13. joulukuuta 2017

Perhosena lennän on nyt Simplified Living!


Jihuu! Nyt blogini uudistus on viimein valmis ja voin toivottaa teidät ihka ensimmäisen kerran tervetulleeksi uudistuneen blogini pariin. Tervetuloa, tämä on Simplified living!

Blogiuudistuksen esittelyn aluksi ajattelin ensin kertoa lyhyesti hieman itsestäni, jotta mahdolliset uudetkin lukijat saavat selkoa minkälainen henkilö ruudun tällä puolen kirjoittelee. :)

Nimeni on Jenna, olen karvan yli kolmekymmentä ja asun Helsingissä mieheni Heikin ja kissamme Rönnin kanssa. Olemme olleet aviossa pian yhdeksän vuotta enkä näin kliseisesti sanottuna voi käsittää, miten nopeasti vuodet ovat kuluneet! Asumme viidenkymmenenyhden neliön vuokrakaksiossa, jossa olemme pitäneet pesäämme tänä vuonna jo kuusi vuotta. Sisustustyylimme on näiden vuosien aikana vaihtunut maalaisromanttisesta modernin yksinkertaiseen unohtamatta kuitenkaan hyggemäistä kodikkuutta. 

Luonteeltani olen rauhallinen, pohdiskeleva, sosiaalinen mutta ajoittain hieman arka. Kuvailisin itseäni myös impulsiiviseksi ja iloisen temperamentiseksi. Saatan helposti innostua uusista asioista vaikka toisaalta olen myös melko harkitsevainen. Huonoiksi puolikseni voin ehdottomasti todeta tietynlaisen kärsimättömyyden, haitallisen perfektionismin ja kyvyn nauraa väärissä kohdissa. Niin noloa!

Ammatiltani olen ravintolakokki, mutta en koskaan kokenut alaa omakseni. Sittemmin työllistyin asiakaspalvelualalle muodin ja kodinsisustuksen pariin. Nämä suuntaukset tuntuivatkin minulle erittäin sopivilta, koska esteettisen silmän omaavana pidän huolitellusta pukeutumisesta ja kodin laittamisesta. Rakastan myös ihmisiä, ihmiskohtaamisia ja vuorovaikutusta, mutta yhdentoistavuoden työssävuoden jälkeen ja erinäisten stressitekijöiden summana sairastuin vakavaan masennukseen ja burn outiin. Tästä nyt vuoden verran toipuneena olen vaihtamassa alaa luovalle alalle ja kiinnostukseni uudelleen koulutukseen pyörivät media-alasta kauneudenhoitoon. Tammikuussa osaan toivottavasti kertoa tästä jo hieman enemmän! Ainakin toivon niin.

Mennyt vuosi on ollut todella opettava omien voimavarojeni uudeelleen laskemisessa, kehoni kuuntelemisessa ja voimieni palautumisessa. Tähän olen saanut tukea ja apua ammatilaisilta, läheisiltä että ystäviltä, arjen rutiineista ja tietenkin levosta ja mielekkäästä tekemisestä. En voi myöskään korostaa liikaa karvaisen kehrääjämme merkitystä maadoittumisessani ja päivä kerrallaan elämisessä. Tämän vuoden teemana minulla on myös ollut hyvän tekeminen toisille ja sen merkityksen olen huomannut edesauttaneeni toipumistani; kun käyttää voimiaan järkevissä määrin toisten ihmisten vapaaehtoiseen auttamiseen, saa itsekin sellaista iloa, tyytyväisyyttä ja onnellisuutta, jota ei millään rahalla voi mitata. Uskon siksi vahvsti suureen viisauteen, että onnellisempaa on antaa toisille kuin saada itse.Blogin pitämisestä minulla on kokemusta viiden vuoden ajan. Aloitin ensimmäisen blogini, Pienen onnenpesän, vuonna 2012 päivittäen sitä parin vuoden ajan jonka jälkeen pidin vuoden mittaisen blogitauon. Tämän hetkisen blogini perustin vuonna 2014 nimellä Perhosena lennän, mutta blogin muuttuessa aihepiireiltään ja tyyliltään päivitin nimen sitä paremmin kuvaavaksi. Simplified living on siis ennen kaikkea sisustuspainoitteinen lifestyleblogi, jota maustaa postaukset klassisesta pukeutumisesta arjen pohdintoihin ja sen iloihin. 

Blogin nimi kuvastaa nyt myös elämäntyyliämme; nautimme Heikin kanssa arjen yksinkertaisista asioista ja elämme suht simppeliä elämää. Tämä ei tietenkään tarkoita asketismia tai ettei voisi nauttia kodin laitosta, matkustelusta tai vaikkapa pukeutumisesta. Rakastan kauniita koriste-esineitä ja sitä tunnetta, kun löydän jotain kivaa itselleni, mutta ne eivät kuitenkaan ole se pääpaino elämässäni tai elämässämme. Tästä syystä myös blogini on vain pieni raapaisu elämästäni, johon talletan pääasiassa niitä hyviä, miellyttäviä hetkiä. 

Blogin nimen vaihtuessa myös sen osoite, some-tilien nimet ja sähköpostiosoite päivittyivät. Blogini uusi osoite on simplifiedlivingblog.blogspot.fi, mutta vanhakin osoite tuo perille. Tästä kuuluu erityiskiitos Indiespacen Hannulle, joka taikoi osoitteen uudelleenohjauksen toimivaksi kun tämä rähmäkäpälä ei sitä onnistunut tekemään! Kiitos Hannu it-tuestasi, en kirjoittelisi tätä postausta ilman apuasi!

Instagram-feedi löytyy nyt nimellä @simplifiedlivingblog, mutta jos olet seurannut tiliäni aiemmin, uusi nimi on päivittynyt seurantalistallesi automaattisesti. Facebookin kanssa on vielä vähän vääntöä, mutta toivottavasti saan sen pian ajan tasalle. 

Sähköpostiosoite on vaihtunut osoitteeseen simlifiedlivingblogi@gmail.com, mutta aiempi mailiosoite on siirron myötä vielä toistaiseksi käytössä. Ja niin, blogin ulkoasu on myös vaihtunut Pipdigin malliin.


Joten tervetuloa niin aiemmat ja uudet lukijat blogini matkaan! Toivon että viihdytte ja jos huomaatte blogin teknisissä puolissa jotain paranneltavaa, niin teen parhaani muokatakseni sitä paremmin lukijaystävälliseksi. 

Kylläpä tämän postauksen kirjottaminen oli kutkuttavaa! Palataan taas pian!
SHARE:

25 kommenttia

 1. Onnea uusiin blogituuliin ja mahdollisiin uusiin työkuvioihin ensi vuonna. ❤ tämä ensimmäinen uuden blogin postaus oli kiva ja sen avulla pääsi tutustumaan sinuun paremmin. Olen itse sitä mieltä, että työelämässä ei pärjää se joka tekee eniten työtä, vaan se joka osaa myös levätä. Väsyneenä on vaikea saada työnjäljestä hyvää monessakin määrin ja jotta oikeasti saisi nauttia työnteosta on oltava itse kunnossa. Hyvä että olet pysähtynyt ja kuunnellut kehoasi sekä mieltä. ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3
   Todella hienosti sanottu! Olen itsekin sitä mieltä, että työllä on ehdottomasti oma paikkansa elämässä ja myös yhteiskunnan kannalta, mutta en silti elä työlle vaan teen työtä elääkseni. :) Tämä pakollinen pysähtyminen on tehnyt myös tälle ajatukselle tilaa. Kiitos vielä sanoistasi ja hyvää päivää sinne!

   Poista
 2. Kauniit uudet sivut ja oli mukava lukea myös sinusta! <3
  Tsemppiä tulevaan!

  VastaaPoista
 3. Apua, en halua edes ajatella kuinka paljon kuuden vuoden vuokralla asuminen kustantaa, kun sitä samaa rahaa olisi voinut käyttää asuntolainan lyhentämiseen ja maksaa itselleen eikä toisen taskuun. Miksi asutte vuokralla tuon ikäisinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat juuri näitä henkilökohtaisia valintoja, joita kukin tekee ja joista toisten ei tarvitse kantaa huolta. Vuokralla asumisessa on omat plussansa, kuten vuokralla asumisen vapaus ja huoltoedut. Minulle ajatus vuosikausia kestävästä asuntolainasta on ajatuksena ahdistava ja kahlitseva, mutta toki ymmärrän, että toisille omistusasunto on parempi vaihtoehto. Molemmissa on siis puolensa. En myöskään näe ikäämme millään lailla ongelmallisena vuokralla asumiseen, joten voit olla hyvällä mielellä sen suhteen. Aurinkoista päivää!

   Poista
 4. Onnittelut uuden blogin alulle ❤ kaunista katseltavaa ensimmäisestä postauksesta lähtien 😍 selasin kuvat tekstin jälkeen uusiksi, kuinka lämmin tunnelma uudistuneesta kodista välittyy, kodikkuus ja hygge ❤

  Aivan ihana ensimmäinen postaus 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihanasti sanottu, kiitos niin paljon! <3 Tämä uudistus piristi kovasti itseänikin ja on nyt paljon enemmän minua. Ihana kuulla, että se välittyy!

   Poista
 5. Voi kuinka kaunis koti teillä on! Seuraan sinua myös Instagramin puolella ja luin aikaisemman Instagramn nimen aina väärin ''Perhosen Alennan blogi'', heh :D

  Käy ihmeessä kurkkaamassa blogini, joka löytyy osoitteesta kkhomeblog.wordpress.com :)

  -Katriina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katriina! Kiitos paljon kommentistasi ja tervetuloa blogini matkaan! <3

   Hahahahaa, minuakin monesti huvitti tuo Perhosen Alennan ja se kieltämättä oli yksi syy miksi blogini nimen vaihdoin. ;)

   Kiitos paljon kustusta, tulen mielelläni tutustumaan blogiisi!

   Poista
 6. Moi Jenna!

  Olen tosi iloinen puolestasi! Uusi blogi; sen uusi nimi ja blogin tyyli on erittäin onnistuneet! Naurahdin ääneen kuin luin sinun kuvasta itsestäsi; olen nimittäin aivan yhtä nolo ja nauran liian usein väärissä kohtaa. Lisäksi viljelen sarkastista huumoriani väärissä kohtaa! tiedän tunteen, niin noloa! :D

  Jaksan edelleen hehkuttaa, että on upeaa, että jaksat kehittyä, etkä jämähdä samaan muottiin. Liian moni blogi on käynyt tylsäksi, kun ne toistavat samaa. Tämä aika taitaa muuten olla niiden yhteistyö postausta luvattua aikaa :D ihan sama minkä blogin avaa näinä päivinä niin yhteistyötä, arvontaa ja kaikkea siltä väliltä, arrgh! Aikaisemmin seurasin eri blogien joulukalentereita, mutta nykyään nekin täynnä yhteityötä ja alekoodia täynnä. Missä on se joulun henki?

  Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Todella mukava kuulla, että muutos on onnistunut myös lukijan näkökulmasta ja sehän se tärkeintä blogin ulkoasussa ja helppolukuisuudessa onkin!

   Hahaa, sarkasmi on aika nerokas huumorin muoto ja pidän siitä itsekin kunhan se on hyvöntahtoista eikä loukkaavaa. Sellaista viljelen myös itse, joten siinäkin suhteessa samaistuminen on molemmin puolista. :D

   Tähän vuoden aikaan kaupallisuus on tosiaan havaittavissa monessa eri median kanavassa, kuten blogeissa ja yhteistöissä. Toki ne ovat myös tulonlähteinä bloggaajille mutta ymmärrän hyvin, että sellainen saattaa myös ärsyttää. Joulusta on tullut monessa maassa kaupallisuuden kulutusjuhla ja sekin ahdistaa monia. Toisaalta sellaista yhteenkuuluvuuden ja hyvyyden henkeä voi edistää pitkin vuotta ja levittää lämpöä ympärilleen kuten sinä teet kauniilla, ajatelluilla sanoillasi täällä. Kiitos siitä!

   Poista
  2. Moi! Kyllä, tämä vuoden aika on itselle ollut joitain vuosia aika raskas. Juurikin tämän kulutusjuhlan ja hirveän kiireen vuoksi. Asumme ihan Helsingin keskustan tuntumassa, mutta tähän aikaan vuotta vältän keskustaa koska se ahdistaa mua.

   Joulun merkityshän on ollut alun perin aivan muu. Joululahjahankintojen dijaan pyrin itse tekemään hyvää muille. Tapanani on ollut osallistua yksinäiset vanhukset - projektiin sekä hankin aineettomia joululahoja.

   Tuloerojen kasvaessa tässä maassa, monille perheille joulun laittaminen on iso haaste. Toivoisin, että ihmiset rauhottuisivat hieman tämän joulun suhteen ja nauttisimme oikeasti yhdessäolosta ja pitäisimme toisistamme huolta. Ehkä tämä on vain toiveajattelua...

   Poista
  3. Moikka! Voin vain kuvitella. Vuosikausia itse keskustassa työskennellessä muistan erittäin hyvin joulukiireet ja myös valitettavasti sen stresin ja ahdistuksen, jota joulu ihmisissä herätti. Uskon, että sellainen ei palvele sitä tarkoitusta, että läheisten kanssa yhdessäolo olisi rentouttavaa ja rauhoittavaa. Toki varmasti monille joulu on tärkeä tunteisiin vaikutava juhla, joka kokoaa perheet ja läheiset yhteen ja vaikuttimena on keskinäinen rakkaus ja toisista välittäminen.

   Olen itsekin ottanut jo vuosia sitten selvää joulun alkuperästä ja kuinka saturnaliasta tehtiin 300-luvulla kristillinen juhla. Se onkin mielestäni todella mielenkiintoinen seikka historiassa ja aika vähän yleisesti puhuttu. Tästä syystä minulla on tapana edistää hyviä ihmissuhteita ja hyvän tekemistä pitkin vuotta ilman juhlapyhien viettämistä tai, että se olisi sidottuna johonkin tiettyyn vuodenaikaan. Rakastan myös lahjojen antamista ihan ilman mitään "syytä" eli ihan spontaanisti ja sydämen halusta.

   Se miten kerroit omasta halustasi auttaa ja olla hyvän mielen eteenpäin kantaja kertoo todella paljon arvoistasi, sydämellisyydestäsi, avunannostasi ja ennen kaikkea aitoudestasi haluta tehdä hyvää kaikille. Sellaiset ominaisuudet ovat todella arvostettavia ja myös virkistävä poikkeus tässä itsekkäässä maailmassaa. <3

   Poista
  4. Moi!

   Kiitos todella kauniista vastauksestasi! Sinun kanssa on oikein virkistävä ja mielenkiintoista käydä vuoropuhelua eri asioista ja pohtia niitä hieman pintaa syvemmältä. Arvostan sitä tosi paljon!

   Nimenomaan, joulun alkuperäinen tarkoitus on aivan jokin muu kun tämä valtava kultushärdelli, joka tuntuu pahenevan vuosi vuodelta. Minusta se on hieman surullista, että alkuperäinen tarkoitus on monelle niin hämäränpeitossa ja monelle materialismin haalinta - juhla. Myös Lucia - päivän tarkoitushan on ollut alunperin aivan jokin muu. Lucia oli italialainen pyhimys. Itse myös rakastan antaa lahjoja ympäri vuoden, ilman sen suurempaa syytä ja olen aina hieman vastustanut, että miksi lahjojen antamiselle täytyy olla tietty päivä esim. joulu, ystävänpäivä, synttärit. Huomasin tänään, että olen viime päivinä käyttänyt nettiä myös vähemmän kuin normaalisti, koska netissäkään ei voi välttyä jouluhömpötykseltä. Olen jättänyt myös monia blogien lukemisen näin joulun alla, koska nekin ovat pelkkää joulua täynnä. Itse jouluaatosta tykkään kyllä kovasti, kun saa rauhoittua ja olla läheisten kanssa. Mutta tämä joulun alusaika on joitain ihan järkyttävää.

   Kun itse koen tämän joulu alusajan näin raskaasti, saan siitä voimavaroja ja hyvää mieltä kun tiedän, että edes piristin hetkellisesti jotain mummoa tai pappaa. Muutenkin tässä itsekkäässä maailmassa meidän pitäisi pitää paremmin huolta toisistamme, kuten kirjoitit. On paljon perheitä, joilla on kaikkea ja perheitä, joilla ei ole mitään. Se on todella surullista.

   Kiitos sinulle kauniista, elämänmakuisesta blogistasi!

   Poista
  5. Moikka!

   Siis voi apua, minulla on jäänyt tähän kommenttiin vastaamaatta! Pahoittelut, ei ollut tarkoitus olla epäkohtelias!

   Kiitos kun jaoit vielä tuntojasi ja ajatuksiasi! Olen myös pannut merkille, että kaikkien juhlapyhien alkuperät ovat aivan eri miksikä ne ovat vuosien saatossa muotoutuneet tai millä ajatuksella niitä nykyään vietetään. Harva käyttää aikaa niiden pohtimiseen tai vaikka pohtisivatkin, niin usein ne myös sivuutetaan. Mutta on ollut mielenkiintoista ottaa selvää juhlapyhien historiasta ja miten kukin juhla on alunperin saanut alkunsa.

   Maaret Kalliolla oli tällä viikolla muuten havahduttava blogikirjoitus joulun tuomista viiltävistä tunteista. Se veti aika sanattomaksi (vaikkei tullutkaan yllätyksenä) ja on varmasti todella paikkansa pitävää tekstiä.

   Kunpa tosiaan ihmiset pitäisivät huolta toisistaan vuoden jokaisena päivänä ja osoittaisivat epäitsekästä kiintymysta ja rakkautta. Mutta kun itse tekee oman osansa, niin voi kokea auttamisesta koituvaa iloa ja ennen kaikkea hyvää omaatuntoa. <3

   Poista
 7. Hei
  Sivun yläreunan kuvakkeesta ei pääse instaan. Toivottavasti pian toimisi.
  Onnittelut uuden blogin alulle.

  VastaaPoista
 8. Todella tyylikäs ja upea uusi ulkoasu, erittäin onnistunut muutos! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea blogille ja sinulle! Kaunis sinä, niin sisältä kuin ulkoakin. Ja uuden blogin nimi on täydellinen!

   Poista
  2. Kiitos Jenni ja Kiti! Olette ihania! <3

   Poista
 9. Ihana uusi nimi blogille😍.Ja toi teksti oli huippu! Arvostan niin paljon teidän järkeviä valintoja.Tyhmyyksissäni menimme ostamaan itse viime vuonna omistusasunnon josta on ollut enemmän kun harmia.Blogisi on avannut silmäni kirjaimellisesti näkemään kuinka järjevää elämän yksinkertaistaminen on vaikka olenkin sen aina tiennyt että on järkevämpää.Nyt laitetaan asunto myyntiin ja tehdään muutoksia yksinkertaisempaan suuntaan 😊 ihanaa päivää sinulle ihanainen❤️✨

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Annika, sinä ihana! Kiitos niin paljon sanoistasi! Minulle tuli ihan kyyneleet silmiin kun luin kommenttiasi, ihana kuulla, että olet voinut kokea blogini tällaiseksi! <3

   Asunnon ostaminen on tietenkin aina jokaisen yksilön tai perheen oma valinta, ja joissain maissa tai joissain elämäntilanteissa se on järkevintä. Kolikossa on kuitenkin kaksi puolta ja vuokralla asumisessa on se etu, että välttyy velkataakalta ja tietyltä henkiseltä stressiltä. Vuokralla on myös vapaa lähtemään, kun ei ole sidottuna tiettyyn paikkaan. Mutta toki jokainen tekee nämä ratkaisut kuten parhaaksi näkee.

   Me olemme vuosien mittaan luopuneet aika paljosta omaisuudesta ja se ei tunnu oikeastaan luopumiselta lainkaan - päinvastoin. Tilalle on tullut aikaa, tyyneyttä, tyytyväisyyttä ja ennen kaikkea stressivapaampi elämä. Ja näille edellä mainituille asioille on vaikeaa määritellä hintalappua. Hassua kyllä, mutta elämänlaatu on vain kasvanut sitä mukaa kun jostain on luopunut. :)

   Tsemppiä ratkaisujen tekemiseen, tuo kuulostaa tosi hienolta! <3

   Poista
 10. Upeaa Jenna! Olet kyllä niin löytänyt oman tyylisi <3 <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig