2. helmikuuta 2018

Pöytäliina - in vai out?


Jos jokin kodintekstiili on herättänyt minussa fiiliksiä sekä puolesta että vastaan, on se ehdottomasti pöytäliina

Avioliittomme alkutaipaleella olin töissä eräässä suomalaisessa sisustusliikkeessä (jonne myös aika-ajoin olen kaipaillut takaisin), jossa opin, miten pöytäliinoilla on huomattavan suuri merkitys erityisesti juhlakattauksissa. Tästä innostuneena veinkin usein "töitä kotiin" vaihtamalla oman ruokapöytämme pöytäliinaa usein ja ideoimalla erilaisia asetelmia, joilla koristella kaunis kattaus. Sittemmin pöytäliinojen aika omalta osaltamme jäi kuitenkin taka-alalle, kunnes se on pikkuhiljaa ottanut varovaisia askeleita meille takaisin. 


Kotimme yksinkertaistamisprojektin myötä olen pyrkinyt karsimaan tai vaihtamaan pois sellaisia päiväteksiilejä, joita ilman kotimme ilme näyttäisi yksinkertaisemmalta. Välillä kuitenkin silmä kaipaa tiettyä pehmeyttä ja siksi eräänä päivänä kokeilin pitkästä aikaa, miltä pyöreä ruokapöytämme näyttäisi pöytäliinan kanssa. Kokeilu jäi kuitenkin verrattain lyhyeksi, koska kuvassa oleva liina on suorakaiteen mallinen ja turhan pitkä. Sen voisi kuitenkin ommella pyöreäksi leveytensä mittaiseksi ja kokeilla uudestaan, josko se toimisi paremmin silloin. 

Mitä mieltä te olette? Ovatko pöytäliinat arjessa käytännöllisiä vai ovatko ne käytössä teillä ennemminkin vain juhlissa? Ja mitä ylipäätään pidätte pöytäliinoista? Ovatko ne tarpeen vai vain tiellä?


SHARE:

18 kommenttia

 1. Mielestäni pöytäliina on kätevä, mutta omaa silmääni se ei useinkaan miellytä niin paljon kuin paljas pöydän pinta. Usein joulun aikaan pidän liinaa ja juhlissa ehdoton 👌😊 vaihtelu virkistää ja harvakseltaan oon itekkin pitänyt pöytäliinaa myös arkena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän valtavasti pöydän paljaasta pinnasta juuri sen selkeyden ja kauneutensa vuoksi. Silti pöytäliina tuo välillä kivaa vaihtelua ja varsinkin pellavan rosoinen tekstuuri viehättää. :)

   Poista
 2. Haha, hauska ja ajankohtainen postaus😄 olen miettinyt ihan samaa ja minusta pöytäliinat on kauniita juhlakattauksissa,mutta arjessa ne on kyllä auttamatta tiellä ja sotkeentuu hetkessä. Varsinkin lasten kanssa😄 Meillä on muutama pellavapöytäliina, mutten juurikaan käytä niitä. Siispä annan ääneni puhtaalle pöytäpinnalle ilman liinaa:) Tosin tuo teidän pöytä näyttää tosi kauniilta liinankin kanssa😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanako totta, olipa hauska sattuma! :D
   Olen samaa mieltä, että juhlakattauksissa liinat tuovat erityistä näyttävyyttä, mutta arjessa ne ovat vähän kömpelöitä. Varsinkin leivänmurut jäävät liinaan auttamatta pyörimään.

   Poista
 3. Meillä on ruokahuoneessa poikkeuksetta aina pöytäliina, tuo juhlavuuden. Keittiönpöydällä pidän harvemmin pöytäliinaa, ehkä turvallisuuskysymys. :)
  Kauniilta näyttää teidän keittiössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vau, teillä on ruokahuone! Sitä sopiikin todella koristaa pöytäliinalla. :) Ja kiitos kovasti! Olen miettinyt josko keittiön tapetin ottaisi pois ja maalaisi seinän ihan vain valkoisella. Saas nähdä saisiko aikaiseksi.

   Poista
 4. Mä tykkään myös pöytäliinoista ja omistankin niitä muutaman erilaisen :)
  Riippuu täysin fiiliksestä, mutta usein juurikin juhliin puen pöydän ja liina jää paikoilleen, kunnes tässä viisihenkisessä perheessä sen on aika päästä pesukoneeseen :D
  Käytännöllisempihän tämä meidän ruokapöytä on ilman liinaa, mutta välillä löytyy siis liinat ja tabletit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla fiiliksillä mennään ja tablettien lisäksi tykkään käyttää välillä myös kaitaliinoja. Tosin nekään ei ole käytössä välttämättä aivan niin näppäriä kuin pöytätabletit. Mutta kaikissa näissä vaihtoehdoissa on ehdottomasti se oma juttunsa, kauneutensa ja tyylinsä. :)

   Poista
 5. Moi! Kiva postausaihe! Meillä arkena on käytössä tabletit. Ihan vain käytännölliisyyden vuoksi. Pöytäliina tuo tiettyä juhlallisuutta ja siksi se on käytössä juhlissa. Olen sen verran mukavuudenhaluinen, että en jaksaisi arjessa varoa pöytäliinaa. Koska onhan se ihan varma, että likaantuisihan se käytössä 😁

  Ihanaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Meillä on ihan sama juttu, että arkena pöytäliina helposti likaantuu, joten siksi pöydän pitäminen paljaana (tai pöytätablettien kanssa) on käytännöllisempää. Pöytä on helppo pyyhkiä, mutta liinojen kanssa se on vähän niin ja näin. Toisaalta kerniliinat toimisivat tässä tarkoituksessa myös oivallisesti - niitäkin kun on hyvin kankaanomaisia, mutta silti hyvin pyyhkiytyviä. :) Ja kiitos samoin! <3

   Poista
 6. Usein on ne tabletit, mutta viikolla pitkästä aikaa kokeilin taas pöytäliinaa, ja sai jäädä paikoilleen. :) Onneksi siitä voi pyyhkiä kostealla liinalla tahrat pois. Tasan kaksi pöytäliinaa löytyykin, toinen on jouluinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin kokeilla seuraavan kerran tuota kikkaa! Helposti sitä tulee vain kädellä pyyhittyä esimerkiksi leivänmurut, mutta kosteaan liinaan murut voisivat helposti tarttuakin. Kiitos hyvästä vinkistä Suffeliini! :)

   Poista
 7. Itse koen pöytäliinat arjessa todella mummomaisiksi. Vain juhlakattauksiin laitan liinan. Pidän pöytäpinnasta sellaisenaan. Kaikki ylimääräinen tekee minut levottomaksi. Vähemmän on enemmän-toimii minulle. Mutta sun kuvat ovat aina kauniita! Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tuli jossain vaiheessa pöytäliinoista mieleen "mummomaisuus" vaikka pidänkin mummilassa käymisestä, heheh!

   Arjessa usein yksinkertaisuus on käytännöllisempää, mutta juhliin on sitten kiva hieman panostaa.

   Kiitos paljon kauniista sanoistasi! <3

   Poista
 8. Kivaltahan tuo näyttää! Nykyisin pöytäliinaa ei tule käytettyä mutta jouluna olisin sitä kaivannut juhlavuuden lisäämiseksi. Eipä sopivaa löytynyt, joten ilman mennään edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivan pöytäliinan löytäminen voi olla yllättävänkin hankalaa välillä! Mutta se löytyy kun sen aika on. :) Hyvää alkanutta viikkoa Anna! <3

   Poista
 9. Meillä on kaunis vanha puupöytä,jonka pinta on kaunis.Eli pöytäliinaa käytetään vain jouluna,jos silloinkaan.Lisäksi inhoan muruja,ne on saatava heti pois:)Elikkäs pöytäliina epäkäytännöllinen....sanoisin siis nou liinalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha puupöytä kuulostaa todella arvokkaan ja kauniin näköiseltä! Sen pintaa sopiikin pitää esillä! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig