7. toukokuuta 2018

ONKO VALKOINEN SEINÄ TYLSÄ?


Pari viikkoa sitten sain viimeinkin aikaiseksi ottaa maalitelan käteen ja maalata makuuhuoneemme seinän maalarinvalkoisella maalilla. Seinähän oli aiemminkin valkoinen, mutta mielestäni sen sävy oli aikalailla "valju", joten kysäsin taloyhtiöltämme tonkan seinämaalia, joka tuotiinkin meille kaikkine työtarvikkeineen jo seuraavana päivänä. (Vuokra-asunnon helppous ja ihanuus.)

Maalauspäätöstä pohtiessa ehdin kuitenkin hakea K-Raudasta pari sävyllistä värikarttaa, josta suosikiksini pomppasi Tikkurilan Laasti murretulla harmaan sävyllään. Laasti olisi sopinut meille todella kivasti, vaikka hetken mietinkin olisiko maalisävy riidellyt tummanruskean laminaattilattiamme kanssa. Silti lopputulemana päädyinkin maalaamaan makuuhuoneen seinämme tylsästi valkoisella, koska totesin värin tuovan avaruutta ja tilan tuntua. Päätös osoittautui oikeaksi (vaikka työn tuoksinnassa unohdinkin freesara lattialistat, äh!)


Rupesin tätä postausta aloittaessani silti pohtimaan, onko suomalaisten aina niin rakastama valkoinen tylsääkin tylsempi sisustusväri kaikkien iloisten ja energisoivien värivaihtoehtojen rinnalla? Jos makuuhuoneemme seinä olisi siis vaikkapa pirteän keltainen, voisin kuvitella, että sisällä tuntuisi jatkuvasti paistavan aurinko.

Toisaalta koti on minulle erittäin tärkeä rauhoittumisen paikka, jossa mieleni kaipaa seesteistä ja selkeää linjakkuutta. Siksi koen ainakin tällä hetkellä, että se kaikkein energisoivin ja iloa tuovin sisustusväri on nimen omaan valkoinen. Oli se sitten tylsä tai ei.

Energistä maanantaita!


SHARE:

9 kommenttia

 1. Valkoinen on helppo ja varma väri, niin seinässä kuin muissakin kalusteissa. Ja, saahan sen maalattua uudestaan, jos alkaa vaikuttamaan liian vaalealta. Eli, hyvä valinta mielestäni. Meillä on kaikki seinät maalattu alunperin valkoisella ja vuosien aikana valkoinen on pysynyt sekä muutama seinä maalattu/tapetoitu. Ihanan rauhallinen makuuhuone teillä. Aurinkoista ja lämmintä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! Helppo, varma ja sopii tyyliin kuin tyyliin. Ja valkoinen seinä on myös loistava pohjaväri, jos myöhemmin vaikka haluaakin vaihtaa seinän väriä. :)

   Poista
 2. Täällä ollaan ihan samoissa mietteissä oltu jo useampi vuosi... Itse haluaisin jotain vaaleaa harmaata makkariin, mutta toisaalta valkoinen on kyllä raikas ja valoisa... Saa nähdä pysyykö seinät aina valkoisina vai tuleeko tartuttua telaan vielä joku päivä. :D Teillä näyttää ihanan avaralta ja raikkaalta valkoinen ja kivaa kontrastia tulee lattiasta. <3

  Mukavaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin niin kuvitella teille harmaan seinän makkariin! Ja se teidän tumma tehosteseinä keittiössä on aivan ihana! Valkoinen on toki aina käypä vaihtoehto ja teidän skandinaaviseen tyyliin se sopii todella kauniisti.

   Minulla on sellainen viha-rakkaussuhde meidän lattiiaan. Välillä tykkään siitä ja välillä en. Unelmavärini lattiassa olisi vaalean harmaa. Ehkä seuraavassa kodissa? :)

   Poista
 3. Minusta teit ihan loistavan valinnan 😍 sopii teille täydellisesti ja vaikka kuinka tykkäsin mustasta seinästä olkkarissakin teillä niin kyllä se valkoinen on aina valkoinen 🤗
  Laitoinkin jo instassa, että aivan upeat kuvat 😍😍

  Itsellä olisi halu tehdä jokin harmaa pystyraita olkkariin, mutta saapi nähdä onko ajatuksen tasolla 🤗

  Ihanaa aurinkoista ja lämmintä viikkoa 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SInäpä sen sanoit - valkoinen on aina valkoinen! Ja esimerkiksi erivärisillä taulunkehyksillä seinille voi saada kivaa pirteyttä ja luonnetta - aivan kuten teilläkin on olohuoneen seinällä. Meidän olkkarin mustakehyksiset taulut vaihtuvat pian hopeakehyksisiin ja sekin muutos tekee kivaa uuttaa kontrastia kotimme tyyliin.

   Harmaa pystyraita olisi aivan ihana! Meinaisitteko loihtia sen maalilla vai tapetilla?

   Poista
  2. Maalisutia tai telaa siis miettinyt tähän projektiin 🤗

   Poista
 4. Mä tykkään pitää seinät valkoisina ja laittaa enemmin tauluja. Muutama kaunis taulu on joista nautin suuresti ja mielelläni pidän niitä esillä myös. Tulevat ehkä enemmän oikeuksiinsa kun on valkoinen tausta.

  Aurinkoa uuteen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Satu! Ihana kuulla sinusta! <3

   Todella hyvä näkökulma! En tullutkaan tuota ajatelleeksi, että valkoisella seinällä taulut pääsevät ehdottomasti paremmin oikeuksiinsa. Se on varmasti juuri näin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig