2. syyskuuta 2016

Elämä kantaa uusiin tuuliin


Mulla on suuri luotto Elämään. Sen luoton pohjalta irtisanoin tänään itseni vakityöstäni ja päätin katsoa missä olen kuukauden päästä. Tämän kuukauden viimeinen päivä tämän hetkinen työsuhteeni päättyy ja sen jälkeinen aika on vielä täysin avoinna.


Arvatenkin on sanomattakin selvää, että näin suuri päätös ja hyppy tuntemattomaan ei ole syntynyt hetken mielijohteesta vaan on kypsynyt mielessäni pitkään - jo vuoden verran. Kuluneena keväänä minusta alkoi kuitenkin yhä vahvemmin tuntumaan, että yksitoista vuotta samalla alalla työskennellessäni haluaisin kokeilla jotain muuta; jotain sellaista, missä voisin toteuttaa vahvemmin luovuuttani ja jossa ennen kaikkea jäisi enemmän voimia elämän muille intresseilleni. Siispä perheenä Heikin kanssa usein keskusteltuamme ja vakavasti eri näkökulmia pohdittuamme päädyimme päätökseen heittäytyä ja katsoa, miten elämä ottaa kiinni. Laakereille tässä ei kuitenkaan jäädä lepäämään vaan etsin aktiivisesti uutta työtä tehden kaiken voitavani asian eteen. Täsmätyöhakemusten lisäksi julkaisen avoimen työhakemuksen myös täällä blogissani ja lopputulemana nähdään, missä uudessa työssä voin ennemmin tai myöhemmin aloittaa. 

Vaikka tämä päätös on ilman muuta kysynyt paljon rohkeutta, niin minulla ja Heikillä on tosi rauhallinen ja levollinen mieli asian suhteen. Me ollaan ennenkin elämässämme koettu, että pulaan ei jäädä missään tilanteessa ja nytkin se sama luottamus on vahvana. 


Päällimmäinen tunteeni nyt on helpotus, sellainen kuten yllä olevassa kuvassa rakkaan ystäväni Nooran ottamana. Minun täytyy myös tunnustaa olevani itsestäni ylpeä siinä suhteessa, että uskalsin myöntää itselleni, että alan vaihto on tässä elämäntilanteessa paikallaan ja tarpeellinen. 

Tämän hetkinen työni on ehdottomasti täyttänyt sen tarkoituksen ja paikkansa mikä sillä on ollut ja tässä yhteydessä en voi olla kiittämättä mitä ystävällisintä työyhteisöä, johon olen saanut kuulua! Kulunut kaksi ja puoli vuotta on opettanut minulle paljon niin työelämästä kuin elämästäkin ja mieleni täyttää lämpö, kun olen kokenut minua myös kunnioitettavan sellaisena kuin olen. Toivon, että itsekin olen voinut osoittautua heille yhtä luotettavaksi ja myönteistä ilmapiiriä tuovana persoonana kuin työkaverini ovat olleet. Myös lähin esimeheni on ollut minulle aivan ihana ja kannustanut minua menemään kohti sitä minkä koen oikeaksi. Olen vahvasti sitä mieltä, että tällainen työilmapiiri lisää yleistä hyvinvointia ja sen kokeneena en pidä sitä missään vaiheessa itsestäänselvyytenä. Pikemminkin sanon, että lucky me!

Lähtölaskenta uuteen elämäntilanteeseen on alkanut ja aika näyttää miten asiat järjestyvät. Kyllä mua jännittää mutta hyvällä tavalla! SHARE:

50 kommenttia

 1. Hurjasti tsemppiä sitten vain!

  VastaaPoista
 2. Hienoa, rohkea hyppy varmasti tuo tullessaan kaipaamaasi vaihtelua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelua tosiaan kaipaan ja myös siksi tämä päätös tuntuu erittäin oikealta!

   Poista
 3. Rohkea päätös ❤ valtavasti tsemppiä ❤ ihan varmasti kohdallesi osuu juuri oikea sinulle tarkoitettu asia ❤

  VastaaPoista
 4. Hyvä Jenna <3
  Olet rohkea, uskon että se palkitaan vielä :)

  VastaaPoista
 5. Olet rohkea Jenna! Ihailen uskoasi elämän kantamiseen. Tuolla asenteella se kantaakin.
  Ja joskus vain pitää tehdä niitä elämää isompia päätöksiä.
  Onnea ja kaikkea hyvää tulevalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula, sanasi ilahduttivat paljon! Ja isoja päätöksiä toisinaan täytyy tehdä ja nyt tuntuu oikein hyvältä! :)

   Poista
 6. Ihanaa, että päätit tehdä mitä sydän sanoo, mahtavaa! <3 Onnea ja menestystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jessica! Pitkään tätä harkitsin ja päätös tuntuu mitä oikeammalta! ❤️

   Poista
 7. Hieno päätös, nyt sitten vain odotellaan jännityksellä mitä tapahtuu!

  Meillä on jo reilut puoli vuotta ollut luottamus koetuksella vähän toisenlaisen tilanteen tiimoilta. Ei auta muu kuin olla kärsivällinen ja muistella kaikkia niitä aiempia kertoja kun asia on järjestynyt (ei nimittäin olla tässä tilanteessa ollenkaan ensimmäistä kertaa). Liikun paljon luonnossa sen ihmeitä ihastelemassa ja se kyllä rauhoittaa mieltä, samoin tähtitaivaan tuijottelu nyt kun illat ovat pimenemässä.

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos T! Ja innolla ja jännityksellä tosiaan odottelen miten asiat järjestyvät, mutta siihen sataprosenntinen luotto on onneksi olemassa. ;)

   Omien kokemusten pohtiminen tosiaan voi olla todella voimaannuttavaa ja kun voi pohtia miten asiat ovat aiemminkin järjestyneet. Laita sähköpostia, jos haluat jutella enemmän. <3

   Poista
 8. Hieno ja rohkea päätös, itsekin joskus mietin mutta yrittäjänä se ei olekaan niin yksinkertainen hyppäys! Elämässä asioilla on kuitenkin tapana järjestyä niin varmasti nytkin. Onnea uusiin tuuliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, yrittäjänä on varmasti omat haasteensa mutta varmasti myös etunsa. :) Kiitos paljon Katja! <3

   Poista
 9. Huikean hieno juttu! Noin pitääkin tehdä, jos siltä tuntuu ja rasitteena ei ole mitään sellaista, että perheen toimeentulo kaatuu, jos molemmat eivät tee työtä. Näitä juttuja olen nyt useastakin blogista lukenut ja ihaillut ihmisten rohkeutta! Omalla kohdallani olisin niin valmis vaihtamaan suuntaa, mutta on vielä tuota asuntolainaa, joten...Ehkäpä joskus keksin sellaista, että voin noin rohkean päätöksen tehdä.
  Nuorena pitää uskaltaa, joten onnea matkaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M! <3 Ja tosiaan, näin isoja muutoksia ja elämän hyppäyksiä täytyy tarkkaan harkita ja punnita onko se järkevää. Onneksi meidän tilanteessa tämä hetki on siihen oikea ja pitkään tätä yhdessä pohdittiinkin. :) Kiitos vielä mieltä lämmittävistä sanoistasi, arvostan! <3

   Poista
 10. Onnea tuhannesti! Itse saman vuosi sitten tehneenä en voi kuin olla onnellinen puolestasi <3 Elämä kantaa ja joskus täytyy vain uskaltaa hypätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Mahtavaa kuulla kokemuksen myötä että heittäytyminen kannatta ja se myös lopulta palkitaan! <3

   Poista
 11. Hienoa! Elämään kannattaa ja pitää luottaa. :) Itselläkin väitöskirjan valmistuminen parin vuoden päästä tarkoittaa töiden jatkumisen sijaan vaan montaa kysymysmerkkiä mitä elämässä sitten. Todennäköistä on, että töitä joutuu etsimään ja paikkakuntaa tai maata vaihtamaan, mutta minulla on vahva usko että kyllä se kaikki järjestyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä tosiaan kannattelee ja olen myös täysin varma, että sinunkin suunta varmistuu kun sen aika on ja kaikki palat loksahtavat lopulta kohdilleen! :)

   Poista
 12. Hieno päätös! Itselläni on pyörinyt samantapaisia ajatuksia oman uran ja työn suhteen, mutta toistaiseksi tuollainen irtiotto on vain haave. Ihanaa, että olet voinu sen toteuttaa! Tsemppiä työnhakuun! Uskon, että elämä kantaa sinua, koska olet rohkea ja tiedät mitä haluat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati kauniista sanoistasi! <3 Ehkä se oikea hetki odottaa vielä tuloaan ja kun se tulee, niin se palkitaan ruhtinaallisesti. :)

   Poista
 13. Todella upeaa Jenna! Tuntemattomaan heittäytyminen on todella vapauttavaa ja tuo oman jännityksensä, itse juuri sen kokeneena voin vain suositella :) Koskaan ei tiedä mihin elämä vie.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, ihanaa kuulla! Onnea siis sinunkin elämäsi polulle ja hatun nosto rohkeudellesi Emilia! <3

   Poista
 14. Tätäkin kautta vielä iso hymy ja halaus rohkeudellesi! Mitä kaikkea se elämä siun varalle on keksinytkään, se selviää vielä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän luotan ja olet ensimmäisiä kelle kerron mitä elämä tuo tämän päätöksen myötä mukanaan. :) <3 Hymy ja halaus vastaanotettu ja samat lähetän sinulle! :)

   Poista
 15. Rohkea päätös, kumpa itsekin uskaltaisi tehdä jotain elämäntilanteelle, joka ei kaikilta osin tunnu olevan itseäni varten ja juuri olenkin tästä kirjoitusta hiomassa. Varmasti erittäin vapauttava tunne ja olo kun uskaltaa tehdä noin suuren päätöksen ja mennä kohti uusia tuulia! :)

  Rosa
  http://www.rosajaneponen.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuleva kirjoituksesi auttaa hahmottamaan mihin suuntaan elämässä on hyvä tehdä seuraavia siirtoja ja sitten mennä niitä tavoitteita kohti. :) Olo tosiaan on todella vapautunut ja huojentunut ja tuntuu, että päätös tuli tehtyä juuri oikeaan aikaan. Tsemppiä sinunkin elämäsi suunnalle! <3

   Poista
 16. Rohkea sinä ja tsemppii iha hirveesti, ja mä tiedän, että saat hyvän työn!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samaan uskon minäkin ja kutkuttavan jännityksen kanssa odotan miten asiat lopulta järjestyvät! :)

   Poista
 17. Ihan mahtavaa :). Happy for you. Kaikki tulee menemään varmasti just niiku pitääkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIitos, siihen minäkin uskon ja luotan sataprosenttisesti! :)

   Poista
 18. Onnea uuteen elämään! Hienoa, että olet uskaltanut tehdä rohkean päätöksen. Itseltäni tuo rohkeus puuttuu, ainakin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se rohkeus tulee varmasti sitten kun on sen aika ja tarve. :) <3

   Poista
 19. Rohkea ja päättäväinen veto, hienoa 💕

  VastaaPoista
 20. Toisinaan on tehtävä juurikin tällaisia päätöksiä. Itse luovuin neljä vuotta sitten työstä josta olin haaveillut pikkutytöstä saakka ja johon olin kouluttautunut. Otin hypyn tuntemattomaan ja vaihdoin totaalisesti alaa. En ole päivääkään katunut. Työ opettaa tekijäänsä ja samalla olen myös kouluttanut itseäni. Joten, onnittelut rohkeasta päätöksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä lukiessa tuli oikein kylmät väreet! Rohkeaa heittäytymistä myös sinulla ja niin se tosiaan on, että itse tietää, kun on aika vaihtaa alaa. Kiitos kokemuksesi kertomisesta, ihan mahtava esimerkki olet!

   Poista
 21. Fiksu veto! Elämä todellakin kantaa. Mä myös irtisanouduin vastikään ja nyt sitten alkaa pikku hiljaa seuraavat askelet selviimään. Olen varma, että näin myös sunkin kohdalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau Laura, mahtava juttu! Menestystä myös sinunkin tavoitteillesi, sinäkin inspiroit varmasti monia esimerkilläsi! :)

   Poista
 22. Rohkea ja vahva päätös! Uskon, että tälläisellä asenteella juuri se elämä kantaa, kun uskoo saavansa parempaa ja mielekkäämpää :) Mä irtisanoiduin reilu vuosi sitten sen aikaisesta työstäni, tyhjän päälle. Se pelotti todellakin, mutta uskoin saavani parempaa, ja niin kävi. Sain alle kuukaudessa irtisanoutumisesta uuden työn ja olen siinä vieläkin, ja saan toteuttaa itseäni <3 Elämä kantaa kun sille antaa mahdollisuuden <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Janita kiitos! Kiitos kun kerroit tuon omakohtaisen vaikuttavan ja rohkean oman kokemuksesi ja olen todella iloinen puolestasi, että sait työpaikan, jossa voit toteuttaa itseäsi. Heittäytymisesi siis palkittiin, aivan mahtavaa!! <3

   Poista
 23. Hassua, kirjoitin juuri postaukseni ja tulin kurkkaamaan omaasi. Tiedän niin mistä puhut! Tsemppiä meille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomattoman samankaltaisessa tilanteessa tosiaan ollaan! Menestystä opinnoillesi, oletpa löytänyt ihanan ja mielenkiintoisen alan!

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig