4. kesäkuuta 2018

Kuka näitä samoja kuvia jaksaa enää katsella?


Blogin pitäjänä kokee välillä yllättäviä haasteita. Sellaisia, joita ei blogin aloittamisen aikoina tullut välttämättä edes ajatelleeksi. Haasteet voivat olla ulkoisia, kuten esimerkiksi blogin näkyvyys ja markkinointi, mutta sitten on myös sisäisiä haasteita, joiden selättämisen kanssa täytyy tehdä vähintään yhtä suuri työ kuin ulkoisten. 

Omat sisäiset haasteeni liittyvät oman pääni sisäisiin ajatuksiin, jotka välillä vertaavat omaa sisällön tuottamistani toisiin tai vähintäänkin arvostelevat tekemisiäni tylsiksi. Tiedän, että jokainen luova ihminen kokee välillä "luomisen tuskaa" tai "valkoisen paperin syndroomaa" mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että tällainen tilanne on varsin turhauttava. Ehkä siksi on ihan hyvä olla tämänkin aihepiirin suhteen avoin ja oppia päästämään tällaisista mieltä järsivistä tunteista niissä vellomisen sijasta irti.


Tällä hetkellä tylsyyden tunne omasta aikaansaannoksistani leimaa erityisesti blogissani näkyviä valokuvia. Kahden eri blogini aikana olen postannut varmasti kymmeniä kertoja samoja kuvakulmia, samaa huonekalujen järjestystä, samantyyppisiä petauksia, ei-niin-vaihtuvia kattauksia, samaa klassista vaatetyyliä ja samanlaisia asetelmia. Minusta tuntuu, että olen kuvannut tänne kotimme joka ainoan nurkan ja kulman ja siitä seuraakin luonnollinen kysymys: kuka näitä samoja kuvia jaksaa enää katsella? Entä kuka näitä samoja kuvia jaksaa enää ottaa? Sitä paitsi meidänkin kodista löytyy sitä tylsää "tusinatavaraa", jota yleisellä tasolla leimataan persoonattomaksi -vaikka niiden hankkijat aikuisten oikeasti niistä pitäisivätkin.Siltikin kun tässä turhautuneisuuden kehässä oikein velloo ja piehtaroi, ei voi olla ajattelematta omia suosikkiblogeja ja mikä niissä erityisesti minuun vetoaa. Jokaisessa niissä on oma unikki tunnelmansa, joka saa palaamaan niiden pariin tietäen, että blogin pitäjän uskollisuus omalle tyylille pysyy vaihtumattomana. Ja jos nämä piirteet näissä blogeissa radikaalisti muuttuisi, voisi olla, etteivät ne enää vetäisi samalla lailla puoleensa. 

Joten mikähän tässä tulee olemaan nyt loppupäätelmänä? Haenko itsekään blogeista aina jotain uutta ja ihmellistä, vai pidänkö niistä juurikin siksi, että tässä mediakeskeisessä, hektisessä ja nopeasti muuttuvassa maailmassa tietyt asiat eivät muutu vaan ovatkin niitä samoja, joihin alunperin niissä ihastui? Todettakoon siis lopuksi, että blogini tulee jatkossakin olemaan vaihtelua haluaville väärä paikka, sillä blogin tyyli tulee pysymään tähän saakka totutunlaisena. Samat kuvakulmat tulevat näkymään jatkossakin ja aivan varmasti myös samat sisustustavarat ja -tekstiilit. Toki aina voi edistyä oman sisällön tuottamisessa niin valokuvaamisessa, kirjoittamisessa kuin aiheiden käsittelyssäkin, mutta se tietty Simplified Livingmäisyys tuskin tulee muuttumaan. Joskus se ainut varma asia ei siis olekaan muutos, vaan sen arkinen vastakohta. Oli se sitten tylsää tai ei. 

Ps. Niitä kodinsisustuksen persoonattomia tusinatavaroita on tulossa tällä viikolla Facebookin puolelle myyntiin pienelle blogikirpparille. Huikkaan siitä vielä täälläkin. ;)SHARE:

15 kommenttia

 1. Ja minusta täällä vilahtaa aina uusia (kauniita) kulmia teiltä! Ja niitä vanhoja kulmia katson aina silmät sädehtien, kauneutta silmälle 😍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana kuulla! Usein se pahin kriitikko omasta työstään on se peilistä katsova henkilö. Tämä taitaa olla meidän luovien ihmisten ropleema.

   Poista
  2. Se määrä jonka jaat inspiraatiota.... ❤❤

   Poista
 2. Täällä ainakin seurataan jatkossakin ihania kuviasi! Onhan ne samat ajatukset välillä omassa päässäkin, mutta yhtä nopeasti poistuvatkin. :) Itsekkin olen miettinyt kaappien läpikäymistä, kirpputoripöydän vuokraaminen mielessä. Varastossakin olisi sama projekti edessä...huoh... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ettei blogini kuvat vielä kyllästytä. :) Tällaista tämä luovan ihmisen elämä on; oman työnsä ajoittaista kyseenalaistamista, joka toisaalta voi olla myös voimavara työssä edistymiseen.
   Me siivosimme alakerran varaston viime viikolla ja eilen kävin hieman läpi kaappeja. Tällainen pieni kovin inventaario tekee ajoittain hyvää. :)

   Poista
 3. Samoja mietteitä on pyörinyt aika ajoin omassakin mielessä ja se taitaa pitkällä blogitaivaleella olla luonnollistakin. Mutta täällä pysytään jatkossakin matkassa ja ihastellaan kauniita visuaalisia kuviasi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Varmaan jokainen ihminen jossain vaiheessa arvioi omaa työtään (oli se sitten mitä tahansa) siinä edistyäkseen edelleen. Ja samoin Jenni, sinun blogisi on aina inspiroinut minua visuaalisuudellaan ja tyylillään! <3

   Poista
 4. Sisustuskuvia on kiva katsella kyllä uudelleenkin :) Voitko tehdä postauksen, jossa kerrot mistä huonekalunne ovat? Erityisesti nojatuolit ja musta kaappi kiinnostavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kiitos Annika palautteesta! :) Ja ilman muuta, laitan toiveesi heti työn alle.

   Poista
 5. Mä niiiiiin tiedän mistä puhut ja tuo on yksi asia miksi blogi-innostukseni on laantunut. En vain jaksa kuvata samoja kulmia, asetelmia, jne. Kärsinyt myös ”writer’s blockista” pidemmän aikaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kun voidaan jakaa tämä turhautumisen aihe ja näin tsempata toisiamme. :)

   Poista
 6. Minä löysin aikanaan sun blogiin pinterestistä juurikin kauniiden kuvien kautta. Mutta tiedän mistä puhut. Itseäni tuntuu rajoittavan vielä se, että oman kodin sisustus tuntuu vielä niiiiiin keskeneräiseltä. Kuvaan siis vain valmiita nurkkia ja se rajoittaa. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihanaa kuulla, Jenni! Kiitos kun kerroit! <3 Olen todella iloinen, että koet kuvani inspiroiviksi. Tällainen palaute lämmittää mieltä ja sydäntä! :)
   Toisaalta kuvien rajaaminen mahdollistaa tietynlaisen visuaalisuuden, jota voi täydentää pikkuhiljaa, kun keskeneräiset kodin kohdat valmistuvat. Blogin pitäminen on siis matka, joka täydentyy pala palalta. :)

   Poista
 7. Moi! Musta sä aina löydät uusia kuvakulmia! Useasti oon miettiny että teidän asunto vaikuttaa huomattavasti isommalta kuvien perusteella. Ja teillä on aina niin puhdasta ja harmoonista. Olen itse harkinnut siivouspalvelun käyttöön ottoa esim kerran kuussa, koska aikaa on kortilla ja en haluaisi käyttää yhteistä aikaa siivoukseen.

  Ps. Tuo eka kuva oli upea!

  A

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig