22. toukokuuta 2017

Soijavahakynttilöitä


Meillä poltellaan paljon kynttilöitä. Varsinkin pimeän vuodenajan tullessa ja sitä eläessä kotiamme voisi luonnehtia levolliseksi kynttilämereksi, koska hallittu tuli elementtinä on paitsi kaunis myös rauhoittava. Kuitenkin, olemme jo pidemmän aikaa pohtineet kuinka turvallista steariini- ja parafiinikynttilöiden polttaminen oikeasti on. Esimerkiksi kynttilöiden sammuttamisesta huoneilmaan jäävä paksu savu ei ole tuntunut eikä myöskään tuoksunut miellyttävältä ja olemme siksi miettineet olisiko kynttilöissäkin parempia vaihtoehtoja.

Tätä pohtiessamme muistin joskus lukeneeni, että nimenomaan soijavahakynttilät voisivat olla turvallisempi vaihtoehto edellämainituille. Kävikin siksi hauska sattuma, kun lapsuudenystäväni Annina kertoi alkaneensa valmistamaan soijavahakynttilöitä muutaman eri tuoksuisena (tuoksuöljyä käyttäen) että myös tuoksuttomana. Aiheesta innostuneena kysyin siksi Anninalta voisinko kertoa näistä kynttilöistä myös blogissani ja ilokseni hän suostui siihen!
Soijavahakynttilöiden eduiksi voidaan laskea useita eri tekijöitä: soijavaha on kasviperäistä, joten se palaa puhtaammin. Oikein poltettuna se ei myöskään savuta, sitä on helpompi hengittää ja pienhiukkaspäästöt ovat vähäisempiä.

Annina myös kertoi, että kynttilöitä poltetaan oikein silloin, kun vahapinta sulaa tasaisesti reunoja myöten. Perussääntönä kannattaa siis muistaa, että jos kynttilää on aikaa polttaa vartti, kannattaa se aika skipata ja polttaa kynttilää ajan kanssa vähintään tunnin ajan -kuitenkin maksimissaan neljä tuntia kerralla. (Pidempään poltettuna kynttilän vaha saattaa tummua, joten tämä suositus on annettu ulkoisista syistä.)

Itse olen kovasti tykästynyt näihin kuvissa olevaan kolmeen eri tuoksuiseen kynttilään. Raikas hedelmäinen Jungle Fruit on näistä oma suosikkini, seuraavana tulee kahvin tuoksuinen Sweet Coffee ja kolmas salmiakkinen Salty Liqourice on myös todella hauska ja vaihtelua tuova tuoksukynttilä! Näiden lisäksi muita tuoksuja ovat ruusuinen Rose Garden, vaniljan tuoksuinen Mr. Vanilla Bean ja tuoksuton Au Naturel. Kynttiläsarja myös täydentyy kesän mittaan valmistuvalla neljällä uudella kynttilällä, eteerisistä öljyistä valmistetuista lasisissa astioissa olevista suuremmista kynttilöistä. Pakko vielä mainita, että kynttilöissä oleva puusydän tuo niihin aivan oman tunnelmansa ja ihanan rentouttavan rätinän!

Jos teitä kiinnostaa tutustua lähemmin Anninan valmistamiin soijavahakynttilöihin, niin Annina päivittää kuulumisia ja tulevia myyntitapahtumia kynttilöiden omille Facebook-sivuille että Instagramiin, jotka molemmat löytyvät nimellä @candlelightstory. Tekeillä on myös nettisivut, joista Annina varmasti tiedottaa some-kanavissaan. Sitä ennen kynttilöitä on mahdollista päästä ostamaan seuraavista myyntitapahtumista:

4.6.2017
Cafe Latte Kartanopuoti, Leppävaaran kartanolla
Heurlinintie 1, Espoo
HUOM. Säävaraus!

6-7.7.2017
Kenkäveron käsityömarkkinat
Mikkeli 

26.8.2017
Vihdin Wuosisatamarkkinat
Vihti 

Kiitos vielä Anninalle kun jaksoit kertoa tälle tietämättömälle soijavahakynttilöiden eduista ja jaksoit vastata miljoonaan kysymykseeni. Jotenkin sitä näin "aikuisena" on tullut entistäkin tietoisemmaksi terveyteen vaikuttavista asioista, vaikka toki tasapaino on aina hyvä muistaa. Täydellistä terveyttä ei kukaan pysty saavuttamaan mutta pienilläkin valinnoilla voi olla etunsa.

Ovatko soijavahakynttilät teille tuttuja? Entä kuinka tarkkoja te olette kynttilöiden polttamisessa?


SHARE:

14 kommenttia

 1. Kauniit kuvat!
  Soijakynttilät on minulle aivan uusi tuttavuus, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta. Varsinkin tuon turvallisuuden vuoksi. Ja, kauniit on nuo rasiat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Minustakin soijakynttilät ovat aiheena todella mielenkiintoinen ja sen lisäksi että ovat ekologisempia, ne ovat myös todella todella kauniita! :)

   Poista
 2. Ihan mielettömät kuvat 💗 osaat niin tehdä kaunista jälkeä 💗 piti katsoa uusiksi 💗

  Kiitos infosta, tämä oli tosi mielenkiintoista, uusi tuttavuus täysin mutta alkoi kyllä kovasti kiinnostamaan 💕

  Ihanaa päivää 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh ihanaa, kiva että tykkäät! Anninan valmistamat kynttilät ovat jo itsessään niin kauniita, että yritin tuoda niiden esteettisyyden mahdollisimman täysin esiin. Kiva kuulla, että siis onnistuin! ☺️ Nämä soijakynttilät ovat muuten siinäkin suhteessa kivoja, että monet tuoksukynttilöille allergiset eivät ole saaneet näistä oireita. Mutta toki se voi olla myös yksilökohtaista.

   Mukavaa iltaa sinne 💛

   Poista
 3. Kauniita kynttilöitä! Itse olen vähentänyt peruskynttilöiden polttamista juurikin tuon savuttamisen vuoksi, kun olen lukenut mitä terveysriskejä kynttilän savuttamisella on! :O
  Myös ekologisuus viehättää, että kynttilöistäkin voi tehdä luontoa säästäviä... puusydän on aika mielenkiintoinen lisä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon sinulle!

   Eikö vain, olen itsekin ollut aika ihmeissäni miten niin sanotut normikynttilät voivat olla pahimmillaan jopa terveydelle haitallisia. Onneksi näissäkin on olemassa vaihtoehtoja ja soijakynttilät kasviperäisinä ovat yksi hyvä sellainen. ☺️

   Kiitos sinulle kommentistasi ja mukavaa loppupäivää!

   Poista
 4. Moi! Mä oon polttanut nyt reilun vuoden vahakynttilöitä. Syy miks vaihdoin oli juurikin terveysriskit sekä ekologisuus. Itellä on ollut teemana elämässä sen kuuluisan tasapainon löytäminen ja sen ylläpitäminen. Tämä vuoksi normikynttilöiden polttaminen ei enää ollut hyvä valinta.

  Ihania kuvia jälleen kerran ja ihan huippua, että levität tietoa vahakynttilöistä!☉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Hei kiva kuulla! Oletko huomannut vahakynttilöiden polttamisen vaikutuksissa huomattaviakin eroja niin sanottuihin normikynttilöihin? Tämä aihe oli minustakin niin mielenkiintoinen, että mielelläni tein siitä ihan erillisen postauksen. :)

   Ah, tasapaino. Rakastan sitä sanaa ja varsinkin näin sairaslomalla sen merkitys on korostunut entisestään. Tasapaino-teema on siis aina käytännöllinen. :)

   Ihanaa loppupäivää ja kiitos kommentistasi!

   Poista
  2. Heips!

   Ihanat on kuvat, kiitos niistä! Olen päässyt testailemaan kyseistä tuotetta, oma ehdoton suosikkini on Jungle Fruit. Kynttilöiden polttaminen ei mielestäni kuulu pelkästään pimeään vuodenaikaan, vaan niitä voi huoletta poltella pitkin vuotta. Tuoksuja vaihtamalla pääsee tunnelmasta toiseen!

   Kiitos postauksestasi Jenna!

   Poista
  3. Hei Leena! 💛 Ilo on täysin minun puolellani! Ja kiitos aivan ihanista mieltä lämmittävistä sanoistasi! Anninan kynttilät ovat aivan uskomattoman upeita taidonnäytteitä, niistä kirjoittaa todella mielellään!
   Lämmin halaus sinulle!

   Poista
 5. Moi! Juu, nämä vahakynttilät eivät savuta juuri yhtään ja kynttilöiden tuoksu ei ole yhtä pistävä kuin normikynttilöissä usein on. Ja sen lisäksi oon huomannut, että mua ei yskitä enää silloin kun poltan kynttilöitä. Normikynttilöissähän on paljon myrkyllisiä aineita ja ehkä siksi mua on yskittänyt...

  Mehiläisvahakynttilät on myös kivoja!

  Hyvää yötä! 💭

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Aivan uskomaton ero kyllä! Kiitos paljon kun kerroit; on kynttilöissä kyllä huomattavia eroja!

   Ihanaa, aurinkoista päivää!

   Poista
 6. Olen polttanut pelkästään soijavahakynttilöitä viimeiset kolme vuotta, enää ei tulisi mieleenkään polttaa muita :) Tuo puusydän tuli minulle uutena tuttavuutena juuri kyseisten Instagram sivujen kautta! Olin juuri sitä ennen tilannut itselleni paketillisen soijakynttilän tekotarvikkeita, mutta harmiksi en niitä puusydämisiä tilannut kun en ollut niitä missään ennen nähnyt. Tarkoituksenani olisi siis tehdä itse ainakin osa kynttilöistä kokeilumielessä :D Kauniita kuvia ja varmasti hurmaavia kynttilöitä <3 Verkkokauppaa odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mielenkiintoista lukea kommenttisi, Emilia! Tuo puusydän ei kuulemaa ole aivan tavanomaninen vahakynttilöissä ja siksi erottuu varmasti edukseen. On varmasti tosi mukavaa puuhaa tehdä kynttilöitä, laita sitten blogiisi kuvia! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig