1. joulukuuta 2016

Valoa kohtiVuoden pimeimpänä vuodenaikana on otettava kaikki keinot käyttöön selvityäkseen tästä masentavasta kaamosajasta. Olin kuulevinani radiosta, että Utsjoella paistaa seuraavan kerran aurinko vasta tammikuussa ja en voi kuin ihmetellä, miten siellä pärjätään! Toki lumi tuo mukanaan valoa kaiken sen pimeyden keskelle ja sitä samaa valoa kaivattaisiin tänne eteläänkin tulevaksi. Joten Pekka Pouta, tilaisimme lunta, kiitos!

Lumene arctic glow

Monissa blogeissa on kiertänyt postausaihe, jossa bloggaajat jakavat omat vinkkinsä pimeästä ajasta selvitymiseen. Yksi suosituin selvitymiskeino on tuntunut olevan kynttilöiden polttaminen ja rauhallinen kotoilu. Onneksi monien mielestä masentavin kuukausi, eli marraskuu, on nyt voitettu, mutta vielä pitäisi muutama kuukausi jaksaa ennen kevättä. Poikkeuksena aiempiin vuosiin voin itse kyllä ilahduttavasti todeta, että tämän vuoden marraskuu on ollut yksi elämäni parhaimpia! Minulla oli eräs tavoite vapaa-ajan ajankäytön suhteen ja se onnistui! Koko kuukausi on siis ollut täynnä kaikenlaista kivaa toimintaa ja nyt yritänkin pitää samaa fiilistä yllä loppuvuoden ja siitä eteenpäin. Rupesin siis ihan ajan kanssa pohtimaan miten sen voisi tehdä ja muutaman idean kekkasin.


No ne kynttilät. Niitä poltetaankin meillä ahkerasti aamuin illoin ja niiden ääressä voi kotoisasti hyggeillä.

Kirkasvalolamppu. Ihan ehdoton. Löydettiin sellainen pieni ja siro sopuhintaan ja se on pelastanut monen päivän aloituksen.

Ystävien seura. Karhut käpertyvät koloihinsa mutta voisiko sinne koloon päästää muitakin? Yhteiset illanvietot läheisten ja hyvän ruoan parissa ei voi muuta kuin tuoda iloa arkeen.

D-vitamiini. Yes please!

Pitkät yöunet. 10-12 h olisi sopiva aika höyhensaarilla.

Ulkoilu. Pitää mielen ja kehon virkeänä.

Leikkokukat. Elävät kukat maljakossa muistuttavat, että elämä jatkuu - pimeydestä huolimatta!

Riittävä energian saanti. Tarpeellinen määrä hyvää ravintoa on lähtökohta jaksamiselle.

Musiikki. Talvi tuo mukanaan kulttuuria ja mekin olemme menossa kuuntelemaan muutamia konsertteja. Tämän lisäksi musiikki soi meillä kotona ahkeraan - kuten aina!

Huulipuna. Kummasti piristää, kun aamuisin peilistä katsoo haamun sijasta vähän iloisempi hahmo pirteän huulipunan kera. Nämä kuvissa olevat kauniit Lumenen Arctic Glow-kiillot sain kirppispaketin mukana herttaiselta Jonnalta. Näistä kiilloista tulee väkisinkin mieleen kesä ja mansikat! Kiitos vielä tästä piristävästä yllätyksestä kaunotar! <3Koitetaan siis jaksaa tämä pimeä aika kohti valoa. Kyllä me pärjätään! 


SHARE:

10 kommenttia

 1. Oooh miten ihania sävyjä huulikiilloissa!!! <3 Varmasti piristää ilmettä ja mieltä pimeinä päivinä. Hyvä idea myös et on paljon mukavaa tekemistä! Sillon on aina jotain kivaa mitä odottaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä sävyt tuovat minulle joka kerta kesän mieleen ja sehän sopii näin kylminä pakkaspäivinä. :)

   Poista
 2. Aikalailla samoilla linjoilla on täällä menty, mutta tuota huulipunaa en osaa oikein vieläkään käyttää :) Mukavaa alkanutta joulukuuta sinne :)

  VastaaPoista
 3. Ihana että oli mieluinen ylläri ja on tuonut iloa harmaisiin päviin! Huulipuna on kyllä paras keino piristää omaa väsynyttä ilmettä, niksi käytössä täällä hyvin usein ;) Mukavaa joulun odotusta sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä vain, kiitos vielä herttaisuus! <3 Ja ihanaa aikaa taas täällä koto-Helsingissä! <3

   Poista
 4. Kaikki edellämainitut keinot itsellänikin ja musiikki ehdottomasti! Hyvä poiminta listaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä vinkit ovat siis hyviksi havaittuja. :) Aurinkoista sunnuntaita! <3

   Poista
 5. Mulle nuo 12 tunnin yöunet olis kans tosi tervetulleita...sellaisia ei vaan näköpiirissä ole eikä ole ollut viimiseen vuoteen. 2 h pätkillä on menty, mutta silti eteenpäin porskutellaan! :) mulle eniten energiaa tuo kaikki kiva tekeminen, joko omassa kodisa tai jossain kodin ulkopuolella. Paikalla ei siis niin väliä,kunhan tekeminen jotenkin katkaisee arjen rutiinit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arjen katkaiseminen antaa paljon voimaa ja joku onkin luoonehtinut sitä joskus tahdinvaihdokseksi. Sana on mielestäni sopivan kuvaava ja osuva. :) Voimia sinne! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig