18. toukokuuta 2017

Blogiperiaatteita osa 2


Kuukausi sitten aloitin Minä bloggaajana-haasteeseen vastaamiseen ja kuten lupasin, jatkan nyt haasteen toiseen osaan. Tämän blogiahaasteen ideana on siis kertoa kymmenen satunnaista faktaa itsestään blogin pitäjänä. Haasteen ensimmäiset viisi kohtaa pääset lukemaan tästä.

6. Lukijan kunnioittaminen. Bloggaajana haluan kunnioittaa jokaisen lukijan aikaa, jota he käyttäät blogini parissa. Siksi pyrin jokaisessa postaukseen sisältämään jotain täsmällistä sanottavaa ja sellaista, josta itsekin tykkäisin lukea.

7. Läpinäkyvyys. Blogin pitäjänä olisi helppo luoda illuusio epätodellisuuksista antamalla vääristynyt kuva esimerkiksi elämäntyylistä tai varallisuudesta. Oman blogini ehdoton kulmakivi on siksi aina ollut olla aito ja totuudenmukainen. Siltikin, useiden blogin pitäjien tapaan blogini on vain pintaraapaisu elämästäni.

Toinen läpinäkyvyyttä korostava asia on kertoa yhteistyöpostauksissa selvästi postauksen olevan kaupallinen -kuten bloggaajilta edellytetäänkin. Yhteistöihin liittyen en myöskään koskaan lähtisi mukaan sellaiseen, mitä en voisi itse allekirjoittaa tai johon en itse uskoisi.8. Lukijan vastuu. Vaikka otankin täyden vastuun blogini pitämisestä, tunnen välillä tarvetta muistuttaa lukijoita medialukutaidosta. Tästä syystä pidän ajatuksesta blogien vertaamisesta aikakauslehtiin; yksi artikkeli -tai postaus- on vain yksi osa kokonaisuutta, ei kaiken kattava.

9. Vaihtuvat aiheet. Lifestyleblogin etuna on, että aihealueet joista kirjoittaa ovat todella laajat ja se tekee blogin pitämisestä mielenkiintoista.

10. Blogille varattu aika. Talvisin blogia tulee päivitettyä useammin kuin kesäaikaan, koska lämpimillä ilmoilla tulee luonnollisesti vietettyä enemmän aikaa ulkosalla kuin sisällä.


Kiitos vielä Susannalle, joka tämän blogihaasteen minulle heitti. Hyvää torstain jatkoa kaikille!
SHARE:

10 kommenttia

 1. Ja kiitos sinulle näistä molemmista loistavista postauksista 💛 kiitos ja kumarrus.

  Molemmissa oli todella hyviä pointteja jotka todellakin itse voin allekirjoittaa. Kulunut mutta ei yhtään silti vähäisempi lause, kitäytät ja kirjoitat vielä niin hyvin että luku on kuin kaunista tanssia. ❤ tästä (kin) lahjasta saat olla todella ylpeä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postauksesta oli iloa! Ja kiitos kaunis kauniista sanoista! <3

   Poista
 2. Jälleen voin allekirjoittaa lähes jokaisen lauseen tästä! Kiitos vastauksistasi Jenna, ihanaa loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
 3. Upee postaus <3 Sun kirjotustyyli on mahtava ja kuvat aina niin hyvin otettuja, täältä huokuaa ihana positiivisuus :) Onneksi löysin sun blogin, sain niin hyvää luettavaa! Ihanaa loppuviikkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Emilia, kiitos! Miten ihanasti sanottu, piristit päivääni todella paljon. Kiitos! <3 Ja aivan samat sanat sinulle!

   Poista
 4. Hyviä pointteja, samoilla linjoilla olen.

  VastaaPoista
 5. Heippa! kiva postaus ja aihe myös mun mieleen! Sun blogi on mun mielestä ehdottomasti Suomen parhaimmistoa! Sun tyyli kirjoittaa, aitous ja rehellisyys välittyvät tänne ruudun toiselle puolelle tosi hyvin. Sen lisäksi vaihtuvat aiheet ovat sun blogin rikkaus. Itse en jaksa lukea pelkästään esim sisustuspostauksia, vaan juuri eri tyylisiä postauksia, kuten lifestyle bloggarina teetkin. Ja pidän paljon, kun kirjoitat myös ei niin kivoista asioista ja se varmaan on yksi asia mikä tekee blogistasi niin aidon tuntuisen.

  Jatka samaan malliin! 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Olipa niin ihanasti sanottu, että luin kommenttisi useaan otteeseen miettien, onko tuo kaikki kaunis kuvaelma todella minun blogistani! Sait minut lämpimillä ajatuksillasi lähes sanattomaksi; kiitos kun piristit päivääni todella paljon ja että viihdyt mukana. Kiitos! Ja ihanaa aurinkoista viikonloppua sinulle; tuokoon se mukanaan paljon hyvää noin ystäväliselle ihmiselle! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig