja "kirjaimellisesti" eli niin, että koko elämä(ni) pyörisi blogin tai siihen liittyvien asioiden ympärillä. Mutta onneks valtaosa ymmärtää, ettei blogi kerro elämän koko totuutta vaan on vain pieni osa sitä. :) Kiitos paljon hyvistä ajatuksistasi ja näkökulmastasi! Ja kiitos, samoin! <3

   Poista
 3. Mä olen miettinyt joskus samaa, mutta toisaalta.... Ei kai kukaan aikuinen blogien lukija voi oikeasti kuvitella, että bloggaajan elämä on pelkästään blogissa esiintyviä asioita??? Toki niitä välillä kuulee/lukee, kun anonyymit jättävät asiattomia kommentteja siitä, kuinka tyhjää meidän bloggareiden elämä on, mutta kyllä kai lukijoillakin täytyy olla jonkinlainen maalaisjärjen käyttö vastuu :D Minun mielestä sinun blogisi huokuu aitoutta ja toivonkin, että joskus tapaisimme ihan livenä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu hyvistä näkökulmistasi. Näin sitä todella toivoisi ja toki myös uskoisi monen lukijan asian näin ymmärtävän. :) Hyvä pointti oli, että lukijallakin on oma vastuunsa bogia lukiessa, hyvä huomio! Kiitos paljon lämpöisistä ja hyvää mieltä tuottavista sanoistasi - kuten aina! <3 Ehkä joskus jossain törmäämme. :)

   Poista
 4. Kyllähän kaikki ymmärtävät että elämä on muutakin kuin blogissa esiintyviä asukuvia ja kauniita koteja, mutta mielestäni blogien tarkoitus on olla inspiroivia ja tuoda pikemminkin hyvää mieltä. Itse olen jättänyt henkilökohtaiset ylä- ja alamäet pois. En sitten tiedä onko se hyvä vai huono juttu lukijoiden kannalta. Postauksesi oli mielenkiintoinen ja hyvä kuten aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiina! Kiitos paljon hyvistä pointeistasi ja ajatustesi jakamisesta! Olen ehdottomasti samaa mieltä blogien tarkoituksista; olla inspiroiva ja jakaa negatiivisen energian sijasta positiivisia ja energisoivia viboja! Välillä vaan tuntee itsensä turhautuneeksi kun näin itsestään selvää asiaa pitää aika ajoin muistuttaa. Välillä toki itsekin kirjoitan joistain ei-niin-positiivista-aiheista, mutta ne aiheet eivät kuitenkaan ole blogini pääpaino.
   Kiitos kauniista ja ilahduttavasta palautteestasi, arvostan! <3

   Poista
 5. Minä olen myös pohtinut tätä asiaa mielessäni, ja en myöskään usko että kukaan lukija ajattelee bloggaajan elämän olevan ainoastaan ruusuilla tanssimista. Jokaisella meillä on omat murheensa kannettavanaan, ja se on jokaisen oma päätös mihin rajan vetää kirjoittamisen suhteen!

  Minä haluan pitää blogin hyvän mielen paikkana. Tosin välillä on tehnyt mieli kirjoittaa myös hiukan pinnalle - tapaisia postauksia, mutta jostain syystä tämä asia saa kuitenkin aina peräätymään. Ehkä vielä joskus. <3 Rutistus ystäväni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä sinun blogi todella on; hyvän mielen paikka kauniine kuvineen ja mukaansa tempaavalla tekstillään! Puen varmasti monien tunteet sanoiksi kun sanon, että blogisi on helmi blogimeressä!

   Olen samaa mieltä, että persoonalla blogin takana on täysi valta rajata aihepiirit kuten haluaa ja minkä verran elämästään haluaa julkisesti jakaa. Ja varmasti moni tämän ymmärtääkin :)

   Poista
 6. Mä olen tullut siihen tulokseen ettei kannata liikaa miettiä mitä muut ajattelee, samalla kun ottaa toiset huomioon. Kaikkia on myös mahdoton miellyttää. Jos tyytymättömiä lukijoita on, niin heille suosittelen vähän provosoivampia blogeja.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, tasapaino tässä on varmasti avain asemassa. Ja tosiaan jos joku on tyytymätön niin blogeja on moneen makuun olemassa. :)

   Poista
 7. Hyvä postaus! Samoja asioita olen miettinyt itsekin, toki oma blogini on hyvin erilainen kuin sinun, mutta kuitenkin. Usein vertaan blogia Wilmaan (koulumaailman tiedotuskanava, vanha reissuvihko). Asian kun voi ilmaista niin monella tavalla ja ketä kiinnostaisi lukea blogia jossa aina vaan valitettaisiin, olen kipeä, olen väsynyt äiti, lapset kiukuttelee jne. Jokaisessa perheessä on varmasti tällaista, ei itselläkään aina ole se paras päivä. Mutta, juuri silloin on mielestäni paras jättää kirjoittaminen ja keskittyä vain olonsa kohentamiseen! :) Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitan, eli juurikin noin että on mukava kirjoittaa siitä mikä tuo omaan elämään iloa ja onnea! Pidän blogistasi ja aion lukea jatkossakin! Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ajatuksia Kaisa, kiitos. Näin minäkin ajattelen, että blogi olisi nimenomaan mieltä ylentävä ja rentouttava paikka stressaavan ja hektisen arjen pyörittämisen keskellä. Vertauksesi oli todella hyvä ja meillä kaikilla on tosiaan valinta mistä kirjoitamme ja kun kiireisen arjen keskellä on hetki aikaa blogille, mieluummin sitä keskittyy energisoiviin ja positiivisiin asioihin.
   Ihana kuulla että viihdyt blogissani ja lämmin kiitos aktiivisuudestasi! <3

   Poista
 8. Viisasta pohdintaa, ystäväiseni. On selvää että blogin lukija muodostaa bloggaajasta mielikuvan joka perustuu kuviin ja tekstiin, jota bloggaaja tuottaa. Blogista pystyy päättelemään aika paljon bloggaajan huumorintajusta, älykkyydestä, kiinnostuksen kohteista ja esinerkiksi sen kuinka sydämellinen kirjoittaja on. Ei kuitenkaan voi tietää mitä muuta bloggaajan elämään kuuluu, joten yhtään ketään en lähtisi pitämään pinnallisena vain blogin perusteella. Minusta sinä olet antanut itsestäsi blogissa varsin tasapainoisen ja miellyttävän vaikutelman. Syvällisen, herttaisen ja ystävällisen. Juuri sellaisen kuin oikeasti oletkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystäväiseni siellä! Mietin aluksi olisiko noloa kertoa blogissa näistä ajatuksisa, mutta on huojentavaa tietää, että moni muukin bloggaaja on asiaa pohtinut. Tämä postaus onkin herättänyt hyvää ja rakentavaa keskustelua.
   Kiitos erittäin kypsistä ja hyvistä näkökulmistasi tähän huolenaiheeseeni ja näkemyksesi pinnallisuudesta oli oikein huojentava. Kiitos! Ja suuri kiitos myös kauniista palautteestasi, oletpa ihana! <3

   Poista
 9. Ihan tutulta pohdinnalta kuulostaa, näin (sisustus)bloggaajan silmin kun kuvaa ja kirjoittelee, niin äkkiä sitä saattaisi saada pinnallisen kuvan. Mutta uskon kyllä ihmisten ymmärtävän, että blogeja on erilaisia, ja niissä on tarkoituksella aina jokin teema tai aihe. Itse en jaksaisi kirjoitella esimerkiksi kovin syvällisiä ja raskaita tekstejä, sillä joudun sellaisia aiheita käsittelemään niin paljon muussa elämässä. Minulle blogi on vastapainoa ja sellaista kivaa höttöä ;)

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos! Koin aivan valtavan ahaa-elämyksen kommenttisi viimeisestä lauseesta! Nimenomaan! Blogi on vastapainoa elämän muille raskaille asioille ja mieluummin sitä keskittyy blogia kirjoittaessa hyvää mieltä tuottaviin asioihin. Kiitos siis sinulle ja kiitos myös kauniista, inspiroivasta ja valoisasta blogistasi! :)

   Poista
 10. Oon miettynyt myös näitä ihan samoja asioita ja on niitä negatiivisiakin kommentteja pinnallisuudesta tullut. Täytyy vaan luottaa, että suurin osa ymmärtää blogin aihealueen olevan rajattu! :) Ihanaa viikonloppua sulle! ♥︎

  http://aliisa-m.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kurjaa kuulla saamistasi kommenteistasi - blogi kun tosiaan ei kerro kirjoittajan elämästä koko totuutta. Olen todella iloinen, että olen löytänyt viehättävään blogiisi - olen siihen ihan koukussa! :) Ja ihanaa viikonloppua myös sinulle Aliisa! <3

   Poista
 11. Ainakaan itse en ole saanut materialista kuvaa sinusta, tokin se voi vaikuttaa siitä, että jotenkin tunnetaan, mutta niinkuin itse olet sanonut, että blogin kirjoitukset ovat vaan pintaraapaisu elämästäsi. Mutta ainahan sitä on hyvä miettiä, että minkälaisen kuvan antaa käytöksellä sekä teksteillä/somessa! Hyvää sunnuntaita teille! Tänään loppuu mökkeily ja huomenna alkaa arki(okei, oonhan mä lomalla vieläkin, mutta kotiin päin lähtö tänään.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIva kuulla ja kiitos paljon Susanna! <3 Monet lukijat onneksi kuitenkin tajuavat, että blogi on vain osa elämää ja kaikkia elämänalueita täällä ei bloggaaja halua -tai ole tarpeenkaan- jakaa.

   Nauti lomastasi, ihania ilmojakin on luvattu! :)

   Poista
 12. I feel you! Tuota samaa tulee usein pohdittua. Lukijoiden pitäisi ymmärtää, että eriaiheisiin blogeihin kuuluu eri asiat. Miksi lukea esim. kosmetiikkablogia jos kirjoittaja kirjoittaisi aina samoista tuotteista tai olisihan se jollakin tavalla hassua kirjoittaa sisustusasioista, jos mikään ei ikinä muuttuisi. Etsin blogeista kauneutta ja persoonallisuutta. Samalla kuitenkin en halua lukea pintaliitäjistä, joilla kaikki on aina niin "täydellistä", vaikka totuus olisikin jotakin aivan muuta. Blogin pitää olla kuitenkin kirjoittajansa näköinen ja omalla tavallaan pieni rosoisuus tekee siitä vain uniikin ja mielenkiintoisen.

  Kiitos sinulle Jenna ihanasta blogista ja jatka samaan malliin <3 Ihanaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälleen hyviä näkökulmia ja tästä aiheesta onkin tullut mielenkiintoinen keskustelu täällä kommenttiboksissa. Olen samaa mieltä, että blogin mielenkiinnon vuoksi -ja kirjoittajankin- on aivan luonnollista kirjoittaa ja kuvata muuttujista. Hyviä pointteja siis sinulla, kiitos! Ja kiitos kun olet aktiivisesti mukana blogissani, se aina ilahduttaa minua! :) <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig