6. maaliskuuta 2018

HIUSTEN KASVATUSTA


Edellisestä hiuksia käsittelevästä postauksesta on kulunut jo reipas puoli vuotta, joten ajattelin pitkästä aikaa jakaa pari riviä kutrieni kuulumisista. Välillä tästä aiheesta myös toivotaan postausta, joten nyt sain viimein aikaiseksi sellaisen teille toteuttaa.

Hiukseni ovat saaneet nyt jo kuukausitolkulla ihan olla vaan ja levätä - kasvatteluprojekti on siis kovasti käynnissä ja sen kyllä huomaa. Tyvi on oman luonnollisen maantienharmaan vahvasti peittämä, joten aika hiustohtorille raidoitukseen on pian enemmän kuin akuutti. Hiusten pituuteen en anna luottokampaajani kuitenkaan kovin paljon koskea, koska haaveet lapaluiden alle ylettävistä kiehkuroista olisi nyt mielessä. Todella monta vuotta suosinkin hiuksissani lyhyempää mallia, mutta nyt kaipaan taas sitä pitkää tukkaa, joka oli minulla lapsuusajasta teini-ikään.

Vaikka siis pitkistä hiuksista on minulla paljon aikaisempaa kokemusta, en edelleenkään ole mikään malliesimerkki niiden hoitamisesta. Minun pitäisi ihan oikeasti alkaa kiinnittämään parempaa huolta hoitaviin ja kosteuttaviin tuotteisiin, koska huomaan päänahkani kuivuessa myös psoriakseni pahenevan. Paikallishoitona psoriläikkiin sivelenkin usein kookosöljyä ja ainakin minulla se vaalentaa ikävän ihottuman jopa takaisin ihon alle. Ihmeaine kookosöljy ei silti toki ole, mutta ainakin itselleni se on tuonut pientä helpotusta näkyviin paikkoihin.


Hiustenhoitorutiineitani olisi siis paljon varaa kohentaa. Käytän pääsääntöisesti (hahaha, pääsääntöisesti) ihan markettituotteita, joista hoitoaineena olen todennut parhaaksi Doven Glowing Ritualin, joiden lanseeramisessa minulla olikin etu olla mukana. Olen jäänyt totaalisen koukkuun tähän hoitoaineeseen, jota levitän normikäytön lisäksi hyppysellisen myös pyyhekuiviin latvoihin ennen niiden föönaamista. Tämä pieni kikka suojaa hiuksia lämmöltä, vähentää niiden sähköistymistä ja pitää suortuvat paremmin ojossa. 

Hopeashampoon kanssa minulla on vielä hiukan päänvaivaa (huomasitteko taas?) Olen nimittäin pitkään suosinut Lòrealin silvershampoota, mutta mielestäni se ei aivan riitä taittamaan hiusteni keltaisuutta. Seuraavaksi aion kokeilla monien suosittelemaa Fudgea, mutta sen kanssa kuulemma kannattaa olla erittäin maltillinen!

Muotoilutuotteita en juurikaan käytä, paitsi tyveä kohottamaan hieman lakkaa. Jotkut ovat todenneet myös kuivashampoiden ajavan saman asian ja mielenkiinnolla aion kokeilla sellaista tähän tarkoitukseen joskus itsekin. Tämän hetken "kuivashampooni" on tosin ihan vain kivipuuteri - että näin professional hiusten laittaja täällä päässä taiteilee! Simplified living indeed! ;)


Seuraavan kampaamokäynnin yhteydessä ajattelin ottaa toistamiseen fibreflex-hoidon, joka viime kerralla toi hiuksiini aivan todella upean kiillon! Varsinkin vaaleita raitoja laitattaessa hiukset on hyvä suojata ja odotankin siis jo malttamattomana kampaamotuoliin istumista!

Haluaisitteko tekin jakaa omat hiustenhoitovinkkinne? Onko muitakin kivipuuterin käyttäjiä? ;)SHARE:

8 kommenttia

 1. Moi! Olipa kiva postaus! Tosi kiva, että aiheet vaihtuvat paljon 👍!

  Mulla oli pitkään hiukset juuri lapaluiden kohdille. Reilu vuosi sitten leikkasin olkapäille yltävän ns polkkamallin ja olen ollut tosi tyytyväinen! Hiusten hoito on paljon helpompaa eikä hiukset ole kokoajan takussa. Samalla löysin Lanzan tuotteet, jotka ovat ihan parasta! Idhair Kampissa myy kyseistä brändiä! Etenkin heidän Neem plant silk serum pitää hiukset hyvässä kunnossa ja kiiltävinä ja tuote on todella riittoisaa! Myös shampoot ja hoitsikat ovat olleet tosi hyviä.

  Kivipuuteria haluaisin myös testaa! Kerron fiilikset jos pääset testaamaan sitä.

  Nyt - hyvää yötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Tosi kiva kun kerroit omia suosituksiasi hyvistä hiustenhoitotuotteista! Lanzan tuotteet eivät olleetkaan minulle entuudestaan tuttuja, mutta nyt aion niihin tutustua. :)

   Onko sinulla muuten vaaleat vai tummat hiukset? Olkapäille yltävä polkkamalli on varmasti todella tyylikäs ja huolitellun näköinen!

   Poista
  2. Moi! Lanzan tuotteet ovat kyllä kaiken hehkutuksen ansainneet! En käytä enää ollenkaan markettien hiustuotteita ja olen huomannut, että etenkin hiuspohja voi paremmin.

   Mulla on tummat hiukset. Erittäin taipuisat ja helposti takkuuntuvat, joten suoristusrautaa tulee paljon käytettyä. Tuo lanzan seerumi on kyllä ollut pelastus etenkin tuohon takkuisuuteen ja hiukset ovat niin kiiltävät!

   Poista
  3. Vau, kiitos tuostakin vinkistä! Lämpötuotteisiin pitäisi ehdottomasti perehtyä enemmän, joten tässä oli hyvä vaihtoehto! :)

   Poista
 2. Kaunis sävy sinun hiuksissa. Olin vaalea koko ikäni 30 ikävuoteen saakka, kunnes viimeinen raskaus tummensi hiukseni sekä ihoani. Sinun hiuksiasi katsoessa, tuli "ikävä" aikoja vaaleana. Ehkä raidat näin keväällä olisi kivat. Niin, ja tuohon pituuteen. Olen kokeillut lyhyttä ja pitkää, pidennyksillä ja ilman. :) Ja, ehkä pitkäthiukset on kuitenkin mun juttu.
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mielenkiintoista kuulla!, että raskaus voi muuttaa hiusten-, että hiusten väriä.
   Raidoilla saakin kivaa vaihtelua hiuksiin, jos ei halua laittaa kokoväriä. Itsekin suosin raitoja ja ne ovat näppäriä siinäkin mielessä, että hiusten kasvaessa tyvikasvu ei ole niin huomattava.
   Ja pitkille hiuksille täältäkin pointsit! :)

   Poista
 3. Kiva postaus, en olekaan aikoihin tainnut kommentoida mitään, vaikka lukenut kyllä olen. Sulla on ihanat hiukset! Itse leikkautin pitkät tuossa tammikuulla pitkähköksi polkaksi ja nyt kasvattelen uudelleen pitkiä (haha, minäkö muka päättämätön???), mutta totesin, että ei tällaiseen kiharuuteen taipuvaan hiukseen sovi tämä pituus, pitkä on paljon helpompi. Ja ihana kun joku muukin "luottaa" ihan vain markettituotteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anu! Tosi kiva kun jätit kommenttia! Allekirjoitan itsekin lukevani monia blogeja, vaikka aina ei ehdikään kommenttia jättämään.
   Hiusten leikkaamisessa lyhyemmäksi on toisaalta se hyvä puoli, että ne kasvavat takaisin. Siksi tyyliä on kiva välillä vaihtaa ja kokeilla mikä hiusmalli on itselle se paras. :)
   Markettien tuotteissa on ehdottomasti toimiviakin tuotteita, kunhan vain jaksaa etsiä omille hiuksille sopivat. Nuo Doven tuotteet ovat ainakin omasta kokemuksesta tuntuneet erittäin hyviltä ja kaiken lisäksi niiden tuoksukin on aivan hurmaava!

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig