5. toukokuuta 2019

Hyvältä tuoksuvaa ja ekologista siivousta


Kaupallinen yhteistyö yrityksen Candle Light Story kanssa

Nyt on aika postauksen, jonka aiheesta en uskonut koskaan olevani jonain päivänä oikeasti innostunut! Ja ei, tämä ei ole romantisoitua kirjainten yhteen liittämistä tai sanahelinää surkeine latteuksineen. Tarkoitan tätä todella sanoessani seuraavan tunnustuksen: mä olen alkanut tykkäämään siivoamisesta!

Lapsuudenystäväni Annina valmistaa omin käsin jo varmaan monille tutuksi tulleita soijavahakynttilöitä. Kirjoitinkin näistä jo vuosi sitten täällä blogissani (postaukseen pääset tästä) ja hiljattain niiden rinnalle Annina on alkanut valmistamaan ekologisia siivoustuotteita. Pääsin kokeilemaan niitä tämän kaupallisen yhteistyön merkeissä ja olen ollut suoraan sanoen tosi yllättynyt, kuinka miellyttävää ja helpompaa meidän pesän siivoamisesta on nyt tullut! Ja mikä vielä ihmeellisempää, en vielä jokin aika uskonut ekologisiin siivoustuotteisiin yhtään. Luulin siis aina, että mitä tujakampaa ja kemiallisempaa tököttiä kotiinsa suihkii, sitä parempaa ja puhtaampaa jälkeä niillä saa aikaan. No, se luulo ei ollut tiedon väärti.


Ajattelin, että voisin kertoa tästä tuotesarjasta tuoteryhmä kerrallaan ja miten me ollaan kyseisiä tuotteita käytetty. Ainakin itselleni imurointipuuteri oli aivan uusi tuttavuus ja sen lisäksi siivoussaippua on yllättänyt monipuolisuudellaan. Muita sarjaan kuuluvia ovat siivoussuihke ja pyykkietikat, jonka eräs tuoksu saa mut pesemään pyykkiä 24/7. No ei nyt ihan, mutta tajusitte jujun. Tässä siis siivouspaljastuksia meidän perheen rutiineista:

Siivoussuihkeet

Nimensä mukaisesti näillä suihkeilla suihkutellaan pintoja, joista halutaan tahrat ja roiskeet veks. Suihke on väkiviinaetikkapohjainen, joka sisältää ainoastaan 100 % eteerisiä öljyjä ja luonnollisia raaka-aineita. Tuoksuvaihtoehtoina ovat tosi raikkaat Provencian Lavender (laventeli), French Rosemary (rosmariini) ja Andalucian Lemon (sitruuna).

Annina vinkkasi kivan idean valita siivoustuoksut huoneiden mukaan. Niinpä meillä keittiön pöytä, kaakelit, ovien pinnat ja kahvat pyyhitään laventelin tuoksulla. Olohuoneen peilin, työtason, pöydän ja kehykset pyyhkäisen sitruunalla ja wc-tilojen kaakeleiden ja muihin pintoihin tykkään käyttää rosmariinin tuoksua.

Kaikista suurin menekki näistä meillä on laventeli, koska keittiössä tulee ruoanlaiton ja syömisen jälkeen suihkittua ihan kunnolla. Laventeli sopii tuoksultaan muuten myös makuuhuoneeseen ja siksi sitä on kiva suihkuttaa ennen nukkumaanmenoa petaukseen tai vaikka verhoihin.

Se mikä tässä siivoustuotteessa ihan oikeasti yllätti, oli, kuinka ekologisuus ei poissulje tehokkuutta. Rasvatahrat lähtevät siivoussuihkeella siis tosi iisisti ja vielä hellävaraisesti. Uskomaton yhtälö, mutta totta.

Imurointipuuterit

Kun ekan kerran kuulin imurointipuutereista, olin että "anteeksi mikä puuteri ja mihin? Mä käytän puuteria naamaan, en lattialle." Mutta joo, imurointipuuteri on tarkoitettu imuroimiseen ja eritoten mattojen ja tekstiilien raikastukseen.

Imurointipuuteria ripotellaan suoraan pussista tai sormin raikastettavalle kohteelle ja annetaan vaikuttaa 20-30 minuuttia tai vaikkapa yön yli. Sen jälkeen tekstiilipinta imuroidaan ja lopputuloksena tekstiiliin, sekä huoneeseen tulee todella miellyttävä tuoksu. Tämän lisäksi puuteri raikastaa myös itse imurin ja poistoilman, joten hyöty on kaksivaiheinen.

Tuoksut ovat näissäkin tosi miellyttävät: Provencian Lavender, French Rosemary, Andalucian Lemon ja Moroccan Mint (minttu).

Itse käytän puuteria mattojen lisäksi sohvalle, sillä se helpottaa lemmikkien karvojen irroittamista tekstiileistä. Raikastinpa sillä myös aamutossuni ja koristetyynynpäällisen ja lopputulos oli oikein jeppis!
Pyykkietikat

Pyykkietikat ovat siivoussuihkeiden tavoin väkiviinaetikkapohjaisia ja niiden tuoksut tulevat ftalaattivapaista tuoksuöljyistä. Tuoksuista oma ehdoton suosikkini on Jungle Fruit (viidakon hedelmät) mutta ei muutkaan tuoksut, eli Nordic Air (pohjoismainen ilma), Andalucian Lemon, Moroccan Mint, Provencian Lavender ja Magnolia Garden (Magnolia) sille häviä.

Pyykietikkaa käytetään huuhteluaineen tavoin ja se poistaa vaikeitakin hajuja, kuten savua ja hometta. Etikan hyöty on myös siinä, ettei se tuki kuituja ja näin vaatteen käyttöikä pitenee. Tämä sopii muuten myös urheiluvaatteille, josta itse olen tosi kiitollinen mieheni ei-niin-miellyttävän-hajuisten-lätkävaatteiden pesussa. Sorry darling! Mä tuen sun lätkänpeluuta kyllä. <3


Siivoussaippuat

Nämä ovatkin Anninan siivoustuotteista ihan mun lempparit ja joista järjestin myös leikkisän arvoituksen Ig Storiesissani. Kysäsin nimittäin, mitä nämä herkullisen näköiset saippuat mahtavat olla ja vaikka valtaosa arvasikin oikein, tuli arvauksia myös jäätelön ja muovailuvahan puolesta. No en ihmettele, katsokaa nyt näitä! Annina taikoo saippuan pinnan vieläpä ilman muottia - taitavaa!

Siivoussaippuat ovat tarkoitettu kodin puhdistukseen ja niiden pohjana käytetään kookosöljyä. Saippuoiden tuoksut saadaan eteerisistä öljyistä. Tuoksuttoman saippuan rinnalla tuoksuvaihtoehdot ovat Andalucian Lemon, Moroccan Mint, Provencian Lavender ja French Rosemary.Siivoussaippuaa käytetään kostutettuun siivousliinaan pyyhkäistynä pintoihin, mutta sitä voi käyttää myös tiskiaineena. Kun saippuaa raastaa, soveltuu se myös pyykinpesuun ja vaikka meikkisienien ja siveltimien pesuun. Alla onkin ennen- ja jälkeen kuvat omista meikkaamisen apuvälineistä ja voitte luottaa, että ihan on aidot kuvat eikä lavastetut. Nyt varmaan ymmärrätte, miksi siivoussaippua on ihan mun lemppari näistä kaikista!
Joten lopputulemana voin tosi iloisesti yllättyneenä todeta, että aiempi mielikuvani luonnonmukaisesta siivoamisesta lentää nyt aivojen delete-osastolle. Laitoin Anninalle viestiäkin, että hän on tehnyt suuren palveluksen monille liian vahvoille pesuaineille altistuneille luomalla tämän tuotesarjan! Ja sen lisäksi me siivousta-ei-niin-rakastavat voidaan alkaa siitä oikeasti jopa tykkäämään, sillä on ihana tunne, kun kodissa tuoksuu oikeasti hyvältä. Myös tieto siitä, että siivoustuotteiden tuoksut ovat saatu aikaan luonnollisin menetelmin on huojentava.


Mulla on myös tosi suuri ilo käynnistää blogini @simplifiedlivingblogi  Instagram-tilillä arvonta, jossa yksi voittaja voittaa itselleen Candle Light Story-tuotepaketin! Voittopakettiin voittaja saa valita valitsemillaan tuoksuilla yhden siivoussuihkeen, -saippuan, pyykkietikan ja imurointipuuterin. Arvonta-aika alkaa heti ja siihen on aikaa osallistua  9.5.2019 asti. Nyt on siis aika kiva arvonta menossa ja joku teistä sen tulee voittamaan!

Kiitos vielä Annina kun jaat meille oman luovuutesi ja kätesi taitojen myötä siivousiloa ja sen myötä toimivampaa arkea! Tämä tuotesarja on tullut meille jäädäkseen ja siitä kiitos tästä ihanasta yhetistyöstä!

SHARE:

6 kommenttia

 1. Kaikki tuollaiset ekologiset suihkeet on ihania - mukava suihkutella siis niitä :) Ja tuo puuteri, sitä tartteekin testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri näin ja kaiken lisäksi suihkeet tuovat tosi raikkaan ja luonnollisen tuoksun kotiin! Imurointipuuteri on kyllä tosi hyvä tuote ja tuntuu, että sen avulla tekstiileistä irtoaa pöly ja meidän kissan karvatkin iisimmin kuin ennen! :)

   Poista
 2. Kiitos vinkkauksesta. Täytyykin tutustua tuotteisiin tarkemmin!

  VastaaPoista
 3. Mukana! Sinulla on yksityinen tili, pyyntö laitettu. v.laitinen@msoynet.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig