22. syyskuuta 2016

Lappljung ruta


Minulta on muutamaan kertaan kysytty Instagramin puolella mistä olohuoneemme matto on hankittu ja sattumoisin ajattelin muutenkin kertoa miten päädyimme tähän mustavalkoiseen matalanukkaiseen kaunottareen.
Kysessä on siis Ikean mallistossa myytävä Lappljung Ruta koossa 200 x 300 cm ja matto on kaikin puolin ollut todella hyvä valinta!


Ikea lappljung ruta matto carpet scandinavian home

Olohuoneen uutta mattoa pohtiessamme sain hyvältä ystävältäni Annikalta vinkiksi, kuinka usein maton kokojen suhteen tulee turhaan nuukailtua. Aikaisempi mattomme samassa tilassa oli huomattavasti pienikokoisempi kuin nykyinen enkä rehellisesti sanottuna ollut tullut edes ajatelleeksi, mikä merkitys tarpeeksi suurella matolla voisikaan olla! Annika omaa todella vahvan visuaalisen silmän, ja hän muistuttikin minua siitä, että maton keskeinen tehtävä (pehmeän tunnelman luomisen lisäksi) on koota sen ympärillä olevat huonekalut yhteen. Näin ollen tarpeeksi suuri lattian kaunistus kantaisi päällään osan sohvastamme, nojatuolimme ja sohvaa vastapäätä olevan pienen lipaston. Tämä näkökulma oli minulle täysin uusi mutta sen toteuteututtua ymmärsin täysin sen merkityksen!

Ikea lappljung ruta matto carpet skandinaavinen koti scandivavian home


Se miksi valitsimme matoksemme juuri tämän on jälleen Pinterestin ansiota. Visoion matoksemme mustaa tai valkoista yksilöä ja selatessani palvelun inspiroivaa kuvatulvaa, Lappljung Rutan graafisuus vei lopulta pisimmän korren. Sattumoisin samaan aikaan Ikean kaikki matot olivat Family-tarjouksessa ja eräänä arkisena päivänä huristelimmekin Vantaan Ikeaan. Alunperin olin kaavaillut maton kooksi 200 x 200 cm, mutta sen koon mallissa oli omasta mielestäni aivan hirveät (sori!) sinivihreät reunat ja mietin mikä ihmeen järki oli pilata muuten niin kaunis matto (sori taas) kyseisellä väriraidalla! Suuremmassa koossa tätä väri-iloittelua ei onneksi ollut joten lopulta päädyimme siihen ja kokonsa puolesta se olikin juuri passeli! Onni siis onnettomuudessa ja lopputulemana matto sopi kotimme uudistuneeseen lookkiin erittäin hyvin.

Ikea Lappljung ruta black and white interior hm home cushion coverOlohuoneen mattomme on ollut todella hyvä valinta ja sen löytämisessä menee iso kiitos vielä Annikalle!

Onko teillä jakaa hyviä käytännöllieksi havaittuja vinkkejä oikeanlaisen maton löytämiseksi olohuoneeseen?
SHARE:

14 kommenttia

 1. Kaunis on matto ja ihanan mustavalkoinen olkkari! Mä olen juuri miettinyt uutta mattoa olohuoneeseen, mutta odotan ensiksi millaisen sohvan aiomme hankkia!

  Oikein kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaij, en malta odottaa että näen sitten blogistasi uudistuneen olohuoneenne! :)

   Poista
 2. Todella kaunista juuri näin ♡ Tuo matto on niin raikas ja täydellisen kokoinen teidän olkkariin. Onnea hyvästä valinnasta!:)

  VastaaPoista
 3. Sopii kyllä ihanasti paikalleen <3

  VastaaPoista
 4. Kuinka monta kertaa olen katsonut sitä pienempää ja pärrännyt juuri niitä r e u n o j a sitä väriä siis! :-D

  Tuo on kyllä niin ihana teidän olkkarissa, ja kaunis on siis matto! <3 Näyttää valtavan hyvälle! :-) Ihanan valinnan teit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mäkään en tajua mikä logiikka siinä sinivihreässä raidassa on! Mutta joktkut voi siitä tykätäkin! :)

   Poista
 5. Kaunis matto! Tuo on niin totta, maton kuuluu olla riittävän iso. Usein ajatellaan että ei haluta peittää lattiaa, mutta maton kanssa saa kerättyä kokonaisuuden.

  VastaaPoista
 6. Toi on kyl niin hieno matto ja muutenkin hieno tyyli. Annikalla on kans todella hyvää näkemystä ja enpä itsekkään ole ajatellut mattoasiaa tuosta näkökulmasta! Uusia hankintoja kohti..heh 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, mattovinkki oli mullekin aivan uusi! Milloin sä aloitat blogin pidon? ;)

   Poista
 7. Onpa todella harmoonisesti sisustettu olohuone! Vaikka siinä onkin paljon elementtejä niin siltä ne soljuvat hyvin yhteen! Todella kaunista!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig