7. joulukuuta 2016

Miksi tehdä elämästä vaikeampaa (kuin se on)?Olen kelannut tänään viittä asiaa, jotka nostattavat minussa harmituksen tunteita. Nämä voivat myös pahimmillaan vaikeuttaa omaa ja toisten elämää.

Juoruilu. On luonnollista olla kiinnostunut toisten kuulumisista, mutta kuulumisten muututtuessa jo aivan hiuksen hienosti negaiiviseen suuntaan, muuttaa se muotoaan juoruiluksi. Juoruileminen on ikävä tapa, joka vaikuttaa myös juoruajan itsensä maineeseen. Itselläni ei ainakaan kävisi mielessäkään solmia läheistä ystävyyssuhdetta ihmisen kanssa, joka kertoo eteenpäin toisten asioita.

"Jotkut tekee ja toiset puhuu toisten tekemisistä." -Tuntematon

Kateus. Jokainen varmasti tuntee elämässään ohimenevää kateutta,  joka kuitenkin väistyy kun sitä ei ruoki. Kyllä muakin esimerkiksi harmittaa, etten pääse pakkasia pakoon auringon lämpöön, mutta koitan silti pitää ajatukseni kurissa. Talvestakin voi keksiä hyviä puolia.

Pahansuopa kateus on myrkkyä omalle hyvinvoinnille. Se ei koskaan synny itsestäään vaan vaatii ilmentyäkseen aina ajatustyötä. Kateutta tunteva henkilö tuntee mielipahaa esimerkiksi toisten saavutuksista ja tällaista ajatusta ruokkimalla syntyy kateutta. Kateus johtaa usein katkeruuteen ja katkeruus puolestaan tyytymättömyyteen, stressitiloihin ja rauhattomuuteen. Näitä vastoin tyytyväisyys, vaatimattomuus ja tyyneys saavat iloitsemaan toisen puolesta ja ilo karkoittaa kateuden.Ensin ulos, sitten sisään! Metron, bussin tai hissin ovien auetessa joku on aina änkemässä sisään ennen kuin muut ehtivät ensin ulos. Siis ihan oikeesti, joku tolkku.

Ärsyttävä asioiden vihjailu. Samalla vaivalla kun pohdit miten asian voisi nokkelasti kiertää, voi sen myös sanoa suoraan ja silti ystävällisesti.Olettamiset. Jos joku sattui katsomaan väärällä ilmeellä väärään aikaan, on hän nyt varmasti sitä-ja-sitä mieltä siitä-ja-siitä asiasta. Tai jos hän ei kiireessä ehtinyt reagoimaan tervehdykseesi, on hän varmasti sinulle jostain suuttunut.

Tai sitten ei.

Asiaahan ei voi kysyä, koska oma olettamus on se absoluuttinen totuus. Vai onko?Elämässä on asioita, joihin emme voi itse vaikuttaa. Sitten on niitä, joihin voimme.


SHARE:

26 kommenttia

 1. Olipas hyvä kirjoitus ja miten kauniita kuvia! <3 Juoruilun kanssa olen huomannut monta kertaa että se vähitellen loppuu kun ei itse lähde siihen mukaan. Juoruilkoot jollekin toiselle :D Minä en tykkää juoruilusta yhtään. Tiedän kuinka pahalta se tuntuu kun ne juorut tulee omiin korviin. En todellakaan halua levittää sellaista ilmapiiriä. Ja tuo kateus on totta tosissaan täyttä myrkkyä. Ihan turha kadehtia toisella olevaa kun kukaan meistä ei tiedä kuinka paljon se toinen on oikeasti joutunut käymään asioita läpi tai nähnyt vaivaa joidenki asioiden eteen. Näytti ulospäin kuinka ihanalta ja ruusuiselta tahansa. Meistä jokainen on ainutlaatuinen yksilö ja meillä jokaisella on jotain semmosta mitä joku muu ei osaa. Sen vaan täytyy meidän jokaisen löytää itsestämme ja lopettaa se ympärille kuikuilu ja vertailu :D Ja se meidän jokaisen omaava lahja ei ole keneltäkään pois vaan se on rikkaus. Ja yksi toinen ihan älyttömän tärkeä juttu mikä mulle on avautunut viimisen 2 vuoden aikana ihan tosissaan - on se että millaisia ihmisiä siinä omassa ympyrässä on. Se on hurjan tärkeää valita ystäväpiiri tarkasti <3 Ihanaa loppuviikkoa sinne, mulla on siivoukset ihan kesken. Paras mennä jatkamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon kommentistasi! <3 Olen ehdottomasti samaa mieltä kanssasi; itsekin haluan heti katkaista juoruilun kierteen, jos omiin korviini kantautuu sellaisia. Hyvä ilmapiiri edistää kaikkien hyvinvointia ja siksi ystävällisyys kaikille on todella tärkeää.

   Allekirjoitan myös sanasi seuran valinnasta; onneksi meillä jokaisella on valta valita oma lähipiirimme ja kun ympärillä on samanhenkisiä ja hyväntahtosia ihmisiä, niin kaikilla on hyvä olla. :) <3

   Kiitos todella hyvistä ajatuksistasi!

   Poista
 2. Tosi hyvä kirjoitus!! Toi olettaminen on ihan kamalaa! Pääsee tosiaan paljon helpommalla, kun kysyy mitä sanoja tarkoitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S! <3 Olettaminen on todella voimia vievää ja kysymällä pääsee tosiaankin helpommalla. :)

   Poista
 3. Juuri näin. Olen miettinyt samaa aihetta paljonkin viime aikoina, joten osui ja upposi! Ihanaa päivän jatkoa Jenna <3

  VastaaPoista
 4. Miksi oi miksi se onkin niin vaikeaa, päästää bussissa ensin edelliset ulos, ennen kuin itse puskee sisään? :D Ruuhka-aikaan lapsen rattaiden kanssa näen punaista tästä asiasta, vaikka yleensä pyrin olemaan ärsyyntymättä.

  Juuri eilen kuljin tuosta Toivolan Vanhan Pihan ohi, ja tuli niin ikävä tuota kesäistä miljöötä, vaikka kaunis se on talvellakin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, se on todella hyvä kysymys! :D
   Toivolan piha on niin kaunis!!

   Poista
 5. Elämä on jo valmiiksi ihan riittävän vaikeaa ilman näitä turhia hankaloittavia asioita, joita mainitsit. Voi kun sitä aina osaisikun ottaa toiset täydellisesti huomioon ja pitää myös omat ajatukset täysin kurissa. Näitä asioita on tärkeää miettiä aika ajoin ja muistuttaa itseään etenkin niistä asioista, joista voi olla iloinen ja onnellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sanopa muuta, olet niin oikeassa.. Varmasti meistä jokainen on joskus kompastunut sanoissaan, koska kukaan meistä ei ole täydellinen. Rauhaa rakentavaa henkeä voi kuitenkin jatkuvasti kehittää ja sitä helpottaa esimerkiksi päätös olla juoruilematta. Ystävällisyys edistää kaikkien onnellisuutta. :)

   Poista
 6. Vitsit miten ihana postaus! Ja niin totta! Mua inhottaa kanssa juoruilu ja selän takana pahan puhuminen... Valitettavasti sitä esiintyy täällä blogimaailmassakin todella paljon. Kasvokkain ja kommenteissa esitetään ylintä ystävää ja sitten muille puhutaan pahaa selän takana. Ei vaan voi ymmärtää...

  VastaaPoista
 7. Juuri näin❤ ihania kuvia jälleen kerran!! Niistä huokuu niin lämmin ja rento tunnelma:) hyvää viikonloppua!❤😊

  VastaaPoista
 8. Ihana postaus! Kunpa tsädäm voisi poistaa kaikki nämä turhakkeet olemasta. Juoruilun,kateuden,luulemisen, yleisen kohkaamisen..Käytän päivittäin ratikkaa ja aina nämä kohkaajat rynnivät sisään.. Oikein mukavia talvipäiviä sinulle Jenna -Ellenlalellen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa vain pystyiskin. Onneksi yksilötasolla jokaisella on mahdollisuus tehdä oma osansa ja edistää miellyttävää ilmapiiriä. :) Kiitos ajatuksistasi Ellanlalellen! <3

   Poista
 9. Muakin tympii juoruilu ja toisten tekemisistä jauhaminen: täyttä ajanhukkaa, kun on niin paljon kaikkea kivaakin mihin voisi keskittyä :)

  Onpa upea ulkoasu sinulla täällä blogissa, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajanhukkaa tosiaan, josta kaikille jää paha mieli. :(
   Ja voi kiitos, itsekin pidän tästä ulkoasusta kovasti! KIva, että se miellyttää sinuakin!

   Poista
 10. Moi! Todella hyvä kirjoitus! Olen itse pohtinut samoja asioita paljon viime aikoina. Etenki juoruilu ja kaksinaamaisuus aiheuttavat suurta ihmetystä ja pahaa mieltä itsessäni. Viime aikoina olen itse pahoittanut mieleni moneen otteeseen, kun olen kuullut kautta rantain muutamien juoruilusta :( kasvokkain ollaan parasta ystävää ja sitten selän takana puhutaan paskaa. Kumpa kaikki yrittäisivät olla positiivisia ja mieletään avoimia. En voi ymmärtää miksi eräät haluavat tietoisesti aiheuttaa pahaa mieltä toisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ja kiitos paljon! <3
   Olen todella pahoillani, että olet joutunut tämän ikävän ilmiön kohteeksi. Joskus on sanottu, että juoruilu on epärehellinen tapa kiittää itseään. Ja näinhän se on. On todella ikävää, että juoruilua esiintyy, koska se murehduttaa niin paljon.
   Onneksi on kuitenkin oikeastikin hyväsydämisiä ihmisiä, jotka haluavat jakaa vain ystävällistä ilmapiiriä ympärilleen.

   Poista
 11. Ihanaa, että blogissasi käsitellään eri tyylisiä aiheita! Tosi mielenkiintoinen aihe tämäkin ja todella hyvä kirjoitus. Juoruilu ja kaksinaamaisuus aiheittavat niin paljon pahaa mieltä monelle, silti ihmiset sitä tekevät :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla, että viihdyt blogini eri aiheiden parissa, kiitos paljon palautteestasi! <3
   Ihmettelen itsekin, miksi juoruilua ja kaksinaamaisuutta esiintyy, koska se ei saa aikaan mitään hyvää. Onneksi itse voi katkaista sen kierteen, jos omiin korviin kantautuu tällaista.
   Mukavaa ja aurinkoista viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 12. Viisaita sanoja Jenna. Juuri juttelin kaverini kanssa kuinka hän oli olettanut vaikka mitä, ihan perätöntä minusta. Vaikeita juttuja! Ja ihania kuvia niin rakkaasta kaupungista, Toivolan pihan joulukin on kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kurjaa, mutta onneksi puhumalla moni asia selviää ja voi olla jälleen hyvällä mielellä. Ja ihana on Toivolan piha! <3 <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig