23. syyskuuta 2016

One week to go


Pian starttaa viimeinen viikko tämän hetkisessä työpaikassani ja jännityksellä odotan mitä uusia tuulia elämä tuo kohdalleni. Kuluneiden viikkojen aikana olen ollut todella helpottunut päätöksestäni ja ympärilläni olevat läheiseni ja tuttavanikin ovat huomanneet tietyn kiven pudonneen sydämeltäni. Myös kannustava ja välittävä esimieheni kertoi minun olleen vapautuneempi päätöksen teon jälkeen ja hänen sanansa lämmittivät todella paljon mieltäni.

Tuntuu hyvältä oivaltaa omia voimavaroja ja toimia niiden mukaan, vaikka toki rohkeiden ratkaisujen teko on tuonut mukanaan myös ristiriitaisia tunteita. Pohdin pitkään, olenko epäonnistunut ihmisenä, kun ennen niin pitämäni työ -jossa olen ollut myös hyvä- alkoikin enemmän ottamaan kuin antamaan. Viime viikonloppuna ystävilleni näitä ajatuksia ilmaistessani herttainen Ida muistutti minua siitä, kuinka ihminen muuttuu koko ajan ja on luonnollista mennä elämässään eteenpäin. Yli kymmenen vuotta samalla alalla työskenneltyäni olen nähnyt alan todella laajan kirjon sen kaikkine etuineen ja varjoineen. Olen myös realisti sen suhteen, että kaikissa töissä on aina omat miinuspuolensa, mutta tällä hetkellä minusta tuntuu, että oli tulevaisuuden työni luovalta alalta millainen tahansa, se mahdollistaa paremin tämän hetkisiä elämäni muita tärkeitä intressejä.

Luulin myös pitkään, että työn tekeminen kuuluukin maistua stidiltä (tämä on varmaan yleinen ajatus), mutta onneksi oivalsin, että jos työ vie energiaa uupumukseen asti, jotain on tehtävä. Siispä alan vaihto tulee tällä hetkellä juuri oikeaan saumaan. Arvaatteko muuten, mistä työstä haaveilen tällä hetkellä eniten? Toimisto- tai kirjastosiivoojan tehtävästä - se olisi niin rentoa mutta samalla arvokasta! Yksi tuttavani tosin teilasi ideani muistuttamalla alan surkeista palkoista mutta hei, tavoitteeni tällä hetkellä on tulla toimeen eikä valtava vaurastuminen. Minulle riittää aivan mainiosti vaatimattomampikin työ, joka kattaa elämän välttämättömät menot vaikka tietysti plussaa olisi jos jokunen euro jäisi myös säästöön. Uskon kuitenkin, että pienemmät tulot tuovat mukanaan automaattisesti mukanaan pienemmät menot ja se taas kasvattaa tyytyväisyyttä elämään. Yksinkertainen elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa.

Joten, hyvällä fiiliksellä olen edelleen ja en oikeastaan panisi pahakseni jos saisin yhden viikon irtisanoutumiseni jälkeen ihan vain levätä ja olla. Jos Elämä katsoo sen tarpeelliseksi, niin eiköhän sekin järjesty. :)

Rentoa viikonloppua kaikille!

SHARE:

20 kommenttia

 1. Voi sinua upea ja herttainen Jenna ja ennen kaikkea rohkeutta unohtamatta ❤ tätä voi vaan ihailla! Kiitos positiivisesta voimasta jota postauksillasi jaat ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanasi piristivät ja kannustivat tällä hyväksi havaitun ratkaisun tiellä! :) Kiitos! <3

   Poista
 2. Oikein paljon tsemppiä sinne ja varmasti jokin paikka sinulle aukeaa! <3

  VastaaPoista
 3. kaunis Jenna ja asu niin ja paljon tsemppiä <3!

  VastaaPoista
 4. Täällä niin samoilla fiiliksillä, samoilla aiheilla mennään <3 Uskon, että asiat menevät juuri niin kuin ne on tarkoitettu... Positiivisuudella ja kiitollisuudella pääsee pitkälle!
  Ihanaa syksyistä viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiääää! Saas nähdä missä molemmat ollaan esimerkiksi kuukauden päästä. Mutta päivä kerrallaan! :)

   Poista
 5. Anna mennä vaan! Ja voithan ruveta siivousyrittäjäksi osa-aikaisesti. Saat starttirahaakin, uskoisin. Verot pitää maksaa ym mutta lopulta ei oo monimutkaista, eikä oo kallista palkata kirjanpitäjääkään.. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä vinkkejä! Täytyykin ottaa ehdotuksistasi selvää. Kiitos! <3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjoittelen vastakin, mihin suuntaan elämä vie. :)

   Poista
 7. Ihailen rohkeuttasi muuttua silloin, kun on se omalle hyvinvoinnille tärkeää. Pidä itseäsi oikein hyvänä, asioilla on tapana järjestyä. ❤️ Päivä kerrallaan oman tuntuista elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kauniisti ja voimaannuttavsti kirjoitettu. Kiitos Nukketyttö, ihailen myös sinun elämänasettettasi todella paljon! <3

   Poista
 8. Ihanaa, että nykymaailmassa on rohkeutta vaihtaa alaa ja tehdä kuten sydän sanoo :) Toivon sinulle kaikkea hyvää ja unelmien täyttymistä!

  VastaaPoista
 9. Paljon paljon tsemppiä sulle viimiseen työviikkoon! Sen jälkeen avautuu ihan uusia ovia....kirjaimellisesti 😘 Ihailen rohkeuttasi ja vaatimattomuuttasi ja luottamustasi siihen että kaikki järjestyy 😙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksetasi ja kauniista tsemppisanoistasi ihana! 😘

   Poista
 10. Tyylikäs asu! Mistä tuo takki, paita ja laukku ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Jakku on H&M:lta, paita Friendtexiltä ja laukku J LILI- merkkinen. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig