7. elokuuta 2018

Missä teillä pidetään petauksen tyynyjä yöllä?


Kiitos tosi paljon edelliseen postaukseen tulleista tervetulotoivotuksista! On mukavaa taas palata sisustuspostausten pariin parin viikon kirjoitustauon jälkeen!

Mielessäni on ollut jo jonkin aikaa kysäistä teiltä niinkin tähdellistä kysymystä, kuin missä teillä säilytetään petauksen tyynyjä yöaikaan? Tämä tuli mieleeni avatessani eräänä iltana petiämme nukkumaanmenokuntoon ja kysäsin tätä silloin myös Instastoriesin puolella. Sattuvasti myös eräs blogini lukijakin kysyi tätä kommentissaan, joten ajattelin tarttua aiheeseen ihan oman postauksen verran.


Meillä on näin kesäaikaan tapana keventää kotimme sisustustekstiilejä vähentämällä sisustuksen koristetyynyjä niin olohuoneesta kuin makuuhuoneesta. Silti mistään ultimate-vähentämisestä ei voi puhua, sillä tykätään nojailla pehmeitä tyynyjä vasten esimerkiksi kirjaa lukiessa. Päivisin koristetyynyillä on siis ihan oikeasti käyttöäkin, mutta illalla petauksen tyynyt joutavat höyhensaarille soutamisen tieltä lattialle. Tavallisesti pinoamme ne vaatekaappiemme eteen, josta ne on helppo kipata aamulla takaisin sängyn päälle, mutta pohdiskelen tässä vain, onko tämä ystävällinen palvelus pölypunkeille vai pitäisikö tapaan keksiä jokin muu ratkaisu?Olen nähnyt muutamilla inspiroivilla Instagram-tileillä tähän probleemaan sellaisen ratkaisun, että sängyn jalkopäädyssä on suurin piirtein sängyn levyinen kapea penkki, johon koristetyynyt saa nätisti aseteltua päiväpeiton kanssa. Idea olisi kyllä tosi ihana, mutta kuten kuvasta näkyy, meillä ei siihen harmillisesti riitä tilaa. Toisaalta penkkiä ei myöskään voi sijoittaa vaatekaapin eteen, sillä se olisi siinä tietenkin vain tiellä. Sängyn toisellakaan puolella ei ole sen enempää avaruutta, joten meidän pesässä taitaa ainoaksi ratkaisuksi jäädä tyynyjen latominen matolle. Olen kyllä tosi tarkka pölyjen pyyhkimisestä ja sisustyynyjen säännöllisestä puistelusta, mutta olisi ihan kiva kokeilla tyynyjen säilyttämiseen jotain muuta keinoa. Kun vaan keksisi mitä!Joten kertoisitteko minulle miten te olette hoksanneet murtaa tämän sisustuspähkinän? Ja ilmiantakaa tekin itsenne, jotka myös olette tavallani tämän vaativan ongelman edessä. Keksittäisiinkö me yhdessä tähän jokin suuri ahaa-elämys?


SHARE:

13 kommenttia

 1. Meillä on sama ongelma makuuhuoneessa. Haluaisin penkin sängynpäätyyn, mutta tilaa ei valitettavasti ole. Tällä hetkellä huoneen nurkassa on tuoli, johon pinoan 6 koristetyyntyä ja päiväpeiton. Tämä vaatii joka päivä hieman tarkkaa asettelua, ettei kasa kaadu lattialle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoli kuulostaa paremmalta vaihtoehdolta kuin lattia, mutta voin hyvin kuvitella, että tyynyjen pinoaminen tuolille voi alkaa pian muistuttaa Pisan kaltevaa tornia. :D Tuli tuosta alla olevasta Annikan kommentista mieleen, että mahtuisiko tuolin alle jokin pieni pyörillä liikkuva kori, jonka voisi nukkumaan mennessä vetää tuolin alta ja latoa siihen osan tyynyistä?

   Poista
 2. Haha! Ihan todellinen ongelma varmasti monelle meidänkaltaiselle sisustajanaiselle!😄 Meillä tyynyt ladotaan huoneessa olevan sivupenkin päälle ja rahille. Joskus heivaan ne huolettomasti lattialle! Ei se ole niin tarkkaa, väsyneenä illalla ei jaksa alkaa hienostelemaan. Joku iso kori voisi olla aika käytännöllinen teillä. Ainakin Cobellossa olen nähnyt Tine K:n mallistossa sellaisia upeita isoja rottinkikoreja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Pieni murhe ihmiskunnalle, mutta tarpeeksi suuri yksilölle. :D
   Se teidän penkki on kaiken lisäksi todella kaunis! Rottinkikori voisi toimiakin, kiitos vinkistä! Ehkä sen alle saisi sujautettua pyörät, jotta olisi helpompi liikutella. Täytyykin laittaa harkintaan!

   Poista
 3. Mä ruuvasin pari vuotta sitten siihen yhteen puulaatikkoon pyörät alle, ja siihen menee yöksi tyynyt. 🤗 päiväpeitto ei siihen enää mahdu kun pinosta tulee niin korkea 😀 joten se menee yöksi pyykkikoriin joka toimii samalla nurkassa koristeena tyhjillään 😀

  Ihaninta päivää ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ratkaisu! Meilläkin on yksi puulaatikko pyörillä ja joskus se oli samaisessa käytössä, mutta kokonsa puolesta se ei toiminut. Mutta ehkä suurempi kori voisi tuoda tähän "ongelmaan" ratkaisun! Ja näet kyllä vaivaa päiväpeiton kanssa! :D :)

   Poista
 4. Lattialle päätyvät. Tuollainen sängynpääty penkki tai senkki on ollut mulla pitkään haaveissa, mutta meillekään ei sellaista tällä hetkellä mahdu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on siis tismalleen sama dilemma. Sopisiko teille sellainen Annikan ehdottama kori? Itse ajattelin harkita sitä ratkaisuksi. :)

   Poista
 5. Moi!

  Meillä on iso korituoli makkarissa, johon laitamme yöks tyynyt ja päiväpeiton!

  En jaksaisi mitään koria lattialla tms, vaan pidän pelkistetystä ja rauhallisesta makkarista.


  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Anna! Korituoli kuulostaa hyvältä ratkaisulta. Täytyykin laittaa korvan taakse, mikäli keväämme muutamme toisen malliseen asuntoon. ehkä sinne mahtuisi tuollainen tuoli. :)

   Poista
 6. Meilläkin ruokapöydän ylimääräinen tuoli makkarassa jonka päälle kasaan - jos jaksan. Iso korituoli kuulostaa loistavalta ratkaisulta. Siihen voisi heittäää tyynyt ja peiton :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig