28. huhtikuuta 2017

Kukkien kauneutta arjessa & juhlassa


Kaupallinen yhteistyö Järvenpään Kukkatalon kanssa

Rakastan kukkia. Siis sydämeni pohjasta rakastan! Siksi minun ei tarvinnut kahta kertaa miettiä lähtisinkö mukaan Järvenpään Kukkatalon kanssa kaupalliseen yhteistyöhön, jossa pääosassa esiintyvät toinen toistaan kauniimmat kukka-asetelmat ja ennen kaikkea se ilo, jota kukat voivat parhaimmillaan arkeen tuoda! Ainakin itse olen huomannut luonnon tuoman kauneuden kukkien muodossa olevan todella tärkeässä osassa arjessani ja se on myös asia, josta pidän kiinni.Viime lauantaina minulla oli mahdollisuus osallistua joka vuosittaiseen bloggaajille järjestettävään ammattitapahtumaan Bloggers Inspiraton Dayhin, joka järjestettiin Helsingin Kattilahallissa, Suvilahdessa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun hallissa vierailin, mutta jotenkin osasin nimen perusteella odottaa puitteilta avaruutta, valoisuutta ja tyylikästä tehdasmaisuutta. Ja näitä se todella olikin! Tila tulvi valoa katsoi mihin suuntaan tahansa samalla kun korkeat pylväät kannattelivat hallia. Minimalisisesta linjakkuudestaan huolimatta hallissa oleva tunnelma oli helposti aistittavissa tunnelmalliseksi ratkaisevana tekijänään upeat kukat, jotka Järvenpään Kukkatalo oli tiloihin tuonut!


Jokavuotiseen tapaan tästäkään tilaisuudesta ei puuttunut herkullisia tarjottavia! Buffapöydän kokonaisuuden kruunasivatkin näyttävät kukat, jotka yhdessä nautittavien antimien kanssa muodostivat upean kokonaisuuden. Buffapöytä olikin oikeastaan ensimmäinen asia, joka kiinnitti valtavassa hallissa huomioni - kertoo jotain sen näyttävyydestä ja ennen kaikkea kauneudesta (ja tästä herkkusuusta ;)
Yksi päivän hauskimmista ja luovimmista hetkistä oli, kun Järvenpään Kukkatalon pisteellä sai askarrella oman pienen muiston elävistä kukista, jossa neuvomassa oli floristi Jonna Kaukoranta. En edes tiennyt, että tällainen näpertely olisi ylipäätään mahdollista, mutta kaikkia halukkaita opastettiin oman luovuutensa esille tuomisessa. Jotkut askartelivat itselleen hiuspannan, toiset rintakorun ja minä päätin näperrellä kukista sormuksen! Sormusrenkaaseen pystyi kukkaliiman (kyllä, kukkaliiman!) avulla kiinnittämään erilaisia terälehtiä ja niiden päälle pieniä kukkasia. Lopputuloksesta tuli mielestäni varsin söpö ja jos ei sen lisäksi muuta, niin ainakin uniikki, hehe. Vastaavanlaisen kukkakorukurssin voi järjestää missä vaan missä asiakaskin on -varsin ihana tapa muistaa vaikka työntekijöitä!

Kyllä täytyy sanoa, että on melkoinen rikkaus kun ammattilaiset osaavat käsitellä kukkia niiden arvon ja kauneuden vaatimalla tavalla ja ennen kaikkea neuvoa hoitamaan kasveja oikein. Jos ajattelen vaikka omaa häissämme käyttämääni kukkarakennetta, jonka taitava floristi minulle loihti, niin enpä olisi itse pystynyt sellaista hyppysilläni taiteilemaan. Toki naimisiin olisi päästy ilman sitä rannekettakin, mutta olihan se ihana tunne, kun kerran elämässä sai pukeutua kauniiseen hääpukuun ja juhlavuuden sinetöi ranteessani keikkunut kaunis kukkalaite. Se toi päivään ehdottomasti lisää juhlan tuntua, vaikka häämme muutoin olivatkin pienet ja vaatimattomat. Kukista ei kuitenkaan tingitty ja se ei ole jälkeenpäin hetkeäkään harmittanut!Kukilla voi siis olla suurikin merkitys arjen ja juhlahetkien mielekkyyteen ja uskallan myös sanoa, että jopa arjen hyvinvointiin.

Esimerkiksi kun viime vuoden lopussa sain viheliäisen diagnoosin vakavasta masennuksesta, niin ensimmäinen asia mitä halusin jonkinlaiseksi lohdutukseksi minulle hankkia, oli kukat. Kukat edustavat minulle kauneutensa lisäksi elämän voimaa ja sitä, että voidakseen hyvin tulee saada oikeanlaista ravintoa. Jos kukkaa ei kastele, se kuihtuu ja samoin on ihmisten laita. Kun uupumus iskee, elämän juuria täytyy vahvistaa, jotta vastatuulen viimassa tasapaino säilyy eikä kaadu -niin kuin ei kaadu se hennon hento kukkanenkaan, joka puskee talven jälkeen läpi asfaltin ja roudan herkkänä, kauniina ja niin vahvana! <3Kiitos miellyttävästä yhteistyöstä Järvenpään Kukkatalo! Järvenpään Kukkataloa voi seurata Instagramissa @jkukkatalo (klik) ja Facebookissa Järvenpään Kukkatalo (klik)

Häshtägit: #järvenpäänkukkatalo #tuhansiaideoita

SHARE:

8 kommenttia

 1. Kirjoitit niin k a u n i i s t i kukista, meni ihan kylmät väreet ❤ kukilla on valtava merkitys. Itsestä tuntuu että päivä päivältä ne merkitsevät itselle enemmän. Vielä esim. Kolmisen vuotta sitten en todella osannut ajatella näin. Kukilla on suuri elämä, suuri vaikutus tuomaan eloa ympärillemme 😍🌸
  Tänään osuvasti suunta onkin kukkakauppaan, jospa parvekkeelle löytyisi jo jotain kaunistusta 🌸

  Sumuisen aamun seasta aurinkoista huomenta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SInun blogistasi voikin hyvin aistia rakkautesi kukkiin! Esimerkiksi helmililjan tarina oli tästä hyvä osoitus!

   Minunkin pitäisi hankkia kukkia parvekkeelle nyt kun parveke on siivottu ja laitettu. :)

   Poista
 2. Kauniit kuvat ja kirjoitus! <3 Kukat on kyllä aina niin kauniita ja ovat mukavia sisutuksessa.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Mulla oli aivan sama kun oma romahdus tapahtu. Kukat toivat lohtua ja väriä silloiseen synkkään arkeen. Silloin opin kujntelemaan itseäni ja olemaan armollinen itselleni, MUTTA myös olen nykyään tasapuolisuuden suuri puolesta puhuja. En voi sietää omaa napaa tuijottavia ja sellainen käytös herättää paljon tunteita. Tällä herkellä painin tämän asian suhteen työrintamalla, mutta jaksan uskos, että hyvyys ja oikeus voittaa! Vähän nyt sivusin aihetta, mutta tuli itselle mieleen tämä kukista.

  Olen kuullut BID: sta paljon hyvää! Kauniita kuvia!

  Mikä sun lempikukka muuten on?

  Iloista Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon ajatuksistasi. En lainkaan ihmettele, miksi kukkakauppoja tuntuu olevan niin monessa kulmassa; kukkien voimaa arjessa ei sovi aliarvioida ja monien muiden tavoin myös me molemmat olemme kokeneet tämän paikkansa pitäväksi. <3

   Tasapaino.. se on ihana sana. Siihen itsekin pyrin elämäni kaikilla osa-alueilla. Oikeastaan tämä sairastelu on auttanut päästämään irti joistain mustavalkoisista ajattelumalleista -eli näkemään tiettyjä asioita aiempaa tasapainoisemmin. Vaikka sairastelu on siis itsessään tosi raskasta, niin tavallaan se paljastaa itsestäni puolia, joita täytyy persoonallisuudessani vielä hioa. :)

   Paljon voimia työrintamalle! Positiivinen asenteesi on kullan arvoista ja varmasti tarttuu myös ympärillesi!

   Lempikukkani on valkoinen orkidea, se on niin tavattoan kaunis ja upea!

   Poista
 4. Kaunista! Ja totta - kukilla on iso merkitys viihtyisyyteen ja jo pieni kimppu leikkokukkia tuo iloa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig