15. toukokuuta 2017

Aurinkolasimuotia eri vuosikymmeniltä

Kuva: Sanni Riihimäki

Kaupallinen yhteistyö Instrumentariumin kanssa 

Tämän keväisessä Blogger´s Inspiration Dayssa bloggaajilla oli mahdollisuus päästä tutustumaan kehysmuotiin eri vuosikymmeniltä. Instrumentariumin piste olikin yksi odotetuimmista, jossa Henriikan ja Elisabeten kanssa pistäydyimme. Tämän kaupallisen yhteistyön myötä voinkin hieman esitellä Heritagen Spectacles of time-mallistoa, jonka kehyksiä sovittelimme. Spectales of time-mallisto on saanut inspiraationsa eri vuosikymmenten tyyleistä 1930-luvulta 1960-luvulle näkyen lasien malleissa ja materiaaleissa. Mallistoon tutustuessani minulle oli uusi tieto esimerkiksi, että jo klassikoksi muodostunut pilotti-malli on alun alkaen 1940-luvulta ja se suunniteltiin nimensä mukaisesti suojaamaan lentäjien silmiä. Aviator-lasit ovat myös nykyään varsin suositut!

Oma suosikki-aikakauteni näistä on 1950-luku, jossa naiselliset kellohameet ja kissamaiset kehykset valtasivat alaa. Viime vuonna teetätinkin itselleni kauniin mustavalkoisen mekon, jonka kellohelma on  klassisuudessaan todella monikäyttöinen ja ajaton. Jos valitsisin itselleni silmälasit, 1950-luvun muotokieli olisi valintani.

Kuva: Annieveliina, @annnye

Kuva: Annieveliina, @annnye 
Välillä mietin, minkälaista olisi ollut syntyä eri vuosikymmenelle mille synnyin. Tätä mallistoa sovitellessa ja sen taustoihin tutustuessa sainkin kokea pienen väläyksen 1980-lukua edeltävistä vuosikymmenistä. Kiitos siis Instrumentariumille yhteistyöstä!
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig