28. lokakuuta 2016

Tunnetilojen kuvaamista


Muutama viikko sitten vietin rakkaan ystäväni Nean kanssa kuvauspäivän, jossa halusimme kuvata erilaisia tunnetiloja. Tällainen kuvausidea oli minulle täysin uusi ja kieltämättä kysyi myös rohkeutta olla kameran edessä erilailla kuin totutusti. Tavallisesti naamani näkyy asukuvissa, mutta nyt asukuvien sijasta keskityimme fiiliksiin ja niiden taltioimiseen.Aloitimme kuvaukset Helsingin Kaapelitehtaalta, joka on muuten ihan tajuttoman upea kuvauspaikka! Tarkoituksemme oli alunperin kuvata ulkosalla meren rannalla, mutta koska ilma oli jäinen, valitsimme sisätilan ja Nean ehdottama lokaatio osoittautui todella hyväksi ideaksi. Kaapelitehtaan tietynlainen karu, mutta lämmin miljöö puhutteli ja sai minut ideoimaan siellä kuvauksia jatkossakin!

Kuvauksien alussa tunsin olevani ihan "jäissä". Nean kanssa kuvaaminen tuntui kuitenkin todella luovalta, ja päivän edetessä uskalsin olla kameran edessä hyvinkin rennoilla fiiliksillä.  Minusta tuntui, että Nea tajusi tismalleen, mitä omista kuvistani hain ja pystyin luottamaan hänen täysin.

Näissä kuvissa halusin tuoda esille omaa luonnettani ja sitä ujoutta, jota minussa on aina ollut. Kuvailisinkin näiden kuvien tunnetilaksi herkkyyttä, jota olen yrittänyt aikoinaan peittää, mutta jonka olen sittemmin hyväksynyt osana persoonallisuuttani. On sanottu, että herkkyys on heikkoutta mutta voisiko se kuitenkin olla rohkeutta? Rohkeutta olla oma itsensä kaikkine puutteineen ja heikkouksineen.


Kuvissa näkyy myös pieni pala uskallusta heittäytymiseen. Voi kuulostaa todella pieneltä asialta, mutta mulle oli iso juttu pukea päähän hattu, jollaista en yleensä käytä ja vielä sellaisen värisen, jota en osaisi itse itselleni pukea. Lopulta kuitenkin tykästyin tähän hattuun ihan huolella! Nealla oli kuvauksissa mukana vaikka mitä mageita rekvisiittoja ja tämä hattu sopi asuuni tuoden siihen hieman särmää. Tässä asussa oli tosi kiva olla ja ilman tätä hattua se ei olisi ollut yhtä hyvä. Joskus tekee siis hyvää mennä hieman oman mukavuusalueen ulkopuolelle, vaikkakin kyseessä olisi näinkin heppoiselta tuntuva asia. Loppujen lopuksi ne pienet asiat muodostavat kuitenkin kokonaisuuksia.

Tulevat kuvat samalta kuvausreissulta tuovat esiin toisen tunnetilan ja niiden myötä pääsin toteuttamaan myös pitäaikaisen haaveeni. Kiitos vielä Nealle näistä kuvista! <3

Ihanaa viikonloppua!

SHARE:

15 kommenttia

 1. Tuo hattu on niin tyylikäs, ja hienoa heittäytymistä! Ihanaa viikonloppua Jenna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nea osaa selvästi pukeutumisen, tämä hattu oli upea myös hänellä. :) Kiitos Niina! <3

   Poista
 2. Hyviä kuvia on tullut!❤

  VastaaPoista
 3. Ihanaa heittäytymistä kuvissa! Hyvä oppia uutta ja mennä vähän oman mukavuusalueen ulkopuolelle.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen toi esiin monenlaisia tunteita, mutta päällimmäisenä fiiliksenä se palkitsi! :)

   Poista
 4. Herkkyys on lahja ❤ vaikka sitä itsekin välillä taakkana pitää niin todellisuudessa se on lahja. Kesäinen kurssi antoi todella paljon ko. Asiasta ❣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, se on lahja -ja myös ominaispiirre- ihmisessä. Itselläni erityisherkkyys-aiheen tutkiminen on vielä kesken. Ihan kaikkea en siinä vielä sulata, mutta asiasta selvää ottaminen varmasti avartaa näkemystäni. :) Nähdäänkö lauantaina?

   Poista
  2. Palaan täältä reissusta sunnuntai iltana vasta ikävä kyllä.

   Poista
 5. Onnistuneet kuvat ja hyvin pääsi kiinni tunnetiloista!

  VastaaPoista
 6. Hattuun kiinnitin heti huomiota, sopii sulle todella hyvin! Kiva idea ja ihanaa kun on joku sielunsisko jonka kanssa ottaa kuvia :) Yksin kaukolaukaisimen kanssa on tunnelma usein aika yksipuolinen, heh!
  Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli hauska kokeilla hieman erityyppistä asua ja lokaatiota kuin aikaisemmin. Se tunne kun pääsee toisen kanssa kuvaamaan -ja uskaltaa myös olla kuvattavana- on mielestäni luovuuden hedelmällisimpiä asioita. Toivoisin, että kaikki voisivat sen kokea. :) Ps. Mun pitäisi opetella kaukolaukaisimen käyttö!

   Poista
 7. Upeita kuvia! <3 Asukokonaisuus aivan ihana!! Ja todella hyvä idea kuvata tunnetiloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tunnetilat välittyivät ja lämmin kiitos miellyttävistä sanoistasi! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig