6. toukokuuta 2018

HELPPO TOMAATTI-VUOHENJUUSTOKEITTO


Muutama viikko sitten olin "pikkusiskoni" kanssa ulkona lounaalla. Valitsimme aterioiksemme päivän keiton, joka sattui olemaan sinä päivänä tomaatti-vuohenjuustokeitto. Hieman yllätyin omasta valinnastani, sillä en ole oikeastaan koskaan lämmennyt vuohenjuustolle, mutta nyt herkullinen tuoksu kutsui sitä kokeilemaan. Siltä istumalta ihastuinkin makuun aivan täysin ja totesin saman tien S:lle, että keittoa täytyy kokeilla valmistaa myös kotonakin. (Sanoo siis kokki, joka inhoaa laittaa ruokaa.)

Löysin sopivan reseptin K-Ruoka-sivuilta, jota hieman muokkasin omaan makuun sopivaksi. Tässä siis resepti jakoon teillekin. Resepti on suunniteltu alkuruoaksi neljälle henkilölle, joten jos mielit keittoa pääruoaksi, suosittelen tuplaamaan määrät. 

HELPPO TOMAATTI-VUOHENJUUSTOKEITTO 

500 gr paseerattua tomaattia
500 gr tuoretta tomaattia
200 gr vuohenmaitojuustoa
1 dl kaurakermaa
2 isoa valkosipulinkynttä
reilu loraus luomuhunajaa
suolaa
pippuria
cayennea

Koristeeksi tilkka kaurakermaa ja kurpitsansiemeniä

Lisäksi tuoretta leipää, jota voi halutessa dipata keittoon

Valmistus:

Halkaise tomaatit ja poista kannat. Lohko paloiksi. (Vieläkin samettisemman keiton saa kalttaamalla tomaatit.)

Kiehauta kattilassa paseerattu tomaatti. Lisää tomaatin palat, hienonnettu valkosipuli sekä hunaja. Anna kiehua viitisen minuuttia.

Paloittele vuohenmaitojuusto ja lisää keittoon. Anna keiton kiehua vielä viisi minuuttia.

Lisää kaurakerma ja loput mausteet. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi ja annostele lautasille. Viimeistele annokset tilkalla kaurakermaa ja kurpitsansiemenillä. 

Ja eikun nauttimaan! 


SHARE:

8 kommenttia

  1. Tuo kuva on kun ruokalehden sivulta 😍 ja keitto kuulostaa aivan super hyvältä 🤗 täytyy ehdottomasti kokeilla kiitos 🤗 yleensä oikaisen ostamalla valmis kasvis sosekeiton ja tuunaan sitä sitten 🤗

    Aurinkoista päivää 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Seija! <3 Täytyy tunnustaa, että ruokakuvien ottaminen on ollut minulle aina kaikista haastellisin kategoria, mutta uuden kameran myötä innostus niidenkin ottamiseen on nostanut päätään. :)

      Poista
    2. Yritin yksi päivä kuvata tekemiämme hamppareita ja visio oli ihan selvä, mutta kuvat olivat kaikkea muuta kun onnistuneita. Ajattelin, että ei ole helppoa olla ruoka bloggaaja 🤗 hih.

      Poista
  2. Kiitos reseptistä, tätä kokeilen ehdottomasti. Keitot kun kuuluvat lemppareihini!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Tuli tässä itsellenikin taas nälkä, hahaa! :D

      Poista
  3. Kiitos ihanasta ohjeesta! Pitääpä joskus testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi ja hunaja taittaa kivasti tomaatin karvautta. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig