25. huhtikuuta 2018

PITKÄT VS. LYHYET HIUKSET

Kuva: Noora Salonen
Suuntaan ensi viikolla pitkästä, pitkästä aikaa kampaajan penkille yhteistyön merkeissä, ja ajattelin siksi jo etukäteen fiilistellä tulevaa käyntiä postauksen verran. Selasinkin vanhoja kuvia kolmen vuoden takaa, jolloin viihdyin huomattavasti lyhyemmissä kutreissa kuin tällä hetkellä. Muistan, kuinka vuoden 2015 malli hiuksissani oli ihanan freesi ja skarppi, mutta pikkuhiljaa aloin kuitenkin kasvattamaan pitkiä hiuksia takaisin. Lapsesta teini-ikään saakka minulla olikin reilusti lapaluiden alapuolelle ulottuvat suortuvat, jollaisia jälleen havittelen!

Mieleeni tuli kirjottaa teille sekä pitkien, että lyhyiden hiusten plussia ja miinuksia oman kokemukseni pohjalta. Näin kesän korvalla monet saattavat nimittäin pohtia napsastako hiuksia reilusti lämpimiä ilmoja ajatellen, joten ehkä tästä listasta on joillekin iloa. Hiusten paksuus vaikuttaa toki merkittävästi asiaan ja oma "lähtötilanteeni" onkin paksu kuontalo, jonka olen perinyt isältäni. Kiitos vaan iskä vahvoista hiuksista! <3

LYHYET HIUKSET

Plussat:
-Nopeat pestä, kuivata ja föönata 
-Helppo tuuperata 
-Lyhyiden hiusten kampaukset pysyvät koko päivän ojossa
-Muotoilutuotteita kuluu vähemmän kuin pitkissä hiuksissa

Miinukset:
-Kesäkuumalla saattavat olla jopa kuumemmat kuin pitkät hiukset. Pitkät hiukset saa helposti ylös ponnarille, kun taas lyhyet hiukset viistävät hikoillessa päänahkaa.
-Lyhyttä hiusmallia pitäessä tiiviimmät aikavälit kampaajalle (vaikka päähieronta pesun yhteydessä onkin niin rentouttavaa)
-Vähemmän mahdollisuuksia kampauksiin
-Kampausten tekeminen jopa aikaavievämpää kuin pitkien hiusten
-Kasvatus takaisin pitkiksi vie aikaa, vaivaa ja hermoja

Plus-miinus-nolla:
Kampaajakäynnit ovat edullisempia, mutta toisaalta niiden aikavälit ovat lyhyempiä

PITKÄT HIUKSET

Plussat:
-Kampausten vaihdeltavuus (kiharat, letit, nutturat, suorat)
-Pelkällä ponnarilla pärjää pitkälle (ks. edellisen listan neljäs kohta)
-Pitkät aikavälit kampaajalle ei haittaa, koska hiukset saavatkin kasvaa

Miinukset:
-Auki ollessaan painavat
-Jatkuva hoitaminen (toki tästäkin voin tehdä nautinnon)
-Muotoilutuotteita kuluu reilummin kuin lyhyissä hiuksissa

Plus-miinus-nolla:
Kampaajakäynnit hintavampia, mutta niiden aikavälit voivat olla pidempiä


Tällä hetkellä hiusteni pituus on pisin aikoihin ja tulevalla kampaajakäynnillä onkin tarkoitus vain tasoittaa latvat ja raidoittaa hiukset kylmän vaalealla. Aion myös vaihtaa hopeashampooni toiseen, jotta vaalea väri pysyisi mahdollisimman pitkään hyvänä. 

Jos mieleenne tulee jompaankumpaan listaan muitakin plussia ja miinuksia, voitte vapaasi täydentää niitä kommenttikenttään kaikkien iloksi. Odotan innolla! 
SHARE:

14 kommenttia

 1. Kauniit kuvat! Täällä hiukset myös kasvaneet yllättäen hyvin pitkiksi. Parturin jo tilasin, en vaan tiedä mitä tekisin. Tasoittaako vain vai leikata lyhyemmiksi oiekin kunnolla? Saa nähdä mihin päädyn. Mutta, juurikin noin kun kirjoitit, omat +ja- on molemmissa vaihtoehdoissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Pitkistä hiuksista saa helposti lyhyet, mutta toisinpäin kestääkin jo oman aikansa! :D Mielenkiintoista kuulla kumpaan vaihtoehtoon päädyt! :)

   Poista
 2. Olen joskus aikaisemminkin sanonut, mutta sinulle se tottavie sopii jos kenelle niin moni malli! ❤ se on upeaa! monille kuitenkin on joko tai.

  Itsellä kun on super paksut hiukset ja niin 'piikki suorat' että olen itse huono tekemään kampauksia, niin lyhyt malli on saanut olla jo hyvän tovin. Myös se kuivatus on itsellä aina prosessi 🤣 hiukset vaan kasvaa niin nopeaa, että kampaajalla saa käydä tuon tuosta kun lyhyttä pitää.

  Upeat kuvat upeasta naisesta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koen olevani siinä kyllä onnekas ja eri hiusmallien sopivuus onkin mahdollistanut löytämäään "sen oman jutun." Tällä hetkellä pitkät hiukset tuntuvat omimmilta.

   Paksujen hiusten kuivattaminen vie kyllä ehdottomasti oman aikansa. Itse suosin aina fööniä ja siksi hiuksia pitääkin suojata lämmöltä. Parasta toki olisi jos malttaisi kutrien kuivata ihan luonnollisesti. Sinulla on loistava kärsivällisyys!
   Moni varmasti myös haikailisi yhtä pakusja hiuksia kuin sinulla, ne ovat kyllä upeat! <3

   Poista
 3. Ei mulla oo tähän muuta sanottavaa kuin että sulla on aivan täydellisen ihanat hiukset❤

  VastaaPoista
 4. Minäkin haaveilen pitkistä, mutta hiuslaatu niin onneton, että jää aina harkinnan asteelle kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta sinun lyhyt hiusmalli on todella kaunis ja raikas ja sopii äärettömän hyvin sinulle! <3

   Poista
 5. Täällä on juurikin menossa pohdinta hiusten leikkaamisesta. Minulla oli muutama vuosi sitten todella lyhyt hiusmalli ja tykkäsin siitä kovasti :) Miinuspuolena toki juurikin tuo mainitsemasi kampaajakäyntien lyhyt väli, lyhyttä mallia kun täytyi siistiä viiden viikon välein. Nyt tekisi kovasti mieli taas leikata hiukset (koska hiukseni ovat ohuet ja ponnari ei näytä miltään hiusten valuessa niskaa pitkin), mutta opiskelijabudjetilla ei käydä kampaajalla kerran kuukaudessa. Täytyykin sinnitellä pidemmällä kuontalolla valmistumiseen asti ja jos silloin tekee mieli vielä leikata, niin sitten teen sen hymyssä suin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Jossu! Muistankohan oikein, että sinulla oli lyhyempi hiusmalli kun tapasimme ja sopi sinulle tosi hyvin! Mutta tietyn hiusmallin ylläpitämisessä on hommaa ja siksi pitkät hiusket ovat tässä mielessä huolettomammat.
   Päätät kuinka vain, niin sinulle sopii malli kuin malli! <3

   Poista
 6. Itse tykkään longbobista ja se sopisi varmasti myös sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Longbob sopiikin sinulle aivan täyedellisesti! <3 Minullakin oli A-linjainen bob ja longbob vuosina 2008-2012 ja tykkäsin tosi paljon!

   Poista
 7. Moikka! Pitkästä aikaa! :)

  Sinulle sopii kyllä moni eri tyyli! itse olen rakastunut täysin longbob - malliin, joka on kevyt mutta silti tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ihana kuulla sinusta! Olitkin tässä yksi päivä mielessäni. <3

   Oih, longbob on tosi hyvä kompromissi lyhyiden ja pitkien hiusten väliltä. Erinomainen valinta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig