26. huhtikuuta 2016

Pahvilaatikosta "marmoriseksi" Dc Fixillä

Moikka!

Ai että mä olen ihan hurahtanut Dc Fixiin! Olenkin aiemmin kirjoittanut, kuinka olen sen avulla tuunannut meidän huonekaluja eli olohuoneen senkin ja keittiön ruokapöydän. Näiden suurempien linjauksien jälkeen onkin ollut hyvä siirtyä pienempiin tuunauksiin ja eilen kyhäsin tämän pahviboxin marmorikuvioidulla Dc Fixillä. Vielä pari kuukautta sitten en oikeastaan edes sietänyt tätä kuviota sen "ysärimäisyyden" vuoksi, mutta jostain syystä se alkoikin miellyttämään silmääni ja nyt pidän siitä todella paljon! Onko teille koskaan käynyt samalla tavalla? 

Kuvasin alle tuunausprojektin etenemisen. Tätä harrastusta aloittaessani suurimmat kysymykseni olivat kulmat ja siksi ajattelin kuvien avulla demonstroida miten ne saa helposti siisteiksi. Jos joitain kysymyksiä herää tämän puitteissa niin autan mielelläni niin hyvin kuin suinkin vain osaan! 

dc fix marmori kontaktimuovi desenio juliste kulta jimmy choo neilikka laatikon tuunaus

Tuunattavana laatikkona käytin tätä mustaa Annon boxia, joka on itse koottava. Laatikoita myydään kahden kappaleen pakkauksissa ja näitä on saatavilla myöskin eri kokoisina. Oma tuunattu laatikkoni on työpöydälläni (jonka puukuvioinen pinta on niin ikään saatu aikaan Dc Fixillä, kuten ylimmästä kuvasta voi tihrustaa).  

dc fix laatikon tuunaus marmori kontaktimuovi ohjeet kulmat kulma


Aloitin fixauksen kannesta, joka tulee pakkauksessa koottuna. Leikkasin kontaktimuovista sopivan kokoisen palan (eli hieman reilumman kuin itse kansi), joka kiinnittyikin helposti pintaan. Kulmien kohdilla leikkasin saksilla viistosti viillon, jonka jälkeen pala oli helppo kiinnittää laidoille. Kulmien kanssa toistuu siis sama periaate kuin kirjojen kansien kanssa - se onkin hyvä muistisääntö!

dc fix kulmat

Kannen tuunauksen jälkeen siirrytäänkin itse boxiin. Asetin muovin neljässä osassa eli ensin päätylaidoille ja sitten sivuille. Mittasin kunkin laitaan sopivan palan (jälleen hieman reilumman biitin!) ja kiinnitin fixin samoin periaattein kuin kanteenkin.

Päätylaitojen ruuvit oli helppo kiinnittää takaisin kun pyöritin mattoveitsen avulla pienet reiät muoviin. Ja kas, laatikko sai kokonaan uuden ilmeen!Näin tylsä laatikko muuttui ihanan raikkaaksi ja olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Aikaakaan ei touhuun kovin paljoa tuhrautunut. En katsonut kelloa, mutta arvioisin ajan kuluksi maksimissaan puoli tuntia. Saman pinnan on myös saanut vanha puinen pyöreä tarjotin ja etsiessäni suorakaiteen mallista marmoritarjotinta keksin miten sellaisen voisin tehdä huomattavasti edullisemmin kuin kauppojen tarjottimilla on hintaa. Palaan näihin kikkailuihin tuonnempana ja kuinka hiustenkuivaaja on oiva apu näissä touhuissa!


Rattoisaa sadepäivän jatkoa kaikille!
SHARE:

14 kommenttia

 1. Mä kans RAKASTAN DC fixii ja kaks samaa rullaa odottaa kotona ;)!!

  Hieno laatikko tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla mihin käytät rullat! :) Sinun blogistasi oikeastaan innostuinkin tästä marmorisesta kuosista! Keittiöntasosi tästä on hurjan kaunis!

   Poista
 2. Tuo ensimmäinen kuva on niin naisellisen kaunis ja tyylikäs! <3 Ja tulet kyllä ihan kuvasta mieleen, voisin arvata että se on kauniin Jennan <3

  Saat kyllä upeasti tehtyä tuolla dc-fixillä. Se on loisto keksintö ja täälläkin edelleen tyytyväisiä ollaan moiseen keksintöön :-)
  Minulla olisi vastaava laatikko odottamassa, en tiedä tykkäänkö sellaisenaan vai ei... tulikin mieleen että haittaisiko menoa tuo hopeinen tekstille tarkoitettu alue? Vai jäikö piiloon hyvin? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu, kiitos! ❤️

   Minulta unohtui tekstistä mainita, että irrotin hopeisen tekstille tarkoitetun alueen ja sitten vasta laitoin päätyyn fixin kiinni. Kiitos siis huomiosta! :)

   Poista
 3. DC fix on ehkä maailman paras keksintö! Mäkin olen päällystänyt yhden kenkälaatikon marmorifixillä ja myös vessan rumat laattaboordit sai marmoripäällysteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fixi-innostuksella on tapana lähteä käsistä kun siihen saa kipinän! :D

   Poista
 4. Toi laatikko on kerrassaan tyylikäs. Itse olen kerran tuota hommaa testaillut keittiön kaapinoveen ja voi elämä minkälainen siitä tuli. Ei hyvä laisinkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin meni keittiönpöydän kanssa ensimmäinen versio harjoittelun piikkiin, kun lopputulos ei ollut millään muotoa hyvä. Voin siis samaistua tunnelmiisi. :)

   Poista
 5. Ooh, hieno! Tällähän saisi itselleen "marmori"alustan, joka jokaiselta bloggarilta täytyy löytyä! :D Kivaa keskiviikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, hahaa! :) Sellaisen alustan teon ohjeet onkin jo luonnoksissa odottamassa. ;)

   Poista
 6. Ihanaa kun oot niin tarkasti jaksanut tehdä! :D Mun marmoripäälysteiset kenkälaatikot ei oo ihan näin viimesen päälle laitettu haha, mut ei sitä huomaa jos ei liian lähelle mee... Ihania kuvia kyllä täällä sulla ylipäätään!

  http://m-stay-fresh.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Silloin kun aloitin tämän Fixailun niin ensimmäiset harjoittelut eivät olleet lainkaan julkaisukelpoisia. :D
   Ja kiitos paljon mieltä lämmittävistä sanoistasi. Tulen ehdottomasti vastavierailulle!

   Poista
 7. Nää sun DC fixailut on kyllä todella upeita ja vitsi että oot saanut siistiä jälkeä! :) Hyvältä näyttää jälleen kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon kauniista sanoista! Dc Fixailu on kyllä hauskaa ja myöskin todella koukuttavaa! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig