20. kesäkuuta 2016

Stadilainen vuodest kasikuus alkaen

Heippa!

Kesäinen Helsinki - ah se on niin ihana! Sellainen fiilis minulle välittyi tässä yhtenä päivänä, kun yhden jutun takia olin hieman siipi maassa. Mieltäni kohottaakseni ajattelin mennä pariksi tunniksi kävelemään Helsingin sydämeen Kaivopuistoa kohti ja nauttimaan kiireettömällä aikataululla cappuccinon auringonsäteiden hellisessä kasvojani. Kaduilla kuului iloinen puheensorina, ihmiset istuivat puistonpenkeillä syreenipuiden lomassa, pääskyset lensivät iloisesti ja ihmiset olivat hyvällä tuulella. Kaiken tämän keskellä omakin mieleni piristyi enkä malttanut olla kaivamatta kameraani laukusta ja ikuistaa nämä tunnelmat. Pitkä talvi oli viimein ohi ja kesä oli saapunut kaupunkiimme!

Kesäisä katuja palloillessani ihmettelin itselleni, miten harvoin näillä kulmilla olinkaan kävellyt vaikka aito stadilainen olenkin. Jotenkin sitä vaan arjen tuoksinnassa tulee kuljettua niitä tuttuakin tutumpia reittejä ja siinä sivussa moni kaunis rakennus ja pienen pieni herttainen putiikki on jäänyt näkemättä.

Oivalsin, mitä upeaa arkkitehtuuria kaupunkimme onkaan täynnä ja mikä värien kirjo mahtuu rakennuksesta toiseen! Samalla istumalla päätinkin, että tänä kesänä tutustun omaan kotikaupunkiini turistin silmin ja haluan kokea sen kauneuden uudella tavalla. Tästä seuraavalla viikolla laitoinkin jo aikeeni käytäntöön ja kävimme Heikin kanssa kiertelemässä Helsinkiä.Oma parituntinen Helsinki-hetkeni teki siis todella hyvää ja sen jälkeen mieleni oli paljon kirkkaampi kuin mitä se oli ollut. Joskus sitä vaan tarvitsee pyshtyä hetkeksi ja katsoa ympärilleen mitä kaunista ympärillä näkeekään ja miten monella aistilla elämästä voi nauttia. Aurongon lämpö, lintujen viserrys, kukkien tuoksu ja elämän hengitys. Päivä oli opettavainen ja täytti tarkoituksensa.

Tässä vielä tämän kesän suunnitelmiani, jotka ovat aikeissani toteuttaa: Retki Tervasaareen, Seurasaareen ja  Suomenlinnaan. Aamubrunssi jossain idyllisessä kahvilassa sekä pomppulinna. Niin siis mikä? Pomppulinna! Mä haluan aikuisten pomppulinnaan mutta missäs sellainen olisi? Vinkatkaa, jos tiedätte! :D
Ps. Mitä pidätte blogin pehmeämmästä värityksestä? Vaihdoin vaalean harmaat palkit neutraaliksi beigeksi ja viilailin muutamia yksitiskohtia. Nyt blogin ulkoasu alkaa viimein olla silmääni miellyttävä ja oman näköiseni. Jesh!
SHARE:

16 kommenttia

 1. Upeat kuvat❤ Helsinki on kyllä kaunis kaupunki, vaikka sitä ei kyllä aina huomaa kiireen seassa! Kiitos kun muistutit kuvillasi Helsingin kauneudesta!
  Hyvää alkanutta viikkoo sulle, tästä viikosta tulee niin unohtumattoman hieno!❤ toivottavasti nähdään❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireen keskellä tosiaan voi unohtaa katsoa ympärilleen, miten kaunista on ympärillä. Onneksi joskus osaa kuitenkin kulkea silmät auki, hehe! :)

   Poista
 2. Hurmaavia kuvia <3 taidokkaita jossa silmä lepää <3

  Olen ennenkin sanonut, että kuinka pidän näistä kaupunki yms. Postauksista. :) näissä on jotakin todella viehättävää :)

  Ihanaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kaupunkikuva ovat myös omia suosikkikuviani joten ihana kuulla, että nämä ovat onnistuneita. Kiitos!

   Poista
 3. Pomppulinnoista en tiedä, mutta paikkoja joissa sisäinen lapsi saa villiintyä voisi olla Superpark ja Huimala :) Nuo ovat myös hyviä treffipaikkoja ei tosikoille ;) Nää sun kuvat on Jenna jälleen kerran todella upeita, jos ei tietäisi niin voisi kuvitella näiden olevan jostakin muualta kuin Suomesta! Onneksi meiltäkin löytyy kauniita kaupunkeja ja paikkoja :) Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, kiitos sisäisen lapsen irtipäästämisen vinkeistä! Täytyypä pitää mielessä! :D JA voi kiitos todella paljon sanoistasi! Tavoitteeni näitä kuvia ottaessa olikin Helsingin kuvaamista hieman totuttua erilaisemmasta vinkkelistä, joten palautteesi oli ihan mahtava. Kiitos! <3

   Poista
 4. Just puhuin veljen kanssa, että Helsinki on kyllä niiiin kaunis kesäkaupunki ettei mitään rajaa <3 Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihanasti olet onnistunut ikuistamaan Helsingin. Toivottavasti heinäkuussa ilmat suosii, kun olemme tulossa Helsinkiin. Suomenlinna ja lintsi pääkohteet, toivottavasti ehdimme nauttimaan myös rauhalliset kahvit ja jäätelöt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Helsinkiin ja toivotaan, että ilmat suosivat reissuanne! Jäätelö- ja kahvitteluhetki kuulostaa ihan lomalta! :)

   Poista
 6. Ihania kesäkuvia kaupungista. Helsingissä olen käynyt joskus vuosia sitten ja joka kesä suunnitelmissa on siellä käynti. Saa nähdä jos tänä kesänä saatais toteutettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa siis käymään pääkaupunkiin. Helsinki antaa näin kesällä ehdottomasti parastaan! :)

   Poista
 7. Ihanan kesäisiä kuvia Helsingistä! Tulikin käytyä pari viikkoa sitten, lauantaita viettämässä siellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, Helsinki on todella kaunis kesäkaupunki. Toivottavasti reissusi oli onnistunut! :)

   Poista
 8. Ihania kuvia ja niin upea sää! Kunpa itsekin ehtisi joskus kunnolla kuvailemaan. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig