5. marraskuuta 2017

Kaamoksen lämmittäjät


Kaupallinen yhteistyö: Lapuan Kankurit

Jos jokin vuodenaika kutsuu nauttimaan kodin lämmöstä sohvan pehmeässä syleilyssä, niin se aika on nyt! Siksi olen oikein odottanut, että pääsen kirjoittamaan tämän postauksen ja fiilistelemään näitä erityisen toivottuja Lapuan Kankureiden villaisia kodintekstiilejä, jotka tämän kaupallisen yhteistyön myötä pesäämme nyt somistavat. Tekstiilien meille saavuttua jokailtainen teehetki on tuntunut entistäkin kotoisammalta ja tunnelmallisemmalta koska näin pehmeitä sohvan somistajia ei meillä aiemmin ole ollut! Myös materiaalitietoisuus on noussut uudella tasolla tajuntaani ja olisi mielenkiintoista kuulla, herääkö teilläkin asiaan liittyen joitain mietteitä.Sitä mukaa kun kotimme neliöt ovat viime kuukausien aikana tulleet parempaan käyttöön, olen tullut entistäkin tietoisemmaksi pesäämme sisustuksen käytettyjen tekstiilien materiaaleista ja laaduista. Olenkin aiemmin kirjoittanut, kuinka luonnonmateriaaleista pellava ja puuvilla ovat olleet suosikkejani vuodetekstiileissä ja hiljattain kodin tavaran määrää karsiessa jätin meille vain miellyttävimmiltä tuntuvat lakanat käyttöön. Saman tein myös päivätekstiilien kanssa kun tiesin kuvissa näkyvien Saaga Uni mohair-huovan ja Eskimo-sarjan villatyynynpäällisen olevan meille matkalla. Entisenä tavaranhamstraajana voi siis todellakin todeta, että vähemmän on enemmän laadun korvatessa määrän.
Tähän musta-harmaan väriseen Saaga Uni mohair-huopaan on tullut kerta toisensa jälkeen kietouduttua ja nautittua sen alla myös päiväunia. Arvatenkin myös nelitassuinen kehrääjämme on ottanut huovan omakseen aiemman yhteistyön myötä meille tulleen Eskimo-huovan tapaan. Pakettia jo avatessa kisu hyppäsi innokkaasti pahvilaatikon sisään "auttamaan" tekstiilien käyttöönotossa ja kun levitin huovan Eskimo-tyynyn kanssa sohvalle, musta tigerimme maadoitti itsensä villojen suojaan välittömästi. Instastoriesista saatoittekin nähdä tämän edellä kuvaillun pätkän; se herätti monissa teissä hilpeyttä kuten myös allekirjoittaneessa.


Juuri esimerkiksi tällaiset kisun kanssa koetut hauskat hetket ovat juuri niitä ilon aiheita, joita uudenlaisen tahdinvaihdoksen myötä olen oppinut kuluneen vuoden aikana arjessa todella arvostamaan. Tähän liittyen kodin merkitys on kasvattanut yhä enemmän merkitystään ja se että päiväkäytössä olevat materiaalit ovat ihoa vasten pehmeitä tuovat minulle päivittäin iloa. Jo se, että aamukahvin kanssa voi sytyttää pari kynttilää, heittää harteilleen lämpimän huovan nojaten sohvatyynyyn, tekee mielestäni arjesta lempeämpää. Se saa myös ajatukset keskittymään kyseiseen hetkeen kunnes aivojen kovalevy alkaa taas täyttyä päivän toimista. Tämä on juuri se asia, jota yritän omien voimieni kannalta vaalia ja itselleni säännöllisesti muistuttaa -hyggeilyn sisällä pitämässään ajatuksessa on viisautta.

Todella suuri kiitos siis Lapuan Kankureille tästä mieltä lämmittävästä yhteistyöstä! Tämä oli todella ihana toteuttaa! <3 

Loppuun vielä huikkaus Lapuan Kankureiden verkkokaupan edusta: marraskuun aikana Lapuan Kankurit toimittavat verkkokauppatilaukset rahtivapaasti, joten jos mielit ilahduttaa itseäsi tai läheistäsi pehmeällä paketilla, nyt siihen olisi hyvä mahdollisuus! 

Kotoisaa sunnuntain jatkoa kaikille!

Edit: 6.11.2017 huovan väri korjattu tekstissä savun väristä musta-harmaaksi.
SHARE:

14 kommenttia

 1. Nämä kuvat ja teksti toivat ihan tuon ihanan tunteen sydämeen asti ❤ muutenkin postausta luki kuin tanssi 💛

  Osaan niin tuohon tunteeseen eläytyä, koska päivittäiset teehetket ovat täälläkin päässeet jälleen ihan uudelle tasolle tässä parannellessa ☕ unohtamatta sitä hentoa kehräystä vieressä 😻

  Siellä on niin kaunista ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Myös kommenttiasi luki kuin tanssahdellen sulavasti pitkin tanssilattiaa. :)

   Onneksi sielläkin on nelitassuisia hoitajia, jotka pitävät huolta. Paranemisia edelleen! <3

   Poista
 2. Onpa kaunis väri tuo harmaan sävy.Minä olen myös meidän villaisen Pentikin viltin kaivanut esille.Luonnonmateriaalit niin lämpimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pentikillä on myös todella hyvän laatuisia villahuopia, jotka lämmittävät kehoa ja mieltä. :)

   Poista
 3. Moi!

  Ensiksi täytyy sanoa, että tuo kaamos termi käyttö täällä etelässä on jotenkin huvittavaa. Eihän täällä ole minkäälaista kaamosta ikinä! Itsellä sukujuuret pohjoisessa ja siellä oppinut elämään kaamoksen kanssa. Siellä on oikeasti pimeä 24/7 kaamosaikana, joten eihän sitä voi edes verrata tänne. Toinen huvittava asia on, että pohjoisessa hyvin harvoin kukaan puhuu kaamosmasennuksesta, koska siellä kaamos on ihmisille täysin normaali asia, samoin kuin yötön yö kesällä. Kun muutin Helsinkiin, niin täällä kuulin ja kuulen edelleen paljon valitusta kaamosmasennuksesta. En sitten tiedä mistä ihmiset ovat sen saaneet, kun täällä ei sitä kaamosta edes ole :D mutta palataan asiaan...

  Meiltä löytyy sama eskimo tyynynpäällinen, johon olen ollut todella tyytyväinen. On hienoa, että nostat esille blogissasi kestävän kehitykseen sekä ekologisuuteen liittyviä asioita, sitä arvostan! Blogit kuitenkin mainostavat eri tavaroita ja sitä kautta kannustavat ostoksien tekoon. Omissa valinnoissa olen huomannut, että kiinnitän nykyään paljon huomiota materiaaliin ja tavaran laatuun. Olen myös huomioinut, että itsellä tulee osteltua paljon vähemmän kuin aikaisemmin ja pyrin välttämään turhan hankkimista. Olen ollut myös itse aikaisemmin tavaroiden hamstraaja,mutta onneksi olen päässyt siitä eroon. Etenkin näin joulun alla on ihan hyvä pohtia omia kulutustottumuksia ja miettiä sitä kautta omia valintoja.

  Tuo teidän sohvapöytä on todella upea ja sopii teille oikein hyvin! Simppeli, mutta silti tyylikäs ja ajaton! Olen viime aikoina kiinnittänyt huomioita eri foorumeissa näkyviin todella mataliin sohvapöytiin. Ne ovat mielestäni todella oudon ja epäkäytännöllisen näköisiä! Ja eivät ainakaan omaa silmä mielytä millään muotoa :D Mittasuhteet täysin pielessä verrattuna muihin huonekaluihn. Uskoisin, että tuollaiseen sohvapöytään voisi hyvin kompastua, kun ne ovat niin matalia :D Mutta tämä on kai taas tällainen trendi - ilmiö, mikä häviää yhtä nopeaa kuin tulikin :D Teillä taas on aina niin kaunista ja ajatonta. Siihen itsekin pyrin omassa sisustuksessa, etenkin tuohon ajattomuuten. En halua ostaa joka vuodenajalle omia juttuja vaan haluan, että asunto olisi klassisen ajaton vuoden ajasta riippumatta. Tietenkin tekstiileillä voi hieman pelata, mutta se ajattomuus, siihen pyrin :)

  Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos sinulle pitkästä ja ajatelluista sanoistasi! Mukavaa, että tämä teksti herätti ajatuksia ja tunteita ja rakentava pohdinta on blogissani aina sallittua!

   Muutaman kerran pohjoisessa käyneenä muistan, kuinka kaamosaikana todella oli pimeää ja tähdet tuikkivat taivaalla todella kirkkaasti. Kauniit lumihanget valaisivat ja välkehtivät samalla kun lumi narskui ihanasti jalkojen alla.
   Etelässä tällaisia talvia ei valitettavasti viime vuosina ole usein saatu nauttia. Muistan kyllä lapsuuden talvista, kuinka Helsinki kylpi lumessa ja sen myötä valossa. Silloin ei tosiaan ollut niin pimeää kuin tänä aikana, kun musta asfaltti syö kaiken valon. Ei voi kuin toivoa, että jollain ilveellä lumi pysyisi tänä vuonna maassa valaisten pimeitä talvipäiviä. Meillä on ostettuna kirkasvalolamppu kaiken varalle, koska ainakin me huomaamme etelän talven olevan synkkä ja syövän energiatasoa huomattavasti. Myös se mikä joillekin on normaalia, voi olla toisille vierasta. Jollekin elämän eteen tuoma kivi voi tuntua kivenä kengässä kun taas toiselle se voi tuntua järkäleeltä. Voisin kuvitella tämän soveltuvan myös pimeän aikaan ja miten toiselle se voi tuntua lasten leikiltä kun taas toisen mieliala laskee syvästi. Näin me olemme erilaisia omine voimavaroinemme ja kestävyystasoltamme.

   Sosiaalisen median kanavilla voi olla tosiaan voimakas vaikutus lukijoiden ostokäyttäytymiseen. Tämän on luonnollisesti huomannut myös useat yritykset, jotka markkinoivat tuotteitaan eri vaikuttajien kautta blogiessa ja muiden sosiaalisen median kanavissa. Yksi oma periaatteeni kaikissa yhteistöissä onkin mainitsemasi ekologisuus; mukavaa, että olet voinut tämän aistia. Arvostan todella paljon palautettasi!

   Hauska sattuma muuten, että kiinnitit huomiota olohuoneen pöytäämme. Juuri eilen totesin, että se on aivan siinä rajalla onko se käytännällinen vai ei. Se on puoliksi oma tekeleeni, joka saisi kuitenkin olla viisi senttiä korkeampi ergonomisuuden ja käytännöllisyyden kannalta. Itse olen ihaillut mainitsemiasi japanilaistyyppisiä hyvinkin matalia sohvapöytiä niiden kauneuden takia, mutta itsekin olen todennut niiden olevan aivan liian matalia. Noh, kukin mallaa kotinsa tyylillään. :) Kodin tyyliin liittyen kirjoittamasi ajatukset kodin ajatomuudesta olivat tosi hyviä ja itsekin ajattelen juuri niin! Olisi mukavaa päästä lukemaan enemmänkin ajatuksiasi kodin sisustamiseen liittyen.

   Toivon sinulle myös miellyttävää viikkoa ja ihanaa loman odotusta! :)


   Poista
  2. Huomenta!
   On totta, että vaikuttaa paljon mihin ihminen on tottunut. Kai just siksi tämä kaamos teema täällä etelässä tuntuukin huvittavalta 😁 lapin luontoa, raikasta ja puhdasta ilmaa on kyllä aika ajoin ikävä!

   Sun blogista välittyy tosi hyvin tämä ekologinen ajattelutapa. Mielestäni olisi hyvä jos muutkin blogit pohtisivat asiaa. Nykyään blogeissa on paljon tekstiä siitä, mitä kotiin on hankittu ja kulutusteema on pinnalla. Harva pohtii omiem valintojen merkitystä ja mitä vaikutuksia omilla valinnoilla on.

   Noh, teidän sohvapöytä näyttää kuitenkin pöydältä ja sitä voi hyvällä omalla tunnolla kutsua pöydäksi. Samaa ei voi sanoa näistä supermatalista versioista 😂 mutta kukin tyylillään...

   Uskoisin sinun tekstejä lukeneena, että meillä on aika pitkälle samantyylinen maku ja ajatus sisustuksesta ja mielläni siitä kyllä keskustelen 😊

   Nyt töihin!

   Poista
  3. Ymmärrän! Ja on luonnollista, että omia kotikulmia tulee aika ajoin ikävä. Lapin jyhkeät maisemat ovat omaa luokkaansa ja odotan innolla, että itsekin näen niitä tulevana talvena!

   Oikein hyvää alkanutta viikkoa sinulle ja loman odotusta!

   Poista
 4. Tuo on niin ihana lämmittäjä, löytyy meidänkin olohuoneesta! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla teiltäkin hyviä käyttökokemuksia! :) Ja miellyttävää alkanutta viikkoa myös sinulle Kaisa!

   Poista
 5. Ihania kuvia ja tunnelmia! Ihan silmä lepää näissä :)

  VastaaPoista
 6. Teillä on niin kaunis koti <3 Ihania tuotteita olet saanut, täällä vielä torkkupeitto hankintalistalla, vaikka nyt taidan jo tietää mihin päädyn. Jos ensi viikolla sen kävisi ostamassa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig