1. tammikuuta 2018

Ilon kautta


Uuden kalenterin sivujen avaaminen on jo nuoruusvuosistani saakka tuntunut kutkuttavalta kihelmöinniltä vatsanpohjassa ja yhä edelleen siihen liittyy jännittävää odotusta tulevasta. Vuoden vaihtuminen ei sinänsä ole minulle koskaan ollut muuta kuin ajan laskemista mutta luonnollisesti sitä myös samalla pohtii mitä kulunut vuosi otti ja antoi. Vuosi 2017 olikin todella opettava ja tietynlainen käännekohta omien voimavarojen laskemisessa ja itseensä tutustumisessa. Pesäämme muutti myös maailman rakkain kisuli, joka rikastuttaa elämäämme päivä päivältä! <3


Meillä on Heikin kanssa ollut parin vuoden ajan tapana valita alkavalle vuodelle tietty teema. Kyse ei ole uudenvuodenlupauksesta vaan yksinkertaisesti tietoisesta keskittymisestä johonkin elämän piirteeseen tai alueeseen. Toissa vuonna teemanamme oli henkinen hyvinvointi, viime vuonna hyvän tekeminen toisille ja tänä vuonna valitsimme aiheeksi ilon kautta. Teema merkitsee lyhykäisyydessään sitä, että kaikki mitä tänä vuonna tulemme tekemään, suunnittelemaan ja priorisoimaan toteuttaisimme ilo edellä. En siis tarkoita että huutaisimme hurraata maksaessamme laskuja tai pestessämme vessaa (joku toki voi innostua näistäkin) vaan sitä, että arki ei menisi suorittamiseen. Ainakin itse olen mestari elämään jo seuraavassa hetkessä ja kasaamaan päähäni loputonta to do-listaa. Silloin ilo elettävästä hetkestä unohtuu helposti. 

Toinen piirre, mikä vahvasti liittyy ilon säilyttämiseen arjessa on yrittää laskea omia voimavaroja paremmin. Ehkä teillekin on nimittäin käynyt niin, että aloitatte innoissanne uuden projektin mutta kesken sen tekemistä voimat loppuvatkin kesken. Tästä itsekin viisastuneena yritän olla vastaisuudessa viisaampi, jotta kivoistakin tekemisistä ei tulisi lopulta kovaa puurtamista vaan että ilo säilyisi kaikessa.


Kolmas iloa vahvasti tuova asia, johon haluan kiinnittää tänä vuona erityistä huomiota, on omien pelkojen voittaminen. Olen vaan kertakaikkiaan kyllästynyt omien päänsisäisten mörköjeni ääniin ja nyt alan sanomaan niille vahvasti vastaan! Tästä esimerkkinä uskoin monen vuoden ajan omaa pääni sisäistä väittämää siitä, etten koskaan uskaltaisi jatkaa lapsuudenaikaista haavettani opetella laulamaan. Voi pojat miten monta (sataa) kertaa olen halunnut aloittaa laulutunnella käymisen, mutta pelko omasta epäonnistumisesta ja huonommuuden tunteista ovat rajoittaneet intohimoni toteuttamista. Mutta arvatkaa mitä? Viime viikolla kohtasin tuon pelon ja se oli hikoiluttavan pelottavaa. Mutta mä tein sen! Itkien ilosta, itkien helpotuksesta, itkien oman pelkoni kohtaamisesta. Pikkutytön haavesta tuli totta ja tätä korjaavaa kokemusta kirjoittaessani ja hengitystekniikkaa samalla harjoitellessa musta tuntuu, että kaikki on mahdollista! Siis ihan kaikki. 

Joten, ilo edellä tuleviin haasteisiin ja tulevan vuoden elämän päiviin. Levollista mieltä kaikille! <3

SHARE:

15 kommenttia

 1. Tähän ei voi kun ♥️♥️

  Tästä tuli potkua! 😍 kiiiitos! Ihana idea teillä! ♥️

  VastaaPoista
 2. Ihana idea tuo teema :)!! Mä en tehnyt mitään lupauksia, mutta yritän parhaani muuttaa muutamia asioita itseni takia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teema tuntui meistäkin kivalta idealta vuoden jokaiseen päivään. Aina sen toteuttaminen ei toki onnistu täydellisesti, mutta kokonaisuutena tuo mielekkyyttä elämään. :)

   Poista
 3. Ilon kautta, siihen voin yhtyä itsekin :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo on aika monisyinenkin asia, joka voi vaikutta niin tekemiseen kuin myös tekemättä jättämiseen. Uskon, että tämän vuoden teema tekee hyvää. :)

   Poista
 4. Heti vuoden alussa noin ihania juttuja! Sulle tulee hyvä vuosi ✨

  Ihqua Uutta Vuotta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin ja sitä yritetään. Ilon säteitä sinulle ihana! <3

   Poista
 5. Ilo edellä alkaneeseen vuoteen! <3

  VastaaPoista
 6. Ihana sekä tärkee teema teillä❤ Ite oon nyt oppinut etsimään asioista ennemmin niitä hyviä puolia, mikä on puolestaan lisännyt onnellisuutta. Mutta kun tämä epätäydellinen mieli pistää vaan kovasti vastaan... Sekä oon myös oppinut pikkuhiljaa olematta huolissani niistä asioista mihin en pysty vaikuttamaan sekä elämään yksi päivä kerrallaan. Onneksi on ihanat apujoukot mukana❤ Onneksi pystyy kuvittelemaan sitä ihanaa tulevaisuutta sekä laulaa mahtavia lauluja siitä. Ilolla ootan uusia tuulia sekä hienoja päiviä sekä mahtavia tapahtumia!❤
  Ihanaa viikkoa teille❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun jaoit tuon tärkeän muistutuksen, ettei liiallinen huolestuneisuus auta mitään eikä ketään! <3 Pidetään mieli hyvissä asioissa ja muistetaan samalla musiikin lahja! Halit pikkusisko!

   Poista
 7. Moi! Meilläkin on viime vuosina ollut tapana ottaa jokin teema, mihin keskittyä vuoden aikana. Viime vuonna meillä oli positiivisen elämänasenteen omaksuminen, eli vähän sama kuin teillä tänä vuonna. Tälle vuodelle molemmat valitsimme erit teemat; mun teema tälle vuodelle on sisäisen rauhan löytäminen ja omaan itseeni paremmin tutustuminen. Viime vuoden loppupuolella kun olimme matkoilla, koin pitkästä aikaa, että sisälläni on rauha ja oli silloin hyvä olla juuri siinä. En tiedä, että onko tämä Helsingin kiireinen elämäntyyli liian stressaava minulle. Aijon tänä vuonna matkustaa niin paljon kuin vain pystyn ja aijon matkustaa yksin. Teemme varmasti myös yhdessä matkoja, mutta ennen parisuhdetta matkustelin itsekseni aika paljon ja nyt kaipaan niitä aikoja. En tiedä kuulostanko itsekkäältä, mutta minusta ihmisen tärkein ihmissuhde tulee olla itsensä kanssa. Jos et pysty hyväksymään itseäsi sellaisena kuin olet tai jos et tunne itseäsi tarpeeksi, en usko, että elämä voi tuolloin olla kovinkaan antoisaa. Tämä ei tarkoita, että parisuhde ei toimisi, päinvastoin, olen hyvin onnekas, että minulla on tuollainen mies joka antaa minulle omaa aikaa ja tilaa ja ymmärtää, miksi tänä vuonna haluan tehdä asioita ehkä aikaisempaa enemmän itsekseni.

  Ihanaa alkanutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin anonyymin kanssa samaa mieltä. Tärkein ihmissuhde on suhde itseensä. Mahtavaa pohdintaa!

   Poista
  2. Hei Anonyymi ja Ellen! Kiitos paljon ajatuksistanne! Oman ajan antaminen itselle on varmasti ehdottoman tärkeää oman jaksamisen kanssa. Ja tosiaan jos emme pidä itsestämme huolta, niin emme voi pitää huolta toisistakaan. Välillä tämä elämän vahva realiteetti unohtuu mutta on hyvä että näistäkin asioista voi täällä keskustella ja muistuttaa myös itsestä välittämisen tärkeydestä, Pidetään huoli itsestämme ja annetaan itsellemme rakkautta, aikaa ja tilaa. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig