11. kesäkuuta 2016

Kuinka DC Fixata pyöreä tarjotin (marmoriseksi)

Ihanaa perjantaita!

Muutama viikko sitten kerroin kuvien kera tuunanneeni pahvisen säilytyslaatikon "marmoriseksi" DC Fix-kontaktimuovin avulla. Tuunaus oli niin mukaansa tempaavaa, että innostuin samaan syssyyn taiteilemaan meille myös pari tarjotinta samaisella kuviolla. Myönnettäköön, että kun marmoriset tarjottimet piirtyivät verkkokalvoilleni ensimmäistä kertaa moneen vuoteen, tuli minulle lähinnä mieleen ysäriaika ja en innostunut tarjottomista sitten niin ollenkaan. Liekö niiden toistuva näkeminen somessa vai mukavat muistot mummulasta (jossa oli aito tarjotin) vaikuttaneen mielipiteeni vaihtumiseen, koska nyt pidän marmorikuviosta todella paljon! Beauty of Life-blogin S:kin kirjoitti tuunanneensa samalla fixillä keittiönsä tason ja lopputulos oli todella upea!Kontaktimuovilla fixailu onkin minulle ollut viime kuukausina aika tuttua puuhaa, kun olen tuunannut valkoisella muovilla olohuoneen senkin ja keittiön ruokapöydän. Pyöreiden pintojen fixaus oli minulle kuitenkin uutta ja pitkään pohdin miten se mahtaisi toimia. Netissä olikin useita vinkkejä hiustenkuivaimella taiteiluun ja aluksi ajatus kuulosti toteuttamiskelpaamattomalta. Mietin, miten muovi kestäisi kuumaa puhallusta ja vaikka se kestäisikin, osaisinko toteuttaa suunnitelmani pyöreän puisen tarjottimen muuntamisesta marmoriseksi. Ei kuitenkaan auttanut muuta kuin alkaa tuumasta toimeen ja leikata kontaktimuovirullasta sopivan kokoinen pala ja toivoa parasta.


Tarvitsin tarjottimelleni jonkinlaisen alustan ja niinpä Ikean salaattikulho mahtoi siihen mainiosti, Onpa joku tehnyt samaisesta kulhosta myös keittiön lavuaarin - Ikean tuotteet käyvät siis moneen tarkoitukseen!Kun fixi oli tukevasti kiinni tarjottimessa, käänsin sen ylösalaisin ja aloin jännittynein fiiliksin puhaltelemaan hiustenkuivaimella ja arvatkaa mitä? Sehän toimi! Muovi lämpeni puhalluksessa juuri sopivasti niin, että sitä oli helppo käsitellä ja venyttää pyöristettyyn reunaan. Siinä sitten puhaltelin koko hela hoidon ja pian tarjottimen ympärillä olevat marmoriset viisteet muistuttivat jäävuoren huippuja.Lopuksi leikkasin reunat siistiksi mattoveitsen avulla ja tarjotin oli kaikessa yksinkertaisuudessaan valmis! Pitihän se tietenkin arvata, että suorakaiteenmallinen laattakin sai saman käsittelyn ja nyt meillä on kaksi marmorista tarjotinta. Olen niihin oikein tyytyväinen ja molemmat ovat meillä tälläkin hetkellä esillä.
Toivon, että tästä DIY-postauksesta on iloa niille, jotka ovat pohtineet saman mallisten pintojen uudelleen käsittelyä. Sen verta kuitenkin varoitan, että DC fixailuun voi jäädä pahasti koukkuun sen kerran aloittaessaan. Katsotaan milloin meillä fixaillaan seuraavia kohteita, ideoita siihen nimittäin olisi. ;)

Rentoa viikonloppua!
SHARE:

14 kommenttia

 1. Siis toi fixailu on NIIN koukuttavaa!!! Ja tosi kauniit tuli sun tarjottimista :)

  VastaaPoista
 2. Kuinka ihanasti olet tehnyt tuon <3 oiii <3 sinä se olet niin näppärä <3 k a u n i s t a <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itsekin kuinka helppoa tuunaaminen sitten lopulta olikin! :)

   Poista
 3. Aivan mieletön ja voi että me marmorihullut! Mäkin tein viel yhden ( nyt yhteensä kolme ) tarjotinta! Hahhahah! Meninkö ehkä vähän yli?  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin uskoa, että sormet syyhyten olet taiteillut lisää tarjottimia. Mitähän sitä itsekin vielä fixailisi, hahah!

   Poista
 4. Ja jälleen kerran, aivan ihanat! Olet taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, itsekin yllätyin miten helposti saikaan taas uutta ilmettä kotiin ja ihan pienellä vaivalla! :)

   Poista
 5. wau tosi kivalta näyttää! :) pitäisiköhän itsekkin kokeilla ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentistasi! Eikun kokeilemaan vaan, fixailu on tosi hauskaa! :)

   Poista
 6. Saat nämä tuunaukset kuulostamaan aina niin helpolta! Jos itse lähtisin kokeilemaan, niin tiedän jo nyt, että lopputulos ei olisi yhtään sama. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä minusta tuntui samalta mutta yllättäen fixailu ei ollutkaan niin vaikeaa kuin kuvittelin! Joskus omat taidot voivat siis positiivisesti yllättää, hahaa! :)

   Poista
 7. Tykkään jälleen kerran todella paljon! Miten mä en oo vieläkään saanut aikaiseksi kokeilla tuota fixailua, kauheasti olisi ideoita :) Ihanaa viikonloppua Jenna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät ideat sitten vaan ehdottomasti toteutukseen Lemmi! :) Ja kiitos, samoin!

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig