23. joulukuuta 2017

Helppo DIY-tarjotin


Tai voiko tätä edes tarjottimeksi sanoa ollessaan kyseessä vain tuunattu kylpyhuoneen laatta, mutta kutsuttakoon sitä nyt sellaiseksi. 

Idea tähän iisiin DIY-askarteluun syntyi hetken mielijohteesta, kun olin ollut ensin ystäväni kanssa "turistina" Helsingin keskustassa. Kävimme nimittäin Torikortteleilla katsastamassa MUJI:n Pop Up-liikkeen, josta jatkoimme matkaa Lapuan Kankureille ja sieltä Piironkiin. Meillä oli ihan vain fiilistelykierros mielissämme ja uusia ideoita miettiessä tykästyin yhä enemmän ja enemmän syvänsinisen sävyihin, joita erityisesti Lapuan Kankureilla tyli hypisteltyä. Piironki oli kuitenkin itselle näistä kaikista se uusin tuttavuus ja sieltä hihaan tarttui arkki mustavalkoista lahjapaperia, jota tähän tarjottimeen käytin. 


Saman päivän iltana sitten kekkasin miten tätä lahjapaperia voisi hyödyntää muutoinkin kuin paketoimiseen. Minulla oli jo ennestään kynttilänalustaksi K-raudasta eurolla ostettu 20x25 cm kylpyhuoneen laatta, johon vain kiinnitin saman kokoisen kaistaleen paperia. 

Mun assari <3
Tällainen askartelu olisi helpointa toteuttaa Decoubace-lakalla, mutta olin ilmeisesti käyttänyt sen pullon loppuun tai vain onnistunut hävittämään sen jonnekin, hehe. Sama tekniikka toimii kuitenkin mainiosti sekoittamalla pienessä kipossa esimerkiksi ruokalusikallisen Erikeeperiä tilkkaseen lämmintä vettä. Tämän jälkeen seosta sivellään kauttaltaan laatan pinnalle, jonka jälkeen paperi asetellaan varovasti paikalleen painamalla sitä kevyesti. Sen jälkeen myös paperin pinta sivellään reunoja myöten samalla liimaseoksella ja siinäpä tämä kikkailu kaikessa yksinkertaisuudessaan olikin! Kun seos on siis kuivunut, tarjotin on valmis käytettäväksi vaikka koriste-esineiden alustana. Mainittakoon vielä kuitenkin sen verran, että seosta paperille levittäessä pinta alkaa pian kupruilla, mutta se kuuluu asiaan. Kuiviessa paperi kyllä tasoittuu kauniisti.


Ehkä tallaisesta helposta askarteluideasta oli teillekin iloa, ainakin allkirjoittanut nauttii suunnattomasti tällaisista pienistä väkertelyistä! 


SHARE:

4 kommenttia

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig