15. toukokuuta 2018

MENOVINKKEJÄ KESÄ-HELSINKIINHelteisen kesän yllättäessä ajattelin väkertää pienen muistilistan toiveita tälle kesälle. Kunpa nämä lämpöiset säät vaan jatkuisivat (varmasti kaikki muistavat viime vuoden kesäsäät, jolloin itsekin väänsin itkua heinäkuisessa +8 asteessa) sillä kesäinen Helsinki olisi täynnä kaikkea mukavaa toimintaa! Kokoan alle siis muutamia menovinkkejä, joita juolahti näin äkkiseltään mieleeni. Ehkä näistä on Helsinkiin suuntaaville tai Helsingissä asuville iloa!

Roihuvuoren Kirsikkapuisto

Vaaleanpunaisia kukkia rakastavien kannattaa ehdottomasti suunnata Roihuvuoren kirsikkapuistoon, jossa puiden kukat ovat nyt upeassa loistossaan! Me suuntaamme ystäväni kanssa sinne huomenna, joten aimoannos vaaleanpunaisia fiiliksiä siis luvassa! Viime vuoden tunnelmia voittekin kurkata nukkekotipostauksesta.

Haagan Alppiruusupuisto

Niin ikään upeista kukista innostuvat voivat kokea kesäkuun ensimmäisinä viikkoina huikean kukkameren Haagan Alppiruusupuistossa. Voitteko uskoa, etten itsekään ole käynyt täällä vielä k-e-r-t-a-a-k-a-a-n, vaikka olenkin pääkaupungistamme kotoisin! Noh, tämä osoittakoon, että kotikaupungistakin voi löytää uusia helmiä, joihon ihastua!


Suomenlinna

Suomenlinna on varmasti useille kesäinen klassikkokohde. Itse suosin Suokkia syreenien kukkimisen aikaan, jolloin niiden tuoma tuoksu on hurmaava! Toki muinakin aikoina saari tarjoaa ihania fiiliksiä. Ei muuta kuin picnic-kamat kassiin ja suunta kohti historian havinaa!

Allas Sea Pool

Jätskihetki Allas Sea Poolin terdellä keskellä Helsinkiä ei ole lainkaa hullumpi idea! Ja simmarit mukaan, jos haluaa lämpimään päivään kokonaisvaltaisempaa viilennystä.

Kaivopuisto ja Mattolaituri

Kaivarin nurtsit ovat omiaan vaikka romanttiselle picnicille (kultsi, älä lue tekstiä pitemmälle, ettei ylläri mene pilalle) ja Mattolaiturilla edes kerran kesässä fiilistely kuuluu kesä-Stadissa tunnelmointiin. Nämä kaksi menovinkkiä voi vaikka yhdistää toisiinsa tai toteuttaa erillisinä päivinä. Jälkimmäisen ajatuksen ajattelin toteuttaa meille.

Seurasaari

Suomenlinnan tapaan myös Seurasaari tarjoaa aikamatkan historiaan niin saaren ulkomuseon kuin museorakennusten siivittämänä. Itse en ole koskaan ollut haka historiassa, mutta sen omatoiminen opiskeleminen kauniissa ympäristössä hieman houkuttelee.

Haltialan tila

Pyöräretki joen vartta pitkin Haltialan tilalle on pakko kokea tänä vuonna. Viime kesänä (ja sitä edellisenä, ja sitä edellisenä, ja sitä edel..) se jäi auttamattomasti väliin. Mutta nyt kun sen kirjoittaa ylös, mahdollisuudet suunnitelman toteutumiselle luulisi olevan paremmat, eikö vain?

Sightseeing-risteilyt

Kesäpäivää on ihana viettää vesillä ja oma haave olisi seilata Helsingistä Porvooseen. Myös Helsingin saaristojen edustalla on kivoja risteilymahdollisuuksia!

***

Pomppasiko listalta jokin oma suosikkinne, tai tuliko mieleen joitain muita menovinkkejä, joita haluaisitte vinkata eteenpäin? Huippista, jos jakaisitte ne meille!


SHARE:

6 kommenttia

 1. Suomenlinna kuuluu lähes joka kesäiseen vierailuumme Helsingissä. Ihana mekko kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suokki on kyllä aivan upea saari ja tarjoaa historiasta kiinnostuneelle tai muuten vain maisemista nauttiville parastaan! Ja kiitos, mekko pääsee pian käyttöön. :)

   Poista
 2. Ihanan kesäinen kirjoitus! Ite olin siskon kanssa just sunnuntaina kirsikkapuistossa ja oli kyllä aivan ihanaa❤ itellä tekis mieli mennä kans kattoo noita alppiruusuja tänä vuonna, ja tietenkin suomenlinna ja korkeasaari❤
  Aivan ihanaa viikkoa ja toivotaan et hyvät ilmat jatkuisi koko kesän!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Susanna! Näinkin IG:si kuvia Kirsikkapuistosta ja kuulin, että viikonloppuna puut olivat kaikista "täydellisimmillään." Pääsit siis hyvään saumaan siellä käymään! :) Nautitaan lämmöstä! <3

   Poista
 3. Ihana mekko <3 Helsingissä on kyllä mukava piipahtaa kesäisin, ja muulloinkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! tänä kesänä tuskin paljon muuta mekkoa tulen edes käyttämään! :D Eli se on sama, kuin tässä postauksessa:

   http://simplifiedlivingblog.blogspot.fi/2018/01/unelmien-pitsimekko.html

   Suomessa on todella kauniita kesäkaupunkeja, ja kaikissa on se "oma juttunsa." Nautitaan tunnelmista tänä kesänä! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig