21. kesäkuuta 2018

Keittiöön matto?


Meidän kotimme sydän, eli pikkuruinen keittiömme on ollut jo iät ja ajat "matoton". Olen jotenkin ajatellut, että tummanruskea laminaattilattiamme keittiön osalta ei kaipaisi ylleen lämmittäjää tai jos kaipaisikin, maton tulisi olla ruokapöytämme muodon mukainen, eli pyöreä.


Innostuin kuitenkin tässä eräänä siivosupäivänä kokeilemaan, miltä näyttäisi suorakulmainen matto ruokapöytämme ja sen tuolien alla. Siirsin siis keittiöömme makuuhuoneestamme tämän kevyen ja helposti siirrettävän Veken Kalusteen Fanni K Aura maton, josta olenkin kirjoittanut aiemmin tämän yhteistyöpostauksen

Vaikka ajattelin etukäteen, ettei suorakulmainen matto välttämättä toimisi pyöreän ruokapöydän alla, matto näyttikin niin kivalta, että sai toistaiseksi siihen jäädä. Tämä kokeilu siis hieman venähti, mutta tuumasin ainakin kesän ajan pitää maton keittiössä ja syksyllä siirtää takaisin makkariin. Mitä mieltä te olette; onko keittiössä oltava matto ruokapöydän alla vai onko se käytännöllisempi ilman? Nimimerkillä leivän murustaja..

Ps. Pyysin blogini koodaria vaihtamaan blogin etusivua niin, että uusin postaus avautuu ilman klikkauksia. Suurensin myös fonttia ja selkeytin sivubanneria. Nyt uusimman postauksen -ja blogin lukeminen ylipäätään- on toivottavasti vaivattomampaa. :)


SHARE:

13 kommenttia

 1. Kivan näköinen matto! Kuinka haastava tuo on imuroida? Lähinnä vaan mietin, että toimisikohan tuo itselläni koiran kanssa... Koirasta irtoaa vaaleita karvoja vähän koko ajan, mutta tuohon mattoon ne varmaan maastoutuvat hyvin.

  Mulla ei itsellä ole ollut ikinä keittiön pöydän alla mattoa, kun pelkään että se olisi ollut heti likainen. Mutta kivalta se kyllä näyttää ja tuo ihanasti lämpöä tuohon tilaan. Ja hyvin sopii pyöreän pöydän alle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Lottta!

   Meidän kokemuksen mukaan matto on toiminut hyvin eläintaloudessa. Meillä on musta lyhytkarvainen kissa, josta irtoaa paljon karvaa karvanlähtöaikana. Matosta haituvat ovat kuitenkin lähteneet hyvin imuroimalla pienellä teholla (matto on kevyt, joten sitä imuroidessa mattoa voi tukea myös jalalla).

   Minäkin pohdin onko vaalea matto keittiössä liian arka, mutta toistaiseksi se on pysynyt hyvänä vaikka käsittelemmekin sen lähellä elintarvikkeita, kuten mustikoita. :D

   Poista
  2. Kiitos nopeasta ja kattavasta vastauksesta Jenna!

   Oikeanlaisen maton löytäminen on yllättävän haastavaa, varsinkin kun niihin useamman sadan euron mattoihin ei itselläni tällä hetkellä ole varaa. Tämä matto näyttää kivalta ja hienoa kuulla myös kokemuksia, nyt voisin itsekin uskaltaa tuon tilata!

   Poista
  3. Hei Lottta!

   Mukavaa, että pystyin olemaan sinulle avuksi! Autan aina kuin vain voin ja osaan. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marianna! Kiva kuulla, että sinustakin matto sopii tämän ruokapöydän alle. :)

   Poista
 3. Yllättävän kivan näköinen tuonkin mallinen matto pyöreän pöydän kanssa :) meillä tosin ei mattoa ole koskaan pidetty pöydän alla juurkin käytännön syistä. Mutta nätti se on teillä tuossa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yllätyin, että suorakulmainen matto voisi toimia pyöreän pöydän kanssa! :)

   Poista
 4. Matto ruokapöydän alla on hyvä juttu. Meillä vain lapset on vielä niin pieniä, että pidetään ruokapöydän alunen suosiolla helposti pyyhittävänä.

  https://www.vauva.fi/blogit/big-mamas-home

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmasti käytännällistä, kun lapset ovat pieniä. Helposti pyyhittävyys oli hyvä vinkki - ehkä jokin sileä matto voisi toimia ruokapöydän alla mainiosti. :)

   Poista
 5. Näyttääpä todella hyvältä teillä ja miten hyvin toimiikaan suorakulmainen matto pyöreän pöydän kanssa <3 Haluaisin myös itse maton pöydän alle, mutta se on todettu meidän taloudessa huonoksi ratkaisuksi joten oon tyytynyt laittaan mattoja muualle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Emilia! Itsekin ihan yllätyin, miten pöydästä poikkeava maton malli sopiikin ihan kivasti. Ehkä juuri ne kontrastit pukevat tässä tapauksessan toisiaan. Ja voin toisaalta hyvin kuvitella -ja samaistua- tuon käytännällisen puolen ilman mattoa. :D

   Poista
 6. Sopii mielestäni hyvin pyöreänkin pöydän kanssa. Itsellä on mielessä makuuhuoneen maton vaihto, sisko lupasi ottaa sitten vanhan maton kiertoon. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig