11. kesäkuuta 2017

Karannut nukkekodista


Kirsikkapuiden vielä kukkiessa kävimme ystäväni Nean kanssa ihastelemassa hattaranpunaista kirsikkapuistoa Helsingin Roihuvuoressa. Harmillisesti kyllä, paras kukkimisaika oli jo ehtinyt lennähtää, mutta saimme silti muutaman vaaleanpunaisen otoksen ikuistettua kameroihimme. Ilma oli lempeä ja se oli saanut monet muutkin tulemaan nauttimaan tästä keväisestä kukkaloistosta!Paikalle tullessamme istahdimme hetkeksi puun katveessa olleelle penkille nauttimaan eväitämme. Siinä ajatuksia vaihtaessamme meitä kohti saapui ryhmä eri-ikäisiä miehiä ja naisia omien henkilökohtaisten avustajiensa kanssa. Meidät ohittaessaan ryhmässä ollut mainio ja sanavalmis vanhempi rouva tuli lähelleni, kysyi mistä olen löytänyt päälläni olleen valkoisen pitsipuseron ja vaaleanpunaisen tyllihameen ja totesi sitten: "Ihanat vaatteet sinulla, sinähän olet kuin karannut nukkekodista." Voitte varmasti kuvitella, kuinka nämä suloisempaakin suloisemmat sanat saivat minun ja Nean kasvoille korviin saakka ulottuvat hymyt ja minut jopa sanattomaksi. Rouvan spontaanit, hyvän mielen sanat kertoivatkin hänestä itsestään todella paljon; hän halusi välittää täysin tuntemattomille ihmisille hyvää mieltä ja teki sen aidosti sopivalla pilkkeellä silmäkulmassa. Opin hänen esimerkistään paljon!Pitsipusero / H&M
Tyllihame / Zara
Kello / MK
Laukku / LVSHARE:

15 kommenttia

 1. Tuo oli todentotta niin kauniisti sanottu kauniille sinulle! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain ollutkin! Rouvan sanat saavat edelleenkin leveän hymyn kasvoilleni ja tekee mieli jakaa tätä hyvää mieltä edelleen eteenpäin! :)

   Poista
 2. Ihanasti sanottu. Tällaisista tulee aina hyvä mieli ja sitä jotenkin entistä paremmin pyrkii laittamaan hyvän kiertämään.

  VastaaPoista
 3. Ihana teksti ja musta tärkeä aihe! Sen sijaan, että voitaisiin antaa toisille ilon aiheita, nykypäivänä ihmiset keskittyvät seläntakana puhumiseen, toisten arvosteluun ja haukkumiseen. Nykypäivänä ihmiset Eivät kykene miettimään omaa käytöstään, vaan uhriutuvat ja esittävät niin herkkää että... mua niin pistää vihaksi tällainen ja aivan liian läheltä joudun seuraan vastaavanlaista toimintaa 😟

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Paljon rakentavampaa olisi käsitellä mahdolliset erimielisyydet kahden kesken ilman kolmansille osapuolille juoruamista. Itse olen myös pannut merkille, että jos on tarvetta puhua pahaa toisista selän takana, niin silloin puhujalla itsellään on paha olla itsensä kanssa. Helpommalla pääsisi, jos keskittyisi huonon ilmapiirin levittämisen sijasta rauhaan kaikkien kanssa. :)

   Poista
  2. Juurikin näin! Vaikea ymmärtää miksi jotkut haluavat levittää pahaa oloaan muihin.

   Poista
 4. Olen huomannut että vanhemman sukupolven on helmpompaa kehua/jäädä rupattelemaan meitä nuorempia kuin päin vastoin saati että kehuisimme esim oman ikäistämme naista!
  "Ole mieluummin se joka hymyili kuin se joka ei hymyillyt takaisin"
  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtava näkökulma, Heculina! Kiitos kun jaoit! <3 Tuo on kyllä niin totta. Vanhempien ihmisten auktoriteetissa ja arvokkuudessa on paljon opittavaa. Jospa sitä itsekin tästä rohkaistuisi enemmän avartumaan ja jakamaan kauniita, aitoja sanoja eteenpäin. :)

   Poista
 5. Rouvan sanat olivat kyllä täysin totta, olet kyllä upeassa tyllihameessasi kuin nukke ❤️

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihanasti tuo rouva sanonut, tuo asu on kyllä ihana ja niin hempeet värit <3 Nää kuvat on myös ihastuttavia, vielä joku kevät olisi itekkin ihana ehtiä kuvaamaan noita upeita puita :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! <3 Rouvan spontaanit sanat jäivät kyllä ikuisiksi ajoiksi sydämeeni.

   Puiden kukkimisaika on tosiaan harmillisen lyhyt - tänäkin keväänä vain viikon! Toivottavasti ensi vuonna kukkisivat hieman pidempään. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig