15. heinäkuuta 2018

Second hand asu-haaste 2/5: Klassisesti merensinisissä


Tämän vuoden maaliskuussa aloitin oman pienen blogihaasteen asuista, jotka on koottu uusien ostettujen sijasta second hand-löytöinä. Idea haasteen toteuttamiseen tuli toteamisesta, kuinka kauniita, kestäviä ja oman tyylisiä vaatteita voi löytää myös käytettyinä, vaikka usein niiden löytäminen vaatii tavallista enemmän vaivannäköä. 


Rehellisesti sanottuna olen myös kyllästynyt kulutushysteeriseen ja materialististen arvojen täyttämään maailmaan, jossa tavaroiden, omaisuuden ja rahan omistamisen annetaan arvottaa sijamme elämässä. Tosiasia kuitenkin on, ettei kukaan saa varallisuuttaan mukaan hautaansa (no okei Tutankhamon sai, mutta nekin aarteet ovat nykyään toisten omistuksessa), joten miksi keskittää ajatuksensa johinkin elottomaan - varsinkin kun mikään eloton ei voi antaa meille vastineeksi onnellisuutta. Onnellisuutta kun ei voi ulkoistaa, vaan se on sisäistä rauhaa ja tyyntä mielentilaa. 


En tietenkään silti ajattele, että omistamisessa itsessään tai nauttimista kauniista asioista olisi jotain väärää. Ehei sentään. Muutenhan olisi täysin epäloogista, että meidän kaikkien asetuksissa on kauneuden taju, jota esimerkiksi luovat ihmiset haluavat toteuttaa ja saada siitä erityistä mielihyvää itselleen. 

Sitäpaitsi myös elämän perusasiat kuten koti, ruoka ja lämpimät vaatteet tuovat elämäämme tietynlaista turvaa ja onnellisuutta. Silti koen, että se mikä pyörittää eniten mieltämme, paljastaa mikä meille todella on tärkeintä ja mitkä arvot ohjaavat elämäämme. Jos siis materia, raha, tai vaikkapa näyttämisen halu syö ajatuksistamme tilaa eniten, mitä se kertoo meistä ja vaikuttimistamme?

Asu ja niiden second-hand hinnat:
Kauluspaita / Tommy Hilfiger ( kaverin kotikirppikseltä, 5 e )
Kello / Michael Kors ( toisen bloggaajan blopgikirpparilta, 100 e )
Hame / merkki ei tiedossa ( Kierrätyskeskuksesta, 5e )
Kengät / Seppälä ( kaverin kotikirpparilta, 5 e )

Tähän liittyen on itselleni ollut todella vapauttavaa päästää irti tietyistä ajatusmalleista, kuten tietynlaisen ostamisen kehästä. Kaiken päällepantavan ei todellakaan tarvitse olla aina uutta, vaan käytettynäkin voi löytää siistejä ja laadukkaita vaatteita. Tämä on saanut minut myös luopumaan kaupoissa haahuilemisesta, koska en vain enää saa sellaisesta iloa. Toki välillä jotain tarvitsee hankkia ja monien liikkeiden visuaalisuus ja esillepanot voivat olla inspiroivia, mutten silti koe tarvetta mennä katselemaan jotain, mitä en todellisuudessa tarvitse. En suosi asketismia, mutta ylimääräinen tavara luo vain mieleeni stressitiloja, josta olenkin aiemmin kertonut.Tämän postauksen asu muotoutui näissä pari viikkoa sitten otetuissa kuvissa jo kauan kaapissani olleista vaatekappaleista ja asusteista. Kengät taitavat olla viitisen vuotta vanhat ja hyvin huollettuina ne eivät ole menneet miksikään. Paita taas on normaalihintaisena hieman arvokkaampi, mutta onnekseni löysin tämän kestävälaatuisen kauluspaidan tyylitietoisen ystäväni vaatekaapista. <3 Hame puolestaan on viime keväänä Kilon kierrätykseskuksesta löydetty ja kello jo useita vuosia palvellut ajannäyttäjä. En siis ole missään vaiheessa tinkinyt omasta tyylistäni, vaan toteuttanut sitä vain hieman huokeammalla hinnalla. 

Tuskin meistä kukaan kylpee rahassa, joten ajatus siitä, että second handiin pukeutuminen olisi jotenkin noloa, on mielestäni perusteeton. Ei kai se ole noloa, että ymmärtää ettei raha kasva puussa ja että osaa käyttää eurojaan maltillisesti? 


SHARE:

12. heinäkuuta 2018

Eteisen peili makuuhuoneessa


Meillä on tainnut muutaman kerran olla täällä puhetta, kuinka kodin sisustusta on mahdollista piristää suhteellisen vähällä vaivalla ilman ylimääräisiä pennosia. Minulla olikin jo lapsena isonsiskoni kanssa tapana vaihtaa yhteisen huoneemme huonekalujen järjestystä ja taidamme molemmat tehdä tahoillamme samaa vieläkin. :)


Viimeisin pieni venkslaukseni on eteisen peilin siirtäminen makuuhuoneeseen. Aiemminhan tässä samalla paikalla on ollut Heikin ystävän käsintekemä koristellisempi kuvastin, joka sopi kivasti yhteen papan tekemän tuolin kanssa. 

Nyt tuoli on pienessä kesähuoneessamme (eli parvekkeella) ja siitä syntyi ajatus kokeilla näiden kahden peilin paikkaa vaihtamista päittäin. Vaihto sujuikin helposti vaikka toisen peilin reiän paikka oli hieman liian alhaalla tähän valkoiseen peilin nähden. Asetin peilin kuitenkin vain hieman nojaamaan seinäkiinnikettä vasten ja hyvin se pysyy siinä paikallaan  (vaikka Rönni täällä melkoisia juoksuspurtteja päivittäin ottaakin). 
Sen lisäksi, että pesämme sisustus sai kivaa vaihtelua, tuntuu se nyt olohuoneesta makuuhuoneeseen katsoessa hieman tilavammalta. Peileillä on siis yllättävän suuri vaikutus tilan tuntuun, vaikka kieltämättä aina aamuisin niihin ei juuri herättyään kovin mieluusti katselisi. Kjeh!


Nyt me ruvetaan vielä katsomaan Pallon ympäri-ohjelmaa. Ollaan katsottu sitä jo kolme jaksoa ja ollaan ihan koukussa. Vaihtuvat maisemat, tilanteiden käänteet ja noiden kolmen hahmon huumorin heitto on valloittavan lennokasta! Mulla onkin siinä ihan number -one-suosikki-kilpailija, eikä varmaan ole vaikeaa arvata kuka.

Mitä sanotte peilin uudesta paikasta? Entä vaihteletteko te usein huonekalujen, taulujen tai peilien paikkoja?


SHARE:

9. heinäkuuta 2018

Tulevia postausaiheita


Blogiini on tullut viime aikoina muutamia postaustoiveita, joita on kiva päästä piakkoin toteuttamaan! Vakkarilukija Anna sattuvasti juuri kysyikin, mistä ideat blogini eri postausaiheisiin syntyvät.

Useimmiten ideat kumpuavat ihan arkisesta elämästä tai sen tuomasta inspiksestä, sekä niistä vinkeistä, jota te olette tänne ihanasti jättäneet. Kiitos siis kun pidätte omaakin inspiraatiotani yllä kertomalla ajatuksianne mistä haluaisitte blogissa kirjoitettavan. :)Yksi kiva aihe, johon pian tartun, on mistä kotimme huonekalut on hankittu. Tämä on ideana sikälikin tosi innostava, sillä meillä on melko paljon käytettynä hankittuja kalusteita. Kierrätys on siis teema, joka itseäni viehättää ja sen pohjalta olen myös miettinyt, miten esimerkiksi muovi- ja lasiroskat saisi kerättyä "katseenkestävästi".

Asukuviakin toivotaan aika-ajoin, kuten viime viikolla ihana lukija minulle kasvotusten kertoi. <3 Mutta totta puhuen, minulla on sellainen pelko, että asukuvista syntyisi vaikutelma, että toisin esille liiaksi itseäni olemalla kameran etupuolella.. Enkä mä tietenkään halua sellaista.

Vaikka asukuvien pääpaino on siis tietenkin inspiraation jakamisessa, jännitän näiden kuvien julkaisua joka kerta. Toisaalta henkareilla kuvattuna vaatteiden tyyli ei pääsisi välttämättä oikeuksiinsa, joten dilemma on kinkkinen. Voihan toki olla, että tämä päähänpinttymäni on vain ja ainoastaan oman pääni sisällä, kuten aikaisemminkin todettua. Nooh, en tiedä. Uhmaan kuitenkin tätä pelkoa pian.


Instagramin puolelta tuli myös toiveita, että kertoisin pian lisää tähän Hayn tarjotinpöytään väkertämästämme puisesta kannesta. Tämä postaus on jonossa heti, kun saan kannen viimeisteltyä lakalla ja sen jälkeen kuvattua. Yritän myös hahmottaa jonkin sortin piirustuksella kuinka kansi valmistui (sillä en tajunnut ottaa sen tekovaiheista kuvia).

Ajattelin myös postata pari helppoa petausta, muutamat siivousvälinekikat sekä kertoa omat vinkkini, kuinka kodin tavaramäärä pysyy suurin piirtein hallinnassa. Tämän olen oppinut ihan kantapään kautta, joten ehkä voin olla varoittavana esimerkkinä tästä jollekin, kjeh.

Miltä parin seuraavan viikon postausaiheet kuulostavat? Ja onko ylipäätään kiva tietää etukäteen, mitä blogissa tulee oleman, vai onko yllärinä tulevat aiheet enemmän juttusi?SHARE:
Blogger Template Created by pipdig