28. huhtikuuta 2019

Kevään pellavapetaus ja unityynyjen vaihto


Kaupallinen yhteistyö yrityksen Familon kanssa

Jos jokin on iän karttuessa minulle tullut erityisen tärkeäksi jaksamisen kuin muunkin hyvinvoinnin kannalta, on se kunnollinen uni. Miten sitä onkin aikoinaan tullut väheksyttyä hyvien yöunien merkitystä ja kuinka usein tarvittavia vuorokauden tunteja on tullut nipistettyä juuri yöunista. Ai kauheeta!

Toisaalta olen myös kokenut sen toisen puolen, jolloin unta arvostavana on joutunutkin kärsimään unettomuudesta. Se on yhtä tuskaa ja myös todella pelottavaa. Parin vuoden takaisen burn outini tuoma unettomuus on siis edelleen hyvin vahvassa muistissani ja nyt jälkeenpäin mietin, miten ihmeessä selvisin tuosta ajasta hengissä. Unen karatessa nimittäin tuntui, että sen myötä karkaa myös järki. Siksi mä taas "paasaan" tästä aiheesta ja kuinka tärkeää -ja myös elämää kunnioittavaa- on pitää huolta säännöllisestä unensaannista mikäli vain suinkin mahdollista.

Pitkäaikainen yhteistyökumppanini Familon tarjoaa tämän kuvien kattauksessa olevat greigen väriset pellavapussilakanamme ja uudet unityynymme, joista kerron tulevilla riveillä laajemmin.


Me ollaan nukuttu jo pitkään alyvaahtotyynyillä, jotka mukautuvat nukkujansa pään muotoon tukien hyvin myös niskan oikeaa asentoa. Mutta, kuten suositeltua, tyyny tulisi vaihtaa noin parin vuoden välein (peittojen suositeltu vaihtoväli on neljä vuotta).

Meitä kiinnosti siis kokeilla Familonin puolikorkeita (500 g) Feel Aerelle-tyynyjä, joka aiemmista tyynyistämme poiketen siis ei ole älyvaahdollinen, vaan sen kuituna on käytetty spiraaliontelokuitua. Spiraaliontelokuitua poikkeaa muista kuiduista niin, että se ei litisty eli tyyny pysyy oikein huollettuna kimmoisana ja pehmeänä.

Voin todeta tämän paikkansapitäväksi jo siihen vedoten, että tämä kuitu on aiemman työni puolesta minulle todella tuttu ja Feel Aerellella nukkuneena voin myös oikeasti todeta, että näin se on. Minua on nimittäin henkilökohtaisesti aina ärsyttänyt tyynyt, jotka parin yön jälkeen litistyy lättäniksi ja ovat siis käytännössä melkein sama kuin tyhjää vaan. Mutta näin ei täydy olla, koska spiraaliontelokuitu on tosi näppärä keksintö ja kun tyynyä muistaa pestä neljä kertaa vuodessa, sen kuitu pysyy puhtaana ja sille suunnitellun käytön mukaisena.

Tyynyjen lisäksi uneen miellyttävyyteen vaikuttaa myös laadukkaat petivaatteet. Tässä kohtaa on pakko korostaa, että laadukkuus ei ole synonyymi kalliille vaan sanoisin sen pikemminkin olevan miellyttävyys ja eritoten luonnonmateriaalit. Tiedän, että siellä lukijoiden joukossa on monta pellavan ystävää ja siksi tuntuukin luonnolliselta kirjoittaa teille niistä jälleen.Meille Familonin pellavalakanat ovat aiempien yhteistöiden myötä tuttuja ja perkaalin lisäksi me ei olla enää muissa nukuttukaan! Varsinkin näin kesää kohden petaan sänkyyn oikeastaan vain pellavaa, sillä se hengittää ja ilmojen lämmetessä pellava tuntuu iholla ihanan viileältä. Nämä greigen väriset lakanat ovat nyt ihan lempparimme, sillä Familonin tasalaatuiseen tyyliin nämäkin ovat ihanan pehmeät ja vaalean värinsä puolesta todella somat! Näiden kanssa ei muuten varmaan tarttisi käyttää edes päiväpeittoakaan, sillä pussarit ovat sellaisenaan pedattuna tosi kauniit ja kodikkaat. Ja mikä meidän taloudessa on tärkeää on se, että kun kisu nukkuu yönsä jaloissamme ja näkee tietenkin vaivaa karvatakseen vaaleat lakanat mustillaan (siis karvoillaan, ei koiralla) tulee ilkeä mamma ja pudistaa karvat lakanoista helposti VEKS! Voi voi meidän Rönneliä, ei ole helpppoa olla kissakaan.Nyt nämä samaiset Princess-pellavapussilakanat ovat muuten 2.5.2019 asti -20% tarjouksessa Familonin omilla sivuilla, joihin pääset tästä. Ja jos pellavasta tulee mieleen jotain kysyttävää niin vastaan mielelläni parhaani mukaan. 


Nyt mä taidan vielä sujahtaa hetkeksi pellavan syleilyyn päiväunille ja sen jälkeen lähteä aurinkoiseen säähän lenkille. Kyllä tämä kevät, valo ja aurinko tekee vaan niin hyvää!

Levollista sunnuntain jatkoa kaikille!
SHARE:

6 kommenttia

 1. On todella tärkeää, millaisessa sängyssä nukkuu, millainen tyyny ja peitto sekä petivaatteet. Nuo Familonin pellavat on kyllä ihanan sävyiset. Olen uusia pellavalakanoita ostamassa, olisko tuo sävy meillekin sopiva?
  Aurinkoista alkavaa toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin suositus pellavalle! Se on tosi miellyttävää materiaalia ja sen syleilystä ei aamuisin meinaisi malttaa edes nousta! Ihana uusi logo muuten sinulla! :)

   Poista
 2. Voin niin samaistua sanoihisi. Muistan monia monia kertoja aikaisemmin todenneeni että kuinka pärjään vähillä tai lyhyillä yöunilla. Noh... ehkä tosiaan nuorempana pärjäsi tai ainakin siltä tuntui. Nyt niin pitkään vuorotyötä tehneenä (onneksi nykyisin vain 2vuorotyötä) kuitenkin huomaa kun unirytmiä ei pysty pitämään tasaisena niin kuinka sitä erilailla väsyy ja todella arvostaa yöunia ja välillä nykyään jopa minä niitä päikkäreitä!
  Sängystä ja petivaatteista emme myöskään tingi vaan niihin jos johonkin kannataa panostaa. Onneksi se ikä tuo mukanaan hyviäkin asioita 😄

  Aivan mielettömän kauniit ja tyylikkäät kuvat siivittivät tätä niin tärkeää ja asia postausta 💗 kiitos siis tästä postauksesta 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorena jaksoi valvoa vaikka kuinka myöhään ja olla töissäkin sellaisilla kolemn tunnin yöunilla, mutta ei enää! Unta on tullut näin iän myötä arvostaneeksi paljon enemmän kuin aiemmin, sillä sen yhteys sekä fyysiseen että henkiseen terveyteen on välitön. Joten sanopa muuta - onneksi lisääntyvät vuodet tuovat mukanaan viisautta! :D Ja hei kiitos! <3

   Poista
 3. Hei, kysymys noista pussilakanoiden väristä, onko siis greige (eli harmaanruskee) vai puuteri (haalean vaaleenpunainen)? omaan silmään ku näyttää puhelimen näytöllä kovin vaaleanpunaiselta, tai sellaselta puuterisen väriseltä, jonka värisiä (tupla)pussilakanoita etsin.
  Ja muuten, meillä tempurin ortopedisesti muotoillut tyynyt, osaatko yhtään sanoa, onko noista haastajaksi, onko sulla kokemusta yhtä jäykistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Johanna!

   Pussilakanoiden väri on harmaan ruskea, eli ovat greiget. Jännä juttu muten, että minunkin puhelimeni näyttö näyttää pussilakanoiden värin kuvissa puuterilta, mutta pöytäkone näyttää värin oikein. Ilmeisesti näyttöjen väriskaalassa on eroja, joten hyvä että kysyit asiaa etsiessäsi oikean värisiä pussareita!

   Meilläkin oli Tempurin tyynyt aiemmin ja ne olivat tosi jämäkät. Halusimme vaihtaa ne hieman pehmeämpiin ja siksi valitsimme juuri nämä Aerellet. Mutta Familonin Ultra tikkityyny, Feeling 600/700 gr sekä Outlast Super voisivat ehkä olla hyvät haastajat. Kannattaa käydä Familonin jälleenmyyjillä tsekkailemassa ja laita vaikka vielä kommenttia, jos tulee muuta kysyttävää mieleen. Mukavaa viikon jatkoa sinne!

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig