21. joulukuuta 2017

Olohuoneen muutos osa 2/3: Vitriinikaappi ja lipasto


Vihdoinkin pääsin jatkamaan postaussarjaa olohuoneemme muutoksesta. Sarjan ensimmäinen osa näki päivänvalon jo lokakuussa, jossa esittelin yksinkertaistetun kokonaisuuden sohvamme ja sitä ympäröivien tamineiden tiimoilta, joskin sen jälkeen olohuoneen pöytä on vielä kerran vaihtunut. Pöydän suhteen voi tosiaan sanoa kolmannen kerran sanoneen sen kuuluisan toden, sillä Hayn musta tarjotinpöytä on ollut meille aivan nappihankinta! Ainut asia mikä pöydässä harmittaa on se, ettemme hankkineet sitä heti alkujaan. Noh, nyt ei tarvitse olohuoneen pöytä-asiaa enempää miettiä. 

Tässä postauksessa katseet suuntautuvat sohvaa vastapäätä oleville seinille, joissa on vuosien saatossa ehtinyt olla useampiakin eri ratkaisuja. Sohvaa lähinnä olevalla seinällä (jonka takana on keittiö) viimeisin idea oli pieni tv-taso hyllynä, joka oli nättti, mutta ei tuonutkaan mukanaan kaivattua kodikkuutta. Tämän siitä saa kun ei ole sisustuksen ammattilainen; tulee kokeiltua eri sisustusvaihtoehtoja mutta säilyypähän kodin laittamisessa tietty mielenkiinto, heh!  

Sohvasta katsottuna uloimmalla seinällä eteisen vieressä oli monta vuotta ruskean värinen senkki, jonka Dc Fixasin myöhemmin valkoiseksi.  Senkki oli pidetty, mutta sisälsi kovin vähän säilytystilaa. Siksi rupesin katselemaan sille vaihtoehtoa, joka löytyikin Facebookin kirpparilta ja sattumalta vielä kavereiltamme!
Kun rupesimme suunnittelemaan olohuoneemme ilmettä säilytyksen saralta uusiksi, meillä oli kolme tavoitetta: käytännöllisyys, kodikkuus ja sopiva yksinkertaisuus. Minun haaveeni oli saada kauniisti esille koriste-esineemme (ja mieluiten yhteen ja samaan paikkaan) ja Heikin haave oli saada kaikki musiikki-aiheiset kirjat, lehdet ja vinyylit helposti saataville. Tutkin siksi erilaisia ideoita Pinterestin ihmeellisestä maailmasta, ja kas kummaa, kuva-ideat veivät Ikean sivuille. Kaluste, joka vei aiemman senkin tilalle kirkkaasti voiton, oli Expedit-hyllykkö kahdeksalla lokerolla, joka tosiaan tuli sattumalta vastaan Facen kirppisryhmässä. Meillä sattui olemaan siihen neljät ovet jo valmiina, joten haimme Ikeasta vielä pari ovea ja vedettäviä laatikoita lisää. Tässä kohtaa vaan tuli vastaan kaikkien palasten pieni sävyero. Ärsyttävän tarkan värisilmän omaavana kahden eri valkoisen yhdistelmä häiritsi, joten jälleen tuli eteen visiitti Bauhausin Dc Fix-osastolle ja ei muuta kuin askartelemaan. Nooh, siitähän minä pidän enkä ollut asiasta pahoillani. 

Pienen tv-tason tilalle punnitsimme eri vaihtoehtoja sitten jo pidempään. Taisi olla niin, että Mikkelin asumessuilla ystäväni Katrin kanssa käydessämme aloin ideoida jotain vitriinin tapaista. Ideakansio Pinterestissä osoitti jälleen Ikean valikoiman suuntaan, ja ajatus valkoisesta Billy-kirjahyllystä alkoi tuntumaan käytännölliseltä ja sopivan ilmavalta vaihtoehdolta. Billy-hylly löytyikin kätevästi Tori.fi:sta ja siihen tarkoitetut lasiovet kävimme hakemassa Ikeasta. Alunperin ajattelin valkoisen hyllyn kaveriksi myös valkoisia ovia, mutta mustat ovet veivätkin lopulta voiton tuomalla vitriiniin kivaa kontrastia ja veikeyttä. Ovien asennuksen kanssa oli kuitenkin hieman vääntöä, koska itse kirjahylly on ilmeisesti aiempaa tuotantokertaa kuin ovet, joten saranoille tarkoitetut reiät oli työstettävä itse. Onneksi käsistään kätevä ja kärsivällinen aviomieheni jaksoi nikkaroida vitriinin kuntoon.

Joten, tässä olisi kuvia valmiista lopputuloksesta. Mitäs sanotte? Me olemme olleet näihin ratkaisuihin todella tyytyväisiä ja ai että kun visauulinen silmä lepää, kun koriste-esineille on nyt aivan omat paikkansa!


Olohuoneemme muutoksesta on tulossa vielä yksi jatko-osa, jossa pääosassa on työpisteemme. Yritän palata siihen hieman nopeammin, kuin tämän jatko-osan kanssa! ;)SHARE:

13 kommenttia

 1. Moi Jenna! Tosi kiva postaus! Ihanaa lukea pitkiä postauksia, joissa vielä sisältöä löytyy!

  Olohuoneen muutos näyttää oikein onnistuneelta! Teillä on oikein raikkaan ja kodikkaan näköinen koti. Ehdoton lemppari blogikodeista! Teillä on mielestäni juuri sopivasti koriste-esineitä esillä; ei liika eikä liian paljon. Niin, ja olet kyllä tosi taitava ottamaan valokuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka sinulle! :) Ja kiva, että tällaisia hieman pidempiäkin postauksia on kiva lukea!

   Oih, valtavan suuri kiitos tunnustuksesta ja kauniista creditistäsi. Meidän koti on mielestäni hienoihin blogikoteihin verrattuna vaatimaton ja hyvin "Ikea-painoitteinen" design-huonekalujen sijasta, mutta ihanaa, että tällainenkin tyyli inspiroi ja voi tuottaa lukijoille iloa. Kiitos paljon! <3

   Ja toivon, että tulevat vapaat voivat tuoda mukanaan lepoa ja virkistystä. <3

   Poista
  2. Moi ja huomenta! Jouluvapaat tulevat kyllä tosi hyvään saumaan. On ollut tosi raskas syksy. Onneksi ulkomaan loma sitä hieman katkaisi!

   Minusta nw design - huonekalut ovat yleensä hyvin persoonattomia. Monet blogikodit ovat niitä täynnä, joten ne kodit eivät näytä kodikkailta vaan liian kliinisiltä. Kodin "sielu" ja kodikkuus jää puuttumaan.

   Rauhallisia jouljn pyhiä teille! 💙

   Poista
  3. Heips! Vapaat tulevat sitten kyllä juuri oikeaan aikaan raskaan syksysi jälkeen! Ja onneksi myös päivät alkavat nyt pikkuhiljaa pitenemään, joten ollaan pikkuhiljaa voiton puolella myös tämän pimeyden keskellä! Minulla on ollut viime vuoden tapaan taas unettomuutta, toivon, ettei se uusi yhtä raskaasti kuin silloin! Ja kiitos yhä edelleen kauniista sanoistasi! <3 Lepoa ja voimia sinne!

   Poista
 2. T y k k ä ä n ♥️ isolla teellä! Tuo on niin ihana yhdistelmä kauniin peilin kera ja kun saa tehtyä asetelmia 😍 ja hylly mustilla ovilla ihan nappi valinta!

  Tuo lause osui silmiini, että tulee kokeiltua eri vaihtoehtoja 🤗 nimittäin... en ole itse nyt tyytyväinen kotona tuohon Vittsjö hyllyyn ja kaipaan kovaa muutosta vaikka loppukesästä se oli mieluisa. Joten... alkuvuodesta varmaan sitten muutoksen tuulia 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä lisätä, että valot ovat piste iin päälle! <3

   Poista
  2. Oi kiitos! <3 Peili oli joskus aiemmin sohvan yläpuolella, mutta sopi kokonsa ja tyylinsä puolesta paremmin sen nykyiselle paikalle. Kokeilua tämä kodin laittaminen tosiaan on ja joskus ihan yrityksen ja erehdyksen kautta, heh! :D

   Teilläkin on kyllä niin sievää ja kotinne on ihana osoitus persoonallisesta laittamisesta. Pidän tosi paljon kotinne vaaleista sävyistä ja yksityiskohdista! Jännittävää sitten nähdä, millaisia muutoksia pesässänne nähdään vuoden alussa! :)

   Poista
 3. Mun mielestä se voisi olla vieläkin simppelimpi :) joka koloa ei tarvi täyttää kauniilla koriste-esineillä, vaan hyllyssä voi olla myös tyhjää tilaa. Mitäpä sitä kyntteliköllä vitriinissä tekisi, kun sitä ei voi edes polttaa siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! No nyt kun sanoit, niin se on aivan totta! Usein omat silmät ikäänkuin "sokeutuvat" omalle työlle, joten on virkistävää kuulla myös objektiivisia mielipiteitä. Kiitos siis sinulle hyvästä vinkistä! :)

   Poista
 4. Kaunis ja toimivanoloinen olohuone teillä on. Ja, mukavasti olet saanut kaikki toiminnot järjestettyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Epäammattilaisena toimivuuden löytyminen on vienyt aikaa ja kokeiluja, mutta ainakin tällä hetkellä kokonaisuus tuntuu tasapainoiselta ja toimivalta. Ihanaa päivää Kaisalle! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig