19. helmikuuta 2018

PALOTURVALLISIA TUIKKUJA


Pelkään tulta. Pelkään aivan mahdottomasti. En tosin valvotussa tilassa, mutta hysterian puolelle kunnioitukseni tulta kohtaan silti kallistuu. Olisi niin ihanaa laittaa välillä esimerkiksi kylpyhuoneeseen jokin lempeä tuoksukynttilä välkehtimään, mutta jos en itse ole sitä sata lasissa vartioimassa, mielikuva roihuavasta suihkuverhosta saisi välittömästi yliotteen. 

Ja toki, eihän tulella ole leikkiminen. On vain pieni hetki, kun tulen kipinä voi aikaansaada valtavan palon ja tästä syystä meilläkin roikkuu keittiön paraatipaikalla sammutuspeite - siitäkin huolimatta, ettei se ole esteettisesti järjettömän kaunis. Mutta sillä ei ole siinä kohtaa mitään väliä, jos pelko palosta joskus toteutuisi. Ai kauhea, en edes pysty ajattelemaan moista, joten en halua pelotella liioin teitäkään.

Tällaiselle kammoihmiselle on onneksi myös hyvä vaihtoehto aidon liekin tilalle. Eihän jäljitelmät toki koskaan korvaa alkuperäistä, mutta pärjäävät ne tässä tapauksessa aika hyvin edeltäjilleen. Tarkoitan tietenkin led-tuikkuja, jotka sujautettuna esimerkiksi kynttiläkippoon näyttävät lähestulkoon luonnollisilta. Itse tykkään käyttää niitä esimerkiksi yöpöydällä tai vitriinissä ja molemmissa tapauksissa efekti on ollut todella toimiva eikä huolta palovaarasta ole ollut.  
Löytyykö ruudun siltä puolelta tulikammoisia tai muuten vain led-tuikuista pitäviä? Missä kaikkialla tykkäätte niitä käyttää?
Vanha kansa todellakin tietää sanoessaan, että "tuli on hyvä renki, mutta huono isäntä." Saman viisaan sanonnan periaate pätee muuten myös SOMEen. Jatketaan siitä toiste. 


SHARE:

4 kommenttia

 1. Itse en ole oikein lämmennyt led-kynttilöille! Kokeilin niitä tässä joku talvi sitten, mutten oikein kokenut saavani niistä sitä iloa mitä oikeista kynttilöistä saan. Kynttilöiden polttamisessa on omat harminsa: ne valuttavat steariinia, savustavat ja nokeavat kodin ilmaa, ne ovat palotuvallisuusriski ja kaiken lisäksi maksavat aika paljon. Ja silti: rakastan kynttilänvaloa yli kaiken! Mikään maailma sähkökeksinnöt ja ledlumoukset eivät niitä korvaa :D Kynttilän liekin rauhoittavaa lepatusta on ihanaa ja rentouttavaa katsella. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, ettei ledit voi millään korvata täysin oikeita tuikkuja - saatika tunnelmallista takkatulta.

   Minäkin olen aivan kynttilähullu ja polttelen niitä kesät talvet. Nyt olen tykästynyt soijavahakynttilöihin, jotka ovat huomattavasti päästövapaampia ja erityisesti puusydämisinä niiden polttamisesta kuuluu ihana rätinä. <3

   Poista
 2. Minäkin pidän Led-kynttilöistä. Olen samanlainen palomies kuin sinä😊
  Talvella annan niiden palaa jatkuvasti, ne on myös niin aidon näköisiä. Se korvaa täysin kynttilänvalon minulle, koska se on niin huoleton. Joskus laitan jopa tuoksukynttilän sisään ledin... Eli iso peukku ledeille minulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, palomies! Hyvin sanottu! :D Ja miten mahtava idea on laittaa ledi tuoksukynttilään. Taidanpa kopsata, joten kiitos ideasta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig