4. lokakuuta 2015

Koti aina yhtä siistinä kuin blogikuvissa?

Hei!

Tiedättehän ne kauniit ja harmoniset kotikuvat blogeissa, jotka kaikessa seesteisyydessään ja ajatelluilla sommitelluillaan hivelevät silmää ja voivat saada lukijat kysymään, onko bloggajan kotona todella aina yhtä siistä, kuin kuvat voivat antaa ymmärtää? Itsekin lukeudun niihin bloggareihin, jotka julkaisevat kodistaan mieluummin silmää sairastuttamatonta materiaalia kuin sotkukuvia, mutta onko meillä aina maton hapsut kammattuna ja pölyt pyyhittynä viimeistä nurkkaa myöten? Saattaa tulla aikamoisena shokkipaljastuksena, mutta ei ole, ei todellakaan. Meilläkin eletään arkea ja elämisen jäljet näkyvät petaamattomana sänkynä, pyykkivuorena, tiskeinä, pölypalleroina, ripustettuina pyykkeinä ja lastauslaituriksi muodostuneena senkkinä.

Tervetuloa siis kurkistamaan meidän kiireisen arkiseen kotiin, jossa mitään ei ole sensuroitu eikä aseteltu nätisti. Katso kuvat jos uskallat. ;)Vaikka pyrimmekin pitämään kotimme ilmeen perussiistinä, niin aina ei yksinkertaisesti ehdi siivoamaan vaikka haluaisi. Esimerkiksi tällä viikolla on ollut niin haipakkaa, että hyvä kun on ehtinyt pyykit kuivumaan laittaa mutta niiden narulta ottaminen onkin vähän venähtänyt. Silitystamineiden kaappiin laittokin on jäänyt ja pienessä kaksiossa asustaen pelkästään näiden lojuminen vie paljon tilaa. Nyt näin sunnuntaisena vapaapäivänä olisi sitten viimein aikaa ottaa imuri kauniiseen käteen, wc-harja hyppysiin ja siivota koti putipuhtaaksi. Pyykit voisi ottaa narulta, vaatekaapin siivota, vaihtaa lakanat, pölyt pyyhkiä ja keittiön kuurata.. 

Siis voisi. SHARE:

20 kommenttia

 1. Hyvä postaus ja aihe :) tälläinen haaste joskus jo kauemmin pyörikin ja olin itsekin siinä mukana :) ihan hauskaa :)
  Itse olen aika siivous friikki ja imuri heiluukin vähintään joka toinen päivä. Ja aina siinä sivussa muutakin :D välillä nykyään tuntuu että ei sitä oikeasti tarvitsisi mutta on vaan niin tottunut siihen rytmiin. Hih. Isompaa kotia tässä katsoessa saakin nähdä jaksaako pitää samaa tahtia yllä :)

  Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailen ahkeruuttasi, itse en pystyisi tuohon imuroimistahtiin! :D Oih, onko teillä siis uusi koti mielessä?

   Poista
  2. Juu on. Ollut kyllä siis tovin aikaa. Silloin joskus taidettiin kirjoitella siitä :-) Mutta täytyisi vielä oikein kunnolla terästäytyä asian kanssa. Vähän katselu vaiheella kun on. Ottaa oikeasti seuraava askel :-D
   Kaksi karvatassua tekee osansa tuohon imuroimiseen ja pölyjen pyyhkimiseen yms. että imuri heiluu usein :-D Ilman niitä, ei ehkä niin usein olisikaan. Mutta on siihen jotenkin kasvanut, sitä niin luonnollisesti vaan ottaa ja siivoaa tuon tuosta. Mutta tosiaan, saa nähdä kuinka isomman asunnon kanssa kävisi :-)

   Poista
 2. Minusta on aina niin lohdullista nähdä näitä realistisia kuvia, vaikka toki itsekin tiedän kuvien rajaamisen idean ja sen, ettei kaikkien bloggareiden koti ole aina tip top niin aina välillä tulee sellainen epätoivoinen olo, että muilla on kuitenkin aina siistiä, paitsi meillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet sotkut kuuluvat varmaan jokaisen elämään. Itse olen ollut aikaisemmin todella pikkutarkka esimerkiksi verhojen asennosta mutta nyt osaan jo vähän löysätä pipoa. Kodissa saa näkyä, että siellä asutaan. :)

   Poista
 3. Meilläkään ei todellakaan ole joka päivä täysin siistiä ja kaikki paikat tiptop-kunnossa, ehei :D otan kotikuvia yleensä vain silloin kun oon siivonnut, en voi sietää sotkua mutta sen kanssa on elettävä kun arki on aika kiireistä ja siivoamiset jää pääsääntöisesti vapaapäiville tai viikonlopuille. Oon aika tarkka myös siisteydestä, joten vieraita en ota meille vastaan ellen ole siivonnut (sotkuisuus pois näkyvistä :) yllärivieraista en siis tykkää yhtään edellämainitusta syystä! :D

  Mutta eihän sitä aina tarviikaan joka paikka kiiltää hulluna puhtauttaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis alleviivaan kaiken mitä kirjoitit! :D Ei itsellenikään tulisi edes pieneen mieleen kutsua ystäviä kylään tällaiseen sotkuun (mutta silti he näkevät nämä sotkut blogissani ;). Ai että, ihana kommentti, mä niin nautin kun sain asiassa vertaistukea! ;)

   Poista
 4. Jep! Meillä ei ole "IKINÄ" siistiä! ;)))

  VastaaPoista
 5. Hih ihana postaus! :D Toteutin tuossa alku kesästä henkiläkohtaisessa face profiilissani tälläisen saman tapaisen julkaisun! Olin saanut niin paljon kommentteja siitä, et meillä ei varmaan ikinä oo sotkuista jne. Juu ei tietenkään oo ;) Onneksi meillä on suht iso kylppäri niin pyykkien kuivaus jne. on hyvä laittaa sinne piiloon silmiltä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! On luonnollista että bloggaaja haluaa laittaa blogiinsa yleensä niitä siistejä kuvia. Mutta blogi on kuitenkin vain pieni raapaisu siitä oikeasta elämästä ja aina ei koti voi olla tip top eikä edes tarvitse! :)

   Poista
 6. Vain elämää, ei sen enempää..;)

  VastaaPoista
 7. Tää on sitä aitoa oikeaa elämää ❤️Parhautta ❤️Itsekin kyllä yritän blogiin saada kuviin siististä kodista tai kohdasta kuvaa mutta ei varmaan pahitteeksi olisi joskus julkaista kuvaa normi arjesta kun koti ei ole niin tip top :)

  VastaaPoista
 8. Tämähän piristää mieltä kummasti! Täällä meillä nytkin on kamala kaaos, kun kirpparitavarat valtaa makkarin ja annettavia huonekaluja lojuu siellä ja täällä...Mukava nähdä, että muillakin on sitä normikaaosta....Sinä lähdit sittenkin Idändiedaysin mukaan? Onnea ♡

  VastaaPoista
 9. Apua indiedaysin siis...ei kannata naputtaa puhelimella pimeässä....kirjottaa mitä sattuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla oli ihana päivitys Facessa, olette todella huomaavaisia! <3 Normiarki tekee kuitenkin sen elämän ja mielestäni kotona saa näkyä eläminen jossa ei tarvitse pingottaa. :)

   Huomasit muuten tuon ylös ilmestyneen Indiedays-palkin aiemmin kuin minä! He ovat lisänneet sen varmaan ihan muutama tunti sitten.
   Kiitos onnitteluista, sain tällä viikolla kutsun Indiedaysin Inspirationiin ja olin siitä ihan into piukeena. Ei tarvinnut kovin kauaa pohtia lähdenkö mukaan. :)

   Poista
 10. Aaah, kiitos tästä arkirealismista! Mä olen niin ollut hermona taas tähän kaaokseen kotona. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig