7. toukokuuta 2017

Viikon biisilista & toukokuun postausaiheita


Onpa kiva paneutua pitkästä aikaa viikon kuunneltuimpiin kappaleisiin viikon biisilistan muodossa ja on ollut kiva lukea, että näitä on myös kaivattu. Tämän viikon lista on aivan sattumalta täysin suomalaista musiikkia ja sen jokainen kappale on puhutellut minua viime aikoina erityisellä tavalla. 

VIIKON BIISILISTA:

Pimeys / On vain odotus

Listan uusin tuttavus on tämä vuonna 2011 perustettu Lahti-Heinola-Huittinen-akselilta lähtöisin uuden polven suomirockia tekevä Pimeys. Heikki tutustutti minut heidän Silkkitie-nimiseen pitkäsoittoon, josta muutaman kerran läpikunneltuna kappale "On vain odotus" nousi melko pian omaksi suosikikseni. Voisin kuvitella tämän musiikillisen taideteoksen soivan pimenevässä kesäyössä  söpösti lepattavan nuotiotulen ääressä seuraavien sanojen upotessa sydämeen:

"Meillä on vain odotus,
se kestää koko elämän."

Sunrise Avenue / Welcome to my life

Tutustuin Sunrise Avenuen musiikkiin asuessani yksin vähän ennen kuin tutustuin mieheeni. Heidän musiikkinsa tuo mieleeni monia mukavia muistoja tuolta ajalta ja "Welcome to my life" koskettaa minua paitsi sävelellään ja sanoillaan niin myös musiikkivideollaan.

Happoradio / Puhu äänellä jonka kuulen

Koen tutustuneeni Happoradion musiikkin hieman "jälkijunassa" muiden fiilistelleen sitä siinä vaiheessa jo pidemmän aikaa. Tämän kappaleen kuulin ensimmäistä kertaa laulaessamme kavereittemme kanssa Sing Staria ja kipale jäi heti soimaan mieleeni. Olen päättänyt, että sitten kun rohkenen toteuttaa pitkällisen unelmani aloittaa säännöllisesti laulutunneilla käymisen, haluan oppia laulamaan tämän kappaleen. Eräs laulamista harrastava ystäväni lauloikin tämän minulle muutama viikko sitten ja hänen tulkintansa kappaleesta oli niin vaikuttava, että sain hivenen lisää rohkeutta laulutunneille menemiseen.

Samuli Putro / Matkamuistot

"Se nero joka luulee, 
että onnellinen mies on
onnellinen aina
on tavattoman tyhmä."

Samuli Putron
suorat ja nerokkaat sanoitukset kolahtavat minuun ja tämä kappale on siitä jälleen yksi osoitus.

Pariisin kevät / Kesäyö

Kerran Pariisin kevään livenä nähtyäni ihastuin tähän kappaleeseen erityisesti ja aina aika-ajoin laitan sen soimaan repeatilla. Tämä kappale luo minuun leppoisan fiiliksen ja luonnollisesti tunnelman kesäyöstä.


Löytyikö tämän viikon listasta omia suosikkejanne?
Kiitos vielä postaustoiveistanne tämän kuun postausten suhteen. Ajattelin kertoa hieman etukäteen, mitä tämä kuu tuo aihealueiltaan mukanaan. 

Tulevan viikon alkuun on tulossa meidän uudistuneen työpisteen lopullinen ilme ja sen lisäksi eilen kuvattuja asukuvia. Yritän myös kirjoitella viime viikkojen kuulumisia ja toivotun kauneusaiheisen postauksen. 

Myöhemmin väläytän kuvia meidän olohuoneen vaaleammasta ilmeestä ja ajattelin myös tarttua blogeissa suosittuun Epäsuositut mielipiteeni-aiheeseen. Toinen astetta syvällisempi kirjoitus tulee olemaan näkökulma blogiyhteistöistä koska tämä on aihe, joka tuntuu pysyvän pinnalla koko ajan. Mieleni tekisi myös suorittaa teille jokin kiva blogiarvonta, joten katsotaan mitä kivaa keksisin. Kevään pukeutumisen omia kulmakiviä on myös toivottu ja niistä kirjoitan kuukauden aikana varmasti. 

Miltä kuulostaa tällainen kattaus? Päivänasu-postaus on tulossa heti huomenna!

Rentoa sunnuntaita!

Kuvat 2 ja 3: Nea Vuori
SHARE:

4 kommenttia

 1. Puhu äänellä jonka kuulen.... jää soimaan päähän sen kuullessani jollakin erityisellä tavalla... siinä on jotain 💛

  Ihana kattaus toukokuulle, innolla mukana 💗💗

  Sunnuntaisia auringonsäteitä 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin, se on aibvan ihana kappale! Ja siinä on jotain todella pysäyttävää niin melodiassa kuin sanoissakin! <3

   Poista
 2. Oooo! Viikon biisilista on taas täällä, i like it! 💛☉

  Meillä tuntuu musiikkimaku menevän myös yks yhteen! Samuli Putro on mun yks all time favoriteista! Hän sanoitukset ja se koskettava melodia saa mut herkistyyn ihan vaan, kun asiaa ajattelen. Samoin kesäyö - biisiä fiilistelin vasta! Pimeys ja sunrise avenue (ja samu haber 😍) toimii!

  Kuulostaapa mielenkiintoiselta tämän kuun aiheet! Susta huokuu pitkälle, että oikeesti haluut panostaa sun blogin sisältöön! Blogiyhteistyöpostaus kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta ja asupostaukset myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, huippua että tykkäät! Biisilistaa olikin kiva väkertää pienen tauon jälkeen. Mukavaa kuulla, että se upposi! :)

   Tällä hetkellä koen blogini minulle tärkeäksi terapiamuodoksi sen visuaalisuuden ja sanallisen ulosannin myötö ja siksi haluan tehdä sitä läsnäololla ja aitoudella. Ihana juttu, että fiilis välittyy. Kiitos, olet aina niin myönteinen!

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig