24. toukokuuta 2017

Blogin tulevat tuulet


Nyt on tullut aika kertoa teille pian alkavista blogisivujeni pääpainoon että sen ulkoasuun liittyvistä muutoksista. Ai että kun mua samaan aikaan jännittää, mutta myös vatsan pohjaa kutkuttavasti innostaa!

Sivuistani tulee tulevien päivien aikana enimmäkseen kuvapainoitteinen.

Miksi ja mitä se käytännössä tarkoittaa?


Suurin motiviini tätä blogia perustaessani oli oman luovuuden kanavoiminen kirjalliseen muotoon eri aiheita käsitteleviksi blogiteksteiksi. Kuten olen täällä useaan otteeseen todennut, olen pienestä pitäen kokenut kirjoittamisen tärkeäsi osaksi itseilmaisun että omien tunteitteni käsittelyyn. Kirjoittaminen onkin siksi edelleen osa arkeani ja siinä progressiivisesti edistyminen on tapa haastaa itseäni terveellä tavalla. 

Blogin kirjoittamisen myötä olen kuitenkin havainnut luovuuteni tulevan ilmi myös toisella tavalla. Sitä mukaa kun blogini on tuottanut postauksia, myös kamerani on ollut ahkerassa käytössä. On siksi ollut aivan uskomaton tunne oivaltaa, miten paljon kuvaksi taltioitavaa kauneutta ympärillämme onkaan ja miten paljon iloa linssin läpi esiin zoomattu kauneus tuokaan tullessaan; juuri nupusta aukeava ruusu, ohi lentävä lintuaura, meren kunnioitusta herättävä laajuus, tulen liekki, hymyilevä lapsi, rakastunut pari, seesteinen koti, kesänvihreä nurmikko.. lista on loputon!

Tästä syystä olen päättänyt laajentaa harrastustani valokuvaamisen suhteen. En sano, että olen ammattilainen -oi ei todellakaan- mutta toiveeni olisi joskus olla. Siksi sivustoni pääpaino tulee vaihtumaan kuvien ja kirjoituksen yhdistelmästä enimmäkseen valokuviin neljän eri aihealueen muodossa. Luon siis sivuilleni neljä eri aihealueista kuvakansiota ikäänkuin inspiraatio- tai ideakansioiksi. Aihealueet tulevat olemaan lifestyle, koti&sisustus, kauneus ja tyyli.


Yllä olevassa kuvassa on hahmotelma sivujen muutoksesta ja kuten näkyy, blogi jatkaa edelleen mukana. Muutoksen myötä se tulee kuitenkin päivittymään tähän asti totuttua harvemmin, mutta uskoakseni kuitenkin joka viikko. 

Lopullisen ponnahduksensa tämä uudistus sai havaittuani, että blogitekstieni luonnoksissa on tällä hetkellä 101 luonnosta -eli luonnokset ovat täynnä kuvia- ja niiden julkaisemiseen blogitekstin kanssa veisi pienen ikuisuuden. Nyt voin kuitenkin kerätä nämä kuvat eri aihealueidensa käsittäviin nippuihin ja samalla nähdä itsekin muutamalla silmäyksellä kuvista muodostuvia kokonaisuuksia. Oma kehittyminenkin tulee tätä kautta konkreettisemmaksi, mutta kuten sanottua, opittavaa on vielä tolkuton määrä. Muun muassa kameran asetusten, valotuksen, kuvakulmien, f- ja ISO-lukujen kanssa minulla on edessä vielä loputon sarka, mutta ehkä juuri se tekeekin tästä harrastuksesta niin mielekästä. Koskaan ei ole valmis vaan aina on uutta ja mielekästä opittavaa.


Miltä teistä kuulostaa ensikuulemalta nämä tulevat muutokset? Kunhan olen vielä lopullisen suunnitelman tehnyt koodarini kanssa niin näette nämä muutokset livenä. Itse ainakin olen tästä todella innoissani! :)


SHARE:

25 kommenttia

 1. Innoissaan, innoissaan 💗🎀💗 tätä odotetaan innolla 💛 kuten olen aikaisemminkin lukemattoman monta krt kirjoittanut, kehityksesi kaari on ollut valtava kun näin pitkään on blogiasi seurannut. Ja se että postauksesta toiseen näkee sen kehityksen, helpommin sanottuna silmissä kehityt 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhä uudelleen ja uudelleen jaksan kiittää kaikesta kannustuksestasi ja ajatelluista iloa tuovista sanoistasi! Kiitos kun olet mukana! <3

   Poista
 2. Oi, kuulostaa todella hyvältä! Siun kuvat on aina niin kauniita ja inspiroivia! Ihanaa, uutta ja kutkuttavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiti! <3 Tulit jostain syystä mieleeni, kun olin ystäväni kanssa kuvaamassa KIRSIkan kukkia. ;)

   Poista
  2. Oijoi! Ihanaa, että kävin mielessäsi 🌸🌸. Kuvia kirsikankukista ja "nukkekodista karanneesta" kaunokaisesta pian!!

   Poista
  3. Kyllä vain, tulit mieleeni heti kukat nähtyäni! <3 Hahaa, se kohteliaisuus oli yksi suloisimmista ikinä! :D <3

   Poista
 3. Kiinnostava muutos ☺️ toivottavasti haaveesi kuvaajana voisi käydä toteen 💕☺️

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoisia muutoksia tulossa :) innolla seurailen ja mukava kuulla että kirjoittelet silti myös tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kirjoittaminen jatkuu ehdottomasti; toivotaan, että tässä tapauksessa laatu korvaa määrän. :D

   Poista
 5. Mahtavaa, ihanan kuuloisia muutoksia luvassa <3

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa ihanalta muutokselta, kuviasi katsoo niin mielellään enemmänkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jenni! Sinun kannustavilla sanoillasi siellä Familonin pressissä on ollut osuutta asiaan. Kiitos paljon! <3

   Poista
 7. Tosi mielenkiintoinen muutos! Kuvasi ovat Suomen blogimaailman parhaimmistoa, joten ymmärrän kyllä muutoksenhalun.

  Sun tekstit on vaan ollut mua koskettavia ja aitous on tekstien kautta välittynyt tosi hyvin läpi. Joten niitä jään varmasti kaipaamaan.

  Toivon kuitenkin tsemppiä muutokselle ja rohkea oot, kun tällaisen muutoksen teet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi apua, ei kai nyt sentään! Mutta mitä suurin kiitos sanoistasi! Koen itse olevani vielä melkoinen raakile, mitä tulee valokuvaamiseen joten siksi kommenttisi oli positiivinen yllätys, kiitos!

   Ei hätää, minun olisi vaikea kuvitella lopettavani kirjoittamista kaikista niistä syvällisistäkin asioista, joita päässäni pyörittelen. Aihealueet tulevat siis varmasti pysymään samoissa totutuissa, vaikka niiden määrä nyt pieneneekin.

   Leppoisaa torstaita ja kiitos myös kannustuksestasi! :)

   Poista
  2. Huippu homma, että jatkat kirjoittelua myös!
   Täytyy sanoa, että sun blogista on tullu tärkeä myös mulle. Varmaankin siksi, että meidän elämissä on ollut paljon yhtäläisyyksiä, joten sun aiheisiin on tosi helppo samastua.

   Keväistä viikonloppua! ☉☉☉

   Poista
 8. Hyvältä kuulostaa ❤️ Mieki haaveilen valokuvausopinnoista. Vähän meinaa kyllä olla liikaa opintoja jo nytkin. Ehkä sitten seuraavaksi...

  Mukavaa viikonloppua 💕

  VastaaPoista
 9. Hyvä Jenna! :) Tee se mikä parhaalta tuntuu!

  VastaaPoista
 10. Mielenkiinnolla odotan tulevaa, näitä sinun kuvia katselee niin mielellään. <3

  VastaaPoista
 11. Kiva idea päivittää sivusto näin! Mutta koitahan pitää kiirettä, täällä jo malttamattomana odotellaan matskua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla, että muutoksia odotellaan sielläkin! ☺️ Uusi etusivu on nyt valmis, mutta vielä olisi työsarkana käydä 400 postausta läpi, vaihtaa niiden tunnisteet (jotta blogiosuus päivittyy sivuille) ja ladata kuvat kansioihin HTML-muodossa. Huh! 😅

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig