16. elokuuta 2017

Mikä asuntomessuissa inspiroi?


Viime viikon lauantaina matkasimme ystäväni kanssa Mikkeliin suuntana mitkäs muutkaan, kuin asuntomessut. Alunperin olin ajatellut jättää messut tänä vuonna väliin suhteellisen pitkän matkan takia, mutta kun Katri heitti idean lähteä Mikkeliin Onnibussin kyydissä perille ja takaisin, tyttöjen päiväreissu sisustusideoiden äärelle alkoikin tuntua kivalta ajatukselta!

Valitsemamme messupäivä oli niiden toiseksi viimeinen ja jonot luonnollisesti sen mukaiset. Odottaessamme omaa vuoroamme kohteisiin pohdiskelin, miten monen eri tyyppistä messuilijaa paikalle olikaan saapunut; siinä missä toiset kiinnittivät huomiota talojen pohjapiirroksiin, jotkut keskittyivät rakennusmateriaaleihin tai energiansäästövinkkeihin. Vielä kolmannet nauttivat katsella kauniisti toteutettuja pihoja tai kerätä taskuun sisustus- ja säilytysideoita. Tähän joukkoon sulauduin itsekin. Talon rakennus ei ole meille ajankohtaista pärjätessämme vuokrakaksiossamme vallan mainiosti, joten omat intressini messujen suhteen oli vain katsella kauniita petauksia, kotoisia olohuoneita ja tyylikkäitä kattauksia. Mutta juuri näihin piirteisiin messujen suosio varmaan perustuukin - jokainen voi löytää sieltä jotain omaa ideavarastoansa kasvattamaan.
Kuva: Katri Alanne, editointi minä

Messukohteita oli 30 ja nopeajalkaisina kävimme kaikki kohteet katsomassa. Arvaatte varmaan, että illalla jalat olivat pelkkää hyytelöä, hah! Päivän puolessavälissä kävimme myös hieman syömässä ja messualueen kahvilassa seuraamme istahti mukavan tuntuinen iäkäs pariskunta, joka oli juuri muuttamassa omakotitalosta kerrostalohuoneistoon. Oli jotenkin ihanan välitön tunnelma vaihtaa ajatuksia heidän kanssaan ja toivotella heille pöydästä noustessamme aurinkoista päivää.Petausideoita kerätessä minulle jäi parhaiten mieleen sellaiset, joiden vuodevaatteet olivat pellavaa. Nämä ylläolevassa kuvassa olevat Familonin tummanharmaat pellavapussilakanat ovat meilläkin ja voin vilpittömästi sanoa, että ne ovat pehmeimmät pussilakanat missä olen ikinä nukkunut! Rakastan tämän pellavan rouheaa väriä, miellyttävää tekstuuria, sen lämpöä talvella ja viileyttä kesällä. Muhkean peiton ja pellavan syleilyssä onkin ihana iltaisin nukahtaa ja aamuisin herätä uuteen päivään!Olohuoneen sisustuksista mieleeni jäi parhaiten alla olevan kuvan vaalea kokonaisuus, joka oli ihanan raikas ja omaan sisustussilmääni tarttuva. Varsinkin tulevaa syksyä ajatellen on taas ihana kietoutua lämpimiin torkkupeittoihin ja hautautua sohvan nurkkaan teekupin höyrytessä lukemaan oikeaa kirjaa. Minulla onkin lukulistalla kaksi kissa-aiheista kirjaa, joista toisen lukemisen aloitin eilen. Ehkä arvaattekin, että Katukatti Bob on kyseessä. Bobissa ja meidän Rönnissä on paljon samaa.

Kokosin alle vielä messujen omia suosikkeja kokonaisuuksista, jotka jäivät parhaiten mieleeni. Luonnonmateriaalit ja -värit näyttelevät näissä pääosaa valkoisen värin niitä kauniisti raikastaessa. En malta odottaa, että olohuoneemme ja eteisen remontin jälkeen pääsen soveltamaan näitä ideoita myös omaan pesäämme ja lopputuloksen tulette ilman muuta näkemään blogissani. Kunpa aika menisi oikein äkkiä, sormet syyhyävät jo ideoiden pariin!


Kävittekö te Mikkelin asuntomessuilla? Entä mikä teitä messuissa erityisesti kiehtoo?

SHARE:

9 kommenttia

 1. Waude! Ihania! 💛 nyt ihan harmittaa kun ei lopulta tullut mentyä. Ihania tunnelmia ja se kuuluisa sisustus kärpänen taas vaan yltyi! 😉

  Kiitos tunnelmista 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit varmasti haljennut ihastuksesta parissakin sinun tyylisessä talossa. :D

   Poista
  2. Eikä, apua 😉 huippua!

   Ps. Tuo nalle sänky kuva on muuten ❤

   Poista
 2. Kauniita kuvia olet onnistunut ottamaan ja hieman erilaisista kuvakulmista, mitä blogeissa on pyörinyt. Kiva, kiitos! Itse en messuille nyt päässyt, joten on ollut kiva lukea muiden postauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, kiitos Kaisa! Totta puhuakseni kohteiden kuvaaminen oli vähintäänkin haastavaa, koska jonojen edetessä oli oltava nopea enkä tahtonut jäädä tarpeettomasti muiden messuilijoiden tielle kamerani kanssa. Onneksi kuvista kertyi kuitenkin pieni läpileikkaus messujen tarjonnasta! :)

   Poista
 3. Moi! Upeita kuvia! Nuo petauskuvat etenkin olivat kovasti mieleen.

  Mä luin lomalla katukatti Bobia! Nyt vielä hellu oli hankkinu Bob - leffan! En malta oottaa, että pääsen kattoon sitä! 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Petaukset olivat todella kauniita!

   Hei kerro sitten mitä pidit elokuvasta! Me katsoimme sen kolmisen viikkoa sitten ja olisi kiva kuulla, minkälaisia ajatuksia leffa sinussa herätti. :)

   Poista
 4. Moi! Mä kyllä tykkäsin leffasta ja tosi kiva, että Bob esitti itseään! Aika koskettava leffa oli myös. Mutta mun mielestä kuitenkin kirjat ovat olleet vielä parempia. Leffa eteni nopeasti ja kirjoista tuli musta paremmin esille miten Bobin ja Jamesin side kehittyi. Pidin myös kovasti Jamesin tarinasta ja musta se on huippua ja tietyllä tavalla uskomatonta millainen vaikutus Bobilla on ollut Jamesin elämään. Mietin myös kirjaa lukiessani kuinka pienestä on kiinni, että elämä voi muuttua hetkessä. Entä jos Bob ja James eivät olisi koskaan tavanneet, missähän he olisivat nyt?
  Mutta aivan ihana ja liikuttava tarina kaiken kaikkiaan 💛 Kyllä noilla eläimillä on suuri vaikutus meidän elämään ja hyvinvointiin 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kerroit arviosi leffasta! Minustakin oli niin liikuttavaa, että Bob esitti itseään ja ihan oikein yllätti, minkälaiset näyttelijän taidot sillä olikaan -tosin sen täytyi olla vain oma itsensä. :)

   En uskalla edes ajatella, mitä Jamesille olisi voinut käydä ellei Bob olisi tullut mukaan sen elämään. Tositarina eläimen vaikutuksesta elämään osoitti siis todeksi, että eläimen läsnäololla on aivan valtavan merkitys ja jopa elämän pelastava vaikutus!

   Minua kuitenkin harmitti todella paljon leffaan laitettu fiktio. Minusta kerronnallisen ja juonirikkaan elokuvan olisi saanut pitäytymällä Jamesin ja Bobin oikeassa elämässä, joten en ymmärrä miksi tarinaa oli niin paljon muutettu. Elokuvahan ei ollut kirjojen tapaan menestys, joten voisiko kuviteltu kertomus olla tähän syynä? Joka tapauksessa leffassa tuli hyvin ilmi, että Bob ja James ovat todella rakkaita ja merkityksellisiä toisilleen ja se tietenkin oli elokuvan tärkein opetus.

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig