11. maaliskuuta 2018

HELPPO PELLAVAPETAUS (TUTORIAL)


Suloista sunnuntaita! Jaoin Instagramissa muutama viikko sitten kuvan keväisestä petauksesta, josta intouduin kuvan kommenttikentässä lupaamaan myös pienen tutoriaalin. Rehellisesti sanottuna en koe olevani näissä mitenkään ammattilainen, mutta uskaltauduin silti tekemään pienen ohjeistuksen tällaisesta helposta, ehkä jopa hieman hotellimaisesta petauksesta. Oikeasti pidän nuoruuden ystävääni Annikaa näissä ihan professionaalina, ja hänen loihtimat petaukset ovatkin aivan satumaisen kauniita; ne kolahtavat minuun kerta toisensa jälkeen vaikka tyylimme onkin toisistamme hieman poikkeavat. Vai mitä sanotte näistä, erityisesti valkoisesta hotellipetauksesta? Me like!

Oma tapani ja tyylini pedata sänkymme on ollut aina todella mutkaton, helppo ja nopea. Tykkään pelata muhkeilla tyynyillä ja selkeillä väreillä. Siksi tämänkään tyyppinen malli ei vie paljon aikaa, vaan sen ehtii toteuttaa kiireisistäkin aamutoimista huolimatta. Oma tapani onkin pedata sänkymme sillä välin, kun aamusmoothieni surraa omia kierroksiaan ja hammasharjani toimittaa omaa työtään, hahah! 

Aloitan ylläolevan kuvan mukaisen petauksen omien unitäkkiemme oikomisesta. Ensin levitän peitot tasaisesti hieman toisiinsa lomittuen ja sängyn reunoja sopivasti peittäen. Sen jälkeen vedän täkkejä sängyn pääpuolelle niin, että jalkopäähän jää reilusti tilaa. Näin täkin yläreunan voi kääntää muhkeasti kaksin kerroin.Seuraavaksi levitän päiväpeiton. Oma päiväpeittomme on oikeasti tuplaleveä pellavainen pussilakana, jonka sisällä on ohut peitto. Asettelen sen unitäkkien tapaan niin, että yläreunan voi taittaa kaksinkerroin, jonka päälle käännän alempien peittojen yläreunan. 

Sitten on tyynyjen vuoro. Rakastan tyynymerta, jonka vuoksi sänkymme kylpeekin pienimuotoisessa "tyynyvitsauksessa". 

Aloitan tyynyjen asettelun suurimmista 60 x 70 cm kokoisista asettaen ne unityynyjen päälle ryhdikkäästi sängynpäätyä vasten. Niiden eteen sujautan kaksi 50 x 60 cm tyynyä, joiden keskelle sijoitan yhden 50 x 50 cm tyynyn. Toistan tämän saman seuraavassa rivissä, ja näin sängyn päällä on yhteen laskettuna unityynyjen lisäksi kahdeksan tyynyä. 

Alla on vielä erikseen havainnekuva, josta voi hahmottaa tyynyjen eri koot ja niiden kokoerot. Tyynyjen asettelu on toki aivan makuasia, mutta tämä on oma hyväksi havaitsemani tapa pedata sänky muhkean näköiseksi. 
Viimeistelen petauksen vielä torkkupeitolla, jonka voi tarvittaessa napata päiväunille (jos kisu vaan antaa luvan ;). 

Yhteenvedoksi kirjoitan alle petauksen kokonaisuudessaan. Pahoittelut muuten kuvien yksipuolisista kuvakulmista. Kamerani pitkä linssi oli juuri särkynyt ennen näiden kuvien ottoa, joten jouduin käyttämään näissä pelkästään makroa. Ei ollut muuten helppo tehtävä!

Pellavainen petaus:

2 kpl unityynyjä (Tempur)
2 kpl 150 x 200 cm unitäkkiä (Familon Ultra)
2 kpl 150 x 210 vaaleanpunaista pellavapussilakanaa (H&M Home)

Päiväpeitto
= 240 x 240 cm valkoinen pellavapussilakana (H&M Home) ja 240 x 220 cm kevyttäkki (Ikea)

2 kpl 60 x 70 cm sisätyynyä (Jysk)
2 kpl 60 x 70 cm valkoista pellavatyynyliinaa (Familon, sponsored)
4 kpl 50 x 60 cm unityynyä (Ikea)
2 kpl 50 x 60 harmaata pellavatyynyliinaa (H&M Home)
2 kpl 50 x 50 höyhentyyny (H&M Home)
2 kpl 50 x 60 cm valkoista pellavatyynyliinaa (H&M Home)
1 kpl 50 x 50 cm hiekan värinen pellavatyynyliina (H&M Home)
1 kpl 50 x 50 kuviollinen pellavatyynyliina (Chhatwal & Jonsson)
1 kpl mohairhuopa (Lapuan Kankurit, sponsored)

(Sängynpääty itsetehty)Toivon, että tästä postauksesta oli iloa ja jos tämänkaltaiset jutut kiinnostavat jatkossakin, toteutan näitä mielelläni! Seuraava makkaripostaus onkin omasta uudesta yöpöydästäni. Tai no, yöpöydästäni, eli tuunatusta Ikean Kallax-hyllystä. Maltan tuskin odottaa, onko se teidän mielestä jopa liian överi. Oma silmänikään ei ole siihen oikein vielä tottunut, haha!SHARE:

15 kommenttia

 1. Olen ihastellut petauksiasi a i n a! <3 Ne ovat kyllä todella silmää hivelevän kauniita! :) <3 Olen miettinyt ja katsonut juuri kun petaus on niin muhkea, ja miettinyt kun en saa vaan itse näyttämään samalta :D Mutta nyt tosiaan oikein tajusin, että on muutama tyyny enemmän! :) Aina ei vaan heti yhdistä vakka kuinka yrittää ;) Täällä siis oli hiukan hidas sytytys!

  Upeaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän hyvin tunteen! Joskus suurenkin eron voi saada muovaamalla ihan pientäkin detalia, mutta aina sitä ei heti hoksaa mikä se detali on. Itselläni tämä ahaa-elämys tuli tyynyjen "suoraan" asettelemisesta. Aiemmin olin laittanut ne toisiinsa nojaamaan. Pieni muutos aiempaan, mutta kokonaisuuden kannalta merkittävä. :)

   Poista
 2. IHana petaus ja toi kuviollinen tyyny on lähes täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chhatwal & Jonssonin kuosit ovat kyllä kauniita. Ruotsalaset osaa! <3

   Poista
 3. Aivan upea petaus😍 Olet niin taitava yhdistelemään tyynyjä ja värejä❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kallis! <3 Rakastan hempeiden ja vaaleiden värien yhdistelemistä. Nyt kun meillä on vaalea mattokin makkarissa, kokonaisuus erottuu vieläkin enemmän edukseen. :)

   Poista
 4. Eikä, just viikonloppuna ajastin huomiselle vastaavan postauksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NIinkö, ihan mahtavaa! Great minds think alike! Ilmankos viihdymme toistemme blogeissa. <3

   Poista
 5. Ihanasti toteutettu postaus <3 Todella kaunis petaus, ehdottomasti pakko laittaa itsekkin toteutukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! Ihana kuulla, että pidit! Olisipa ihana nähdä sitten kuvia petauksestasi! <3

   Poista
 6. Tosi kiva aihe! Tykkään paljon, että kun avaa blogisi niin ei voi koskaan tietää millainen postaus on vastassa! Siitä iso peukku! Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 7. Mihin laitat noi ylimääräset tyynyt yön ajaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä olikin juuri sattumalta vuoropuhelua Instastoriesissa. Meillä tyynyt ovat sängyn vieressä maton päällä pienessä kasassa. Olisi kiva kuulla, miten sinulla? :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig