8. syyskuuta 2017

Veden aikaansaama heijastus


Silloin tällöin on hauska kokeilla jotain aivan uutta oman harrastuksen saralla. En tarkoita tällä oman mukavuusalueen ulkopuolelle menemistä (tätä ilmaisua en yksinkertaisesti voi sietää ja sitä selventäen kirjoitan aiheesta vielä erillisen postauksen) vaan jotain itselle täysin erilaista, mutta silti mielekästä ja inspiroivaa. 

Valokuvaamista harrastavana ja siitä nauttivana selailen aika-ajoin Pinterestin kiehtovia ideoita. Välillä silmäni hakeutuvat vahvojen kontrasteiden maailmaan ja tuolloin mustavalkoiset kuvat ovat minulle omimpia. Näistä kuvista kaikista vangitsevimpia ovat mielestäni sellaiset, joiden mustavalkoisuus ei ole aikaansaatu kuvanmuokkauksella vaan aidosti mustalla ja valkoisella värillä. Niinpä erään kerran olin aivan lumoutunut näkökenttäni eteen tulleesta otoksesta, jossa mustavalkoisilla raidoilla ja sen edessä puoliksi vedellä täytetyllä viinilasilla oli aikaansaatu pysäyttävä trikki. Idea oli tavattoman yksinkertainen, mutta niin äärettömän nerokas. Halusin siksi kokeilla, osaisinko itsekin pyrkiä samaan.Idean toteuttamiseksi kiinnitin seinään mustavalkoista lahjapaperia ja sen eteen penkin, jolle annoin paperin valahtaa vesiputousmaisesti alas. Tämän jälkeen täytin erilaisia viinilaseja vedellä ja sovitin oikean etäisyyden, joka saisi veden heijastamaan lahjapaperin raitoja tiheillä väleillä. 

Oikean ulottovuuden löytäminen ei ollutkaan niin vaivatonta kuin aluksi oletin, mutta lopulta se alkoi hahmottumaan. Vielä oli asetettavana kameran säädöt mahdollisimman tarkoiksi ja muutamista kymmenistä kuvista nämä kolme selvisivät finaaliin. 

Harmillisesti joudun toki myöntämään, etten välttämättä itse olisi keksinyt näin hauskaa kuvaideaa, mutta tätä oli kiva kokeilla. Kaikki kunnia ideasta siis hänelle, joka tämän neronleimauksen on alunpitäen oivaltanut!


SHARE:

6 kommenttia

 1. Huomenta! Hauska idea ja upeat kuvat! Ihanaa, kun blogisi on niin monipuolinen 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Itsekin pidän blogeissa monipuolisuudesta, joten pyrin siksi samaan. :) Leppoisaa viikonloppua!

   Poista
 2. Tämä saa kyllä ihan silmät seisahtumaan 😍 ihan tajuttoman upeaa 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Toki kunnia tästä ideasta ei kuulu minulle, vaan kuvatrikin keksijälle. :)

   Poista
 3. IHan mielettömät kuvat ja toi idea. Pitää kyllä joskus itsekin testailla että onnistuisinko.
  Blogissani on ihana arvonta menossa ;) joka päättyy huomenna. Ja postaus mitä minulle nyt kuuluu kun aloittelen terapiaa. Miten sinä jakselet??
  Oikein ihanaa viikonloppua ihanainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Tulen lukemaan kuulumisiasi. <3 Itsekin ajattelin kertoa blogissa mitä minulle kuuluu tällä hetkellä. Huomaan voivani jo paremmin, vaikka toki toipilas monessa suhteessa vielä olenkin. Kestävyyttä meille! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig