14. huhtikuuta 2017

Blogiperiaatteita osa 1 & uudistunut ulkoasu


Pure Connectionin Susanna muisti minua jokin aika sitten Minä bloggaajana-haasteella, jonka ideana on kertoa kymmenen faktaa itsestään bloggaajana. Tämä haaste tulikin hyvään saumaan, sillä lounastettuani hiljattain Beauty of Lifen S:n kanssa rupesimme pohtimaan, mikä tekee blogista mielenkiintoisen, mistä inspiroidumme ja mitä kaikkea blogin pitämiseen sisältyy.

Aihe on minusta niin moniulotteinen, että päätin jakaa haasteen kahteen eri postaukseen. Kiitos siis paljon haasteesta Susanna, näihin blogihaasteisiin on mukava tarttua! <3

1. Suoraan asiaan ja aiheessa pysyminen.

Selailin taannoin vanhempia postauksiani ja totesin, miten monesti olen aloittanut täsmäaiheisen postauksen kirjoittelemalla ensin kuulumisia tai jotain aivan diiba-daabaa täysin aiheen vierestä. Jos otsikko on viitannut esimerkiksi uuteen nojatuoliin ja olen aloittanut tekstin päivittelemällä huonoa säätä, niin veikkaan, että moni lukija on hypännyt kyydistä jo toisen lauseen kohdalla. Tästä viisastuneena olenkin alkanut mennä suoraan asiaan ilman ylimääräisiä selittelyjä ja kommervenkkejä. Jos kuitenkin haluan mainita muutaman sanan esimerkiksi viikon kuulumisista, kirjoitan niistä vasta postauksen lopussa tai sitten aivan erillisessä kuulumisia käsittelevässä tekstissä.

2. Blogin aitous. Blogien aitoudesta -tai epäaitoudesta- on puhuttu viime aikoina paljon. Minua oikeastaan kiinnostaisi kuulla määritelmä, mitä blogin aitoudella tarkoitetaan. Tarkoittaako se sitä, että myönteisiin asioihin keskittyvä blogi ei voisi olla yhtä aito, kuin vaikkapa jonkun toisen surumielisempi blogi?

Minusta jokainen bloggaajan määrittää oman bloginsa aitouden itse; kaikki eivät halua tuoda julkisesti esiin elämänsä varjopuolia mutta se ei välttämättä tarkoita, etteikö kirjoittaja sellaisia kokisi tai ettei hänen elämänsä olisi aitoa.

Itse koen blogin aitouden tarkoittavan tiivistettynä sitä, että antaa oman persoonansa näkyä tekstin ja kuvien kautta. Ehkä blogin aitouden ydin piileekin juuri siinä, onko blogissa tarttumapintaa johon lukija voi samaistua. Mitä mieltä olette? Olisi todella mielenkiintoista kuulla teidän lukijoiden näkemyksiä aiheesta!

3. Kommentteihin reagoiminen. Pidän blogin pitämisen todella tärkeänä osana kommentteihin vastaamista. Kun lukija ottaa aikaa omasta arjestaan jättämällä ajatuksiaan kommenttikenttään, olisi mielestäni todella epäkohteliasta olla reagoimatta niihin. Se olisi vähän sama asia kuin ei vastaisi tervehdykseen.


4. Tilan jättäminen lukijan mielikuvitukselle. Minusta kaikista koukuttavimmat blogit ovat sellaisia, joiden kirjoittajat jättävät tekstiin tieten tahtoen tilaa muodostaa aiheesta positiivisia mielikuvia tai mieleyhtymiä. Tätä taitoa olen myös itse pyrkinyt kehittämään teksteissäni. Jos postaan esimerkiksi muhkeasta petauksesta, en välttämättä joka kerta mainitse petaamieni pussilakanoitten materiaaleja, vaan lukija voi muodostaa pehmeästä petauksesta sellaisen mielikuvan, millaiseen hän itse haluaisi kiireisen päivän jälkeen käpertyä.

5. Inspiroituminen. Blogin pitäminen on siitä mukavaa puuhaa, että siinä ei ole koskaan valmis. Inspiroitumista kirjoittamiseen riittää loputtomasti ja itse inspiroidun kodin laitosta, naisellisesta pukeutumisesta, valokuvaamisesta, muista bloggaajista, luonnosta, kaupungista, ruoasta - lähes mistä vain! Siksi blogin pitäminen onkin minusta niin terapeuttista ja tapa tuoda esiin omaa luovuutta. Olen tosi kiitollinen omasta blogista.

Tässä vaiheessa haluan jakaa haasteen eteenpäin Beauty of Lifen S:lle, jonka kanssa kävimme mielenkiintoisen keskustelun bloggaamisesta. Jatkan haasteen viiteen muuhun kohtaan muutaman päivän päästä ja nyt esittelen teille blogin freesattua ulkoasua.Olettekin varmaan jo huomanneet, että blogini ilme on hieman muuttunut ja toivon mukaan on nyt teistäkin helppolukuisempi ja selkeä. Olen kokeillut vuoden aikana kolmea eri blogipohjaa ja josko nyt blogi alkaisi viimein näyttämään omalta! 

Halusin blogini ilmeestä hieman yksilöllisemmän edelliseen verrattuna ja tuoreet postaukset ilman Lue lisää-painiketta. Huomasin, että kyseinen painike alkoi hidastamaan blogin lukemista, joten nyt uuden tekstin lukeminen käy nopeammin. Ostin siis kokonaan uuden pohjan ja maksoin lisämaksusta pohjaan vielä pari muutosta. Pidän kovasti uudesta logosta, selkeästä sivupalkista, tekstin fontista ja vaihtuvasta sliderista. Tosin sliderkuvien koodailujen kanssa revin aluksi hiuksia päästä - olen maailman surkein kuvakoodaaja! Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin kun sain siihen apua.

Mitä mieltä olette uudesta pohjasta?

Nyt toivottelen kaikille aurinkoista viikonloppua ja kiitos kun olette niin ahkerasti blogini matkassa! <3
SHARE:

18 kommenttia

 1. Upealta näyttää uusi blogipohja ja mielenkiintoinen postaus muutenkin! <3 Tuosta aitoudesta on todellakin nyt ollut paljon keskustelua blogeissa ja osa on mieltänyt asian niin, että kuvissa näkyisi muutakin kuin sitä siloteltua kuvaa tarkoin valituista kohteista. Tätä en itse oikein allekirjoita kummaltakaan kantilta (bloggaajana tai lukijana), itse tykkään inspiroitua edelleen harkituista kuvakulmista, joihin en itse kaipaa tiskejä, pyykkipinoja, rullalla olevia mattoja tai mitään muutakaan arkea, jota kuitenkin näen ihan kotonakin. :D Itse edelleen tykkään katsoa vaihtuvia sisustustyynyjä, kukkakimppuja tai vaikkapa harkittuja vaatepostauksia. Jokainen tietysti etsii sellaiset blogit, jotka sopivat omaan makuun ja tyyliin ja uskon, että tarjontaa löytyy myös jokaiseen makuun! Aitouden voi toki ymmärtää tässä yhteydessä myös niin, että bloggaaja tuo omaa persoonaa enemmän esiin ja se on toki toinen juttu ja pelkästään positiivista! Kaikesta huolimatta jokainen varmasti tyylillään ja lukijat etsivät eniten itselleen sopivat seurattavat. :)

  Ihanaa pääsiäisen aikaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihana Jenni! <3
   Blogien aitous on tosiaan ollut tapetilla viime aikoina todella paljon ja siksi on myös mielenkiintoista kuulla, mitä ylipäätään sillä tarkoitetaan.

   Todella hyvä näkökulma sinulla; itsekin haen blogien lukemisella rauhoittumista ja arjen estetiikan tuomaa kauneutta ja silloin tiskaamattomien tiskien ja pölykoirien lojumisien katsominen ei miellytä silmää. Toki joskus tällaisten arkisten sotkujen lukeminen on ihan hauskaakin ja vaihtelevaa, mutta pitkällä matkalla sotkuja saa tosiaan katsella ihan tarpeeksi kotonakin. :D

   Onneksi jokaisella bloggaajalla voi olla se oma persoonallinen tyylinsä, jolla omaa aitoutta tuo esiin. Siitä sinun blogisi on ihana osoitus! <3

   Poista
 2. Hyvä aihe! Pidän siitä että reagoit kommentteihin ajatuksella. Se tunne kun joihinkin blogeihin jättänyt kommentin etkä saa mitään vastausta.. Siitä tulee fiilis että bloggaria ei kiinnosta seuraajansa tai heistä vain jotkut valikoidusti. Arkiset aiheet ovat samaistuttavia, jokainen voi helposti nauttia kupillisen mokkaa tai hakea virkistävän tuoksuvan kukkakimpun. Arjenluxusta! Avoin omasta voinnista kertominen vaatii rohkeutta, mutta on kiinnostavaa ja inhimillisyys korostuu. Pelkkä kermakakku kisikoilla saa helposti ainakin itseni kyllästymään, tarvitaan ruisleipää ja kaurapuuroakin.. Arjen monimakuisuutta! Kiitos mielenkiintoisista ja vaihtelevista aiheista, kirjoitat monivivahteisesti. Leppoisia pyhäpäiviä ja auringonsäteitä päiviisi! -Ellenlalellen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Ellen ja kiitos ajatuksistasi! Samaistun kyllä täysin tuntemuksiisi, että jos bloggaajalla ei ole tapana vastata kommentteihin niin siitä voi tulla todella kurja fiilis. Toki toisinaan voi tulla eteen tilanne, jossa bloggajalla ei riitä kaikkeen resursseja, mutta silloinkin voisi jollain tavalla osoittaa arvostuksensa lukijoiden jättämile ajatuksille.

   Ihana kuulla, että koet blogini paikaksi, josta saat iloa ja että kirjoittamani aiheet ovat mieleen. Kiitos todella paljon mieltä lämmittävistä sanoistasi ja kiitos kun olet mukana blogini matkassa! <3 Ihanaa aurinkoista viikkoa sinnekin!

   Poista
 3. Erittäin loistava postaus! ❤ tähän väliin monta peukkua!

  Tuo kommentteihin vastaaminen on juuri kuten sanoit. Olen itseasiassa juuri verrannut erääseen naapuriin kuka ei ikinä tervehdi niin se tuntuu samalta tottavie. Jos lukija jättää kommenttia, siihen on mielestäni kohteliasta vastata. Vaikka se olisi hyvän päivän toivotus niin se että siihen reagoidaan, on sydämellistä 💛 itse pyrin edelleen jättämään aina tassun jäljen, siitä on tullut niin tapa, sitten on mukava käydä lukemassa vastaus kommenttiin. Pyrin myös aina ajan mukaan itse vastaamaan kommentteihin 💛

  Ihaninta viikonloppua sinne kaikille teille 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ihaillit sitä, kuinka usein jaksat jättää puumerkkiä käynnistäsi ja siitä tulee aina hyvä mieli! Itsekin pyrin samaan vaikka välillä aika on niin kortilla, ettei sitä ehdi tekemään. :( Tulisipa bloggeriinkin jokin tykkäyspeukku, niin ainakin sitä kautta voisi tykkäillä lukemista postauksista, vaikka kommenttia ei ehtsikään jättää.

   Kiitos kauniista sanoista! <3

   Poista
 4. Niin ja, vielä täälläkin puolella, uusi blogi pohja on.... ❤❤

  VastaaPoista
 5. Moi!

  Tosi mielenkiintoinen aihe - jälleen kerran! Edelleen jaksan hehkuttaa sun tyyliä kirjoittaa!

  Aloin itse miettimään tämän tekstin kautta, että millaisia blogitekstejä mä luen. Ehdottomasti tärkeää on se, että teksti pysyy aiheessa ja myös siitä, että teksti on kirjoitettu "hyvällä suomen kielellä".

  Tuo oli hyvä kysymys, että minkälainen postaus on aito. Itselle tulee aito fiils sellaisista blogeista, joissa kirjoitetaan sekä niistä hyvistä asioista että ikävistä asioista. Olen ennen tänne kirjoittanut, että itse kummastuttaa sellaiset blogit, joissa elämä on aina ihanaa. Kaikki kuitenkin tietävät, että ei kenenkään elämä aina sitä ihanaa ruusuilla tanssimista, joten miksi pitää esittää?

  Sun uus blogin ulkoasu on ihan helmi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kiitos, kun jaksat aina olla niin tavattoman kannustava ja kerta toisensa jälkeen ilahdutat minua sanoillasi! Arvostan läsnäoloasi ja ajatuksella jättämää palautettasi suuresti!

   Minäkin pidän lukemiisani blogeissa siitä, että asia tuodaan selkeästi esille ja että kieli on selkeää. Toki itsekin pyrin samaan vaikka harmillisesti sekaan mahtuu niitä "painovirhepaholaisia", joita välillä saa korjailla. :D

   Ihana kuulla, että pidät blogin uudistuneesta ilmeestä. Kiitos paljon ja aurinkoista viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Niin kaunis ja naisellinen blogi sinulla 💜💛 Ajattelen blogien aitoudesta pitkälti samalla tavalla kuin sinä, mielestäni bloggaajan ei tarvitse kaikkea kertoa, eikä lukijatkaan sitä odota? Itse ajattelen blogin olevan luomani sivusto, jonka inspiraationa on perheeni ja elämä jota elän, itse valitsen ne palaset sinne ☺☺💛

  -Vilma

  www.so-up.fi/byvilma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma! <3

   Todella hyvä pointti mitä toit esille. Jokainen bloggaaja saa määrittää itse mitä asioita julkisesti haluaa jakaa ja se meille kaikille suotakoon. Täytyy kyllä saoa, että sinun sivustosi on juuri sellainen, millaiseksi sen kuvailit! <3

   Poista
 7. Kiitos tästä postauksesta ja haasteeseen tarttumisesta, innolla odotan jo toista osaa! Tuo kommentteihin vastaaminen on todella tärkeää ja olenkin aina ihaillut, kuinka jaksat panostaa siihen todella täydestä sydämestäsi <3 Itsekin pyrin aina vastaamaan kaikkiin kommentteihin, juuri niinkuin sanoit, minustakin olisi todella epäkohteliasta olla vastaamatta jos toinen käyttää arvokasta aikaansa jakamalla ajatuksiaan minun kanssani. Sitä paitsi se on yksi parhaista bloggaamisen anneista, että saa herätettyä keskustelua ja ajatuksia ja saa jakaa niitä toisten ihmisten kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kun jaoit tämän haasteen minulle, se lämmitti paljon mieltäni!

   Voi että, ihanko totta -kiitos! Välillä minusta tuntuu, että minun pitäisi panostaa kommentteihin vastaamiseen vieläkin enemmän ja olenkin ajatellut, että vastaisin niihin tästedes sitä mukaa kun ne julkaisen. Näin saisin ehkä paneuduttua niihin vieläkin syvemmin. Kiitos kauniista palautteesta, olet todella huomaavainen! <3

   Poista
 8. Kaunis ja selkeä tämä uusi blogisi ulkoasu!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig