18. heinäkuuta 2018

Toivepostaus: Mistä huonekalumme on hankittu?


Jokin aika sitten blogini lukija Annika esitti postaustoiveen, jossa kertoisin mistä kotimme huonekalut ovat hankittu. Toiveita on aina tosi mukava toteuttaa ja tartuin siksi enemmän kuin mielelläni tähän aiheeseen! Postauksen kuvat on koottu aiempien eri vuodenaikoina otetuista kuvista ja siksi niiden tunnelma poikkeaa hieman toisistaan.


Olen välillä pohtinut, voiko blogini tarjota sen lukijoille inspiraatiota eritoten sisustukseen ja kodin laittamiseen liittyen. Blogini teema kantaa "virallisesti" nimeä sisustuspainoitteinen lifestyleblogi, joten sisustukseen keskittyvät aiheet toki näyttäytyvät sen pääosassa. Siltikään pesämme ilme ei ole monellakaan mittapuulla fancy, vaan ihan tavallinen enimmäkseen terveisiä-vaan-Ikeasta-koti. Mutta ehkä tänä päivänä juuri se tavallisuus on asia, mitä ihmiset blogeista hakevat ja mihin he helpoimmin samaistuvat? No en tiedä varmasti, mutta ainakin itse koen niin. Toki minun kokemus asiasta ei suinkaan ole absoluuttinen totuus, vaan yksi näkökulma muiden joukossa.

Uskon kuitenkin, että viihtyisä koti on aina sen asujiensa näköinen. Meidän elämämme ja sen ilot koostuvat tosi yksinkertaisista asioista, joten siksi kotimmekin ilmentää tätä linjaa. Huonekalujemme muotokieli on myös varsin simppeli, joten tästä syystä olemme todenneet muun muassa Ikean huonekalut meille passeleiksi.

Kaikista tärkeimmäksi tekijäksi kodissamme on osoittautunut kuitenkin käytännöllisyys, jolla voi minimoida useita arkeen liittyviä stressitekijöitä. Esimerkiksi siivoaminen on helpompaa, kun tavaran ja kalusteiden määrä on hallittua ja kun tietää minkä käyttötavaran mistäkin löytää. Tämä ei silti poissulje kodin pientä koristeellisuutta tai sen yksityiskohtia. Ei tietenkään. Ratkaisevaa on, että kodin kalustus ja koristeet tuovat nimenomaan iloa sen asujille - ei rasitusta tai painetta. 


OLOHUONE

Kun aloimme yksinkertaistaa kotimme aiempaa sisustusta, teimme sen pikkuhiljaa huonekalu kerrallaan. Esimerkiksi ruskea vuodesohvamme muutti veljelleni ja tilalle ostimme tämän valkoisen sohvan käytettynä kavereittemme muuton alta. Harmikseni en vain osaa kertoa sohvan valmistajaa. Se tuntuu kuitenkin tosi laadukkaalta ja jämerältä, joten kävi hyvä tuuri tämän kanssa!


Sohvapöytämme on yksi ainoista täysin uuteena ostettu huonekalumme. Se on Hayn Tray Table koossa L ja tilattu Finnish Design Shopista. Tilaaminen sieltä oli tosi helppoa ja toimitus todella vaivatonta ja nopeaa.

Nojatuolit puolestaan on ostettu käytettyinä. Tämä "Rönnin valtaistuin" on alunperin Ikean mallistoa, mutta sitä ei valitettavasti enää valmisteta. Olin tykästynyt tuoliin Rebeccan Instagram-tilillä, ja hassun hauskasti hän oli sitä juuri samaan aikaan myymässä eteenpäin! Siispä kipaisimme tuolin meille ja vietimme samalla myös ihanan illan heidän luonaan. 


Olohuoneen vitriini on myös ostettu osittain käytettynä ja arvaatteko minkä huonekalufirman valmistamana? ;) Jep. Löysimme Torista tämän Ikean Billy-sarjan kirjahyllyn, johon kaipasin vielä vitriiniovia. Leikittelin hetken ajatuksella liittää valkoiseen hyllyyn mustat ovet ja sen sitten teimme. Ovet ovat hyllyyn sopivat Oxberg-nimiset, vaikka meillä ovien kiinnittäminen vaati hieman työstöä, sillä kirjahylly oli aiempaa mallistoa kuin ovet. Noh, siitäkin selvittiin mieheni nikkarointitaidoilla.


Vitriinin vieressä oleva nojatuoli on Ikean Nils-niminen, johon ostimme uutena vain vaihtopäällisen. Saimme tuolin ystävältäni Nealta, joka mietti siitä luopumista. Ajattelin yrittää ommella tuoliin vielä mustavalkoisen pystyraidallisen vaihtopäällisen Ikean Sofia-kankaasta. Se voisi olla ihan hauskan näköinen ja Pinterestistä idean bongasinkin. 


Olohuoneen lipasto sohvaa vastapäätä on Ikean Kallax-sarjaa. Lipaston runko löytyi Facebook-kirpparilta ja sattumoisin vielä ystävältäni. Meillä olikin jo ennestään neljä hyllyyn sopivaa upotettavaa ovea, joten haimme Ikeasta vielä pari lisää, sekä parit vetolaatikot. Hylly oli kuitenkin omaan makuuni liian kermanvalkoinen, joten päällystin sen kauttaaltaan Dc-Fixillä. Fixi on pysynyt siinä tosi hyvin siitäkin huolimatta, että nelijakainen kehrääjämme tykkää pomppia sen päälle ja pois.

Aijuu, Kallaxin yllä oleva peili on Ikean Songe, josta myös ollaan tykätty hurjan paljon!


TYÖTILA

Olohuoneemme pieni työtila koostuu Ikean Vittsjö-sarjan pöydästä ja Veken Kalusteen Alis-tuolista. Tuolivat tulivat meille blogiyhteistyönä ja ne ovat niin mukavat, että sopivat työtuoliksikin mainiosti. Ainut miinus tuoleissa on väri, sillä siinä näkyy pienet likatahrat (kuten vaikkapa tämän rähmäkäpälän läikyttämät kahvit), mutta pinta on onneksi helposti pyyhittävissä.


MAKUUHUONE

Sänkymme ostopaikkaa en ihan varmaksi muista, mutta olisikohan se ollut Sotkasta. Sänky tulisi kuulemani mukaan vaihtaa kymmenen vuoden välein ja kolmisen vuoden päästä tämä rajapyykki tuleekin jo vastaan. Sitä ennen vaihtanemme kuitenkin petarin, sillä nykyinen saisi olla hieman pehmeämpi. Jos jotain elämäni aikana olen nimittäin oppinut, ei hyvistä yöunista kannata tinkiä. Nukummehan me kolmasosan elämästämme, joten hyvät unet voivat nostaa elämänlaatua huomattavasti.

Sängynpääty on itsetehty, tosin lisäsimme siihen jälkeenpäin vielä kolmisen kerrosta paksua vanulevyä sitä vielä pehmentämään. Tähänkin on mahdollisuus ommella vaihtopäällinen esimerkiksi pellavasta.Heikin puolen yöpöytä on Ikean Selje-niminen. Tämä on ollut tosi käytännöllinen, vaikkakin silti omaan makuuni hieman liian korkea. Oman puolen pikkupöytä ei olekaan blogissa vielä näkynyt, sillä se on vastikään itsetehty väkerrys. Kunhan helteet hellittävät ja jaksan taas ottaa kuvia kotoa, kerron siitä enemmän. Peilikin on muuten Ikeasta ja tästä olikin postaus ihan hiljattain


KEITTIÖ

Ruokapöytänä meillä oli aiemmin melko raskas suorakaiteen mallinen, jonka vaihdoimme tähän Ikean Docksta-pöytään. Tämänkin huonekalun bongasimme tosi hyväkuntoisena Torista. Pyöreä pöytä on ollut tosi käytännöllinen jättäessään keittiöömme huomattavasti enemmän tilaa kuin aikaisempi malli, joten vaihdos oli järkevä.

Alis-tuolien seurassa on Veken Kalusteen Bistro-tuoli, joka niin ikään on aiemman blogiyhteistyön tuotos. Tuolit sopivat mielestäni kivasti yhteen eikä siis haittaa, että ryhmän yksi tuoli on eriparia. Vai mitä mieltä olette?Näin teimmekin pienen virtuaalikierroksen kaksiossamme ja olen iloinen, jos se tuotti teille iloa ja inspiraatiota. Latasin loppuun vielä kuvan, jossa on tämän hetken yksi lemppari mietelauseeni. Sopikoon se tässä yhteydessä meidän jokaisen omaan kotiin. <3

Find your song and sing it 
-unknownSHARE:

4 kommenttia

 1. Moi! Tosi kiva postaus aihe! Sai paljon paremman käsityksen teidän pesästä :)

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Ihana kuulla! Itsekin tykkään lukea sisustuspostauksia kokonaisuuksista. Kiva että sinäkin! :)

   Poista
 2. Hei! minkälaiset bistro-tuolit ovat istua? Olen törmännyt jos jonkinlaisiin versioihin tästä klassikkomallista ja joissakin on ollut harmittavan huono istuma-asento. Mietin nimittäin juuri noita bistro-tuoleja keittiön pöydän ympärille, mutta istumamukavuus mietityttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hemminki! Sama juttu! Oman kokemukseni mukaan Bistro-tuoli on sopivan ryhdikäs ja olen käyttänyt sitä paljon työtuolina päätteellä. Sen puolesta voin hyvin suositella tuolia! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig