24. toukokuuta 2018

KYSYMYSHAASTE BLOGINI LUKIJOILLE


Pari viikkoa sitten koitin herätellä hieman henkiin niitä vanhan ajan blogihaasteita, jotka aikanaan kiersivät blogeissa melko tiheään. On ollut kiva huomata, kuinka bloggaajat ovat vastanneet tähän haasteeseen ja jakaneet sitä myös eteenpäin. <3 

Tuohon postaukseen tuli kuitenkin parilta lukijalta toive, että olisi mukavaa, jos bloggaajat muistaisivat myös heitä tällaisten haasteiden tiimoilta. Idea olikin aivan loistava, joten kiitos siitä Ellenille ja Anonyymille (ehkä haluat kertoa nimesi, olisi ihana tietää kuka minua niin usein ilahduttaa kommenteillaan)! 

Tässä olisi siis kysymyshaaste teille kaikille blogini lukijoille näin vanhan ajan tapaan. En nyt siis itse tahdo olla äänessä, vaan tämä tila on teidän!


Jaoin keksimäni kysymykset kolmeen eri kategoriaan, jotta aiheet ovat helpompi hahmottaa. Kysymykset on numeroitu, jotta vastausten kirjoittaminen kommenttikenttään kävisi mahdollisimman helposti. Kaikkiin kysymyksiin ei tokikaan ole pakko vastata jollei halua, mutta mitä enemmin teistä tiedän, sitä kohdennetumpaa blogia voin vastaisuudessakin tuottaa.  Joten, sana on teidän!


TAUSTA JA ELÄMÄ

1. Haluaisitko kertoa jotain itsestäsi? Esimerkiksi nimesi, (ikäsi), missä päin Suomea asustelet ja onko sinulla perhettä?

2. Oletko työelämässä, opiskeletko tai jotain näiden välistä?

3. Miten elämä on kohdellut sinua?

4. Mitä läheiset ihmissuhteet merkitsevät sinulle?

5. Mistä saat voimia elämän haastavimpina aikoina? 

6. Entä mikä tuo sinulle iloa?


KOTI JA SISUSTUS

7. Mitä koti sinulle merkitsee?

8. Pidätkö kotisi sisustamisesta? Jos pidät, mikä on sisutustyylisi?

9. Vähemmän on enemmän vai enemmän on enemmän?

10. Ostatko aina uutta vai suositko kierrättämistä?


TYYLI JA KAUNEUS

11. Miten kuvailisit pukeutumistyyliäsi?

12. Mitä vaatekappaletta ilman et tule toimeen?

13. Pidätkä ehostautumisesta vai onko Eloveena-tyyli enemmän Sinua?

14. Jos meikkaat, suositko luonnonkosmetiikka vai jotain muuta?

15. Mikä tekee ihmisestä kauniin?

***

En malta odottaa, että pääsen lukemaan vastauksianne! <3SHARE:

12 kommenttia

 1. Moi Jenna! Tosi kiva, että toteutit tämän :) Susta vaan huokuu se, että olit aidosti kiinnostut lukijoistasi!

  1. Anna, 31v, asun Helsingissä hellun kanssa :)
  2. Olen työelämässä, olen kouluttautunut itselle kaksi eri tutkintoa ja hiljattain vaihdoin takaisin lentoemännän duuniin.
  3. Noh, hyvin ja huonosti kuten kaikkia. Olen käynyt lävitse vastaavia asioita kun sinä oman terveyteni kanssa. Pikku hiljaa se kuuluisa tasapaino alkaa löytymään ja teen asioita elämässäni mistä pidän. Elän ennen kaikkea itseäni varten, koska se on tärkein ihmissuhde elämässäni. Sillä jos suhde itseeni ei voi hyvin, en pysty antamaan mitään muihinkaan suhteisiin.
  4. Tärkeitä totta kai, ja kun ikää tulee lisää niitä oppii arvostamaan entistä enemmän. Haluan viettää läheisteni kanssa mahdollisimman paljon aikaa, mutta tarvitsen kyllä myös omaa aikaa ja viihdyn myös yksin.
  5.Aikaisemmista kokemuksista ja läheisistä. Kun on käynyt pohjalla aikaisemmin ei ihan pienestä enää niin hätkähdä.
  6. Tähän on pakko vastata, että kesä ja lämpö! Mutta näin yleisesti niin, hellun kanssa vietetty aika (oman työn vuoksi ei nähdä välttämättä päivittäin), matkustaminen ja seikkailun ja jännityksen tunne, kun tulee uuteen kohteeseen, kukat, hyvä raikas ruoka, viini, pitkät yöunet, aurinkolaskut, ystävät
  7. Aikaisemmin koti oli paikka missä nukkua, koska matkustin tosi paljon. Nykyään koti on turvasatama.
  8. Pidän! ja paljon! Sisustustyylini on selkeä, harmooninen ja hmmm skandinaavinen
  9. Ehdottomasti vähemmän on enemmän
  10. Aikaisemmin ostin koko ajan uutta sen kummemmin miettimättä, mutta nykyään harkitsen paljon ennen kuin ostan. Käytän nykyään paljon myös kirppareita. Tällä hetkellä heikkous on leikkokukat, joita ostan varmasti liikaa. Ehkä kesällä voisi alkaa keräämään omia kimppuja luonnosta?!
  11.Pukeutumistyylinen on klassinen ja selkeä ja ennen kaikkea vaatteiden tulee olla mukavia päällä.
  12. hmmm tämä oli paha, mutta tällä hetkellä sanoisin zaran harmaa pitkä trikoomekko on ollut paljon käytössä.
  13. Töihin täytyy meikata ja olla edustavan näköinen, joten vapaa-ajalla suosin luonnollisempaa lookkia. Tosin käytän ainakin jotain meikkituotetta päivittäin.
  14. Olen alkanut siirtyä luonnonkosmetiikkaan, koska omat arvoni ovat muovautuneet siihen suuntaan viimeisten vuosien aikana. Mielestäni kaikkien tulisi miettiä enemmän omia kulutustottumuksia, koska mikään tämän pallon päällä ei ole ikuista. Lempikosmetiikka merkkejäni ovat tällä hetkellä Madara, Zuii, flow cosmetics. Tosin omistan esim. macin huulipunia, jotka käytän loppuun, mutta tällä hetkellä en aio ostaa uusia meikkejä, jotka eivät ole luonnonkosmetiikkaa.
  15. Ihmisestä tekee kauniin se miten hän kohtelee muita ihmisiä. Katkeruus, kateellisuus ja mustasukkaisuus eivät kaunista ketään. Sen sijaan vilpittömyys, aitous ja elämänmyöteisyys ovat piirteitä, joita arvostan.

  Kiitos vielä sinulle Jenna tästä! Sinusta on tullut tämän blogin kautta tosi aito kuva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anna! Kiitos, kun osallistuit haasteeseen ja jaoit näin paljon itsestäsi! On todella kiva tietää, minkälaisia ihmisiä ruudun sillä puolen on. Kiitos haasteen ideasta kuuluu sinulle ja Ellenille! <3

   Ammattisi kuulostaa todella mielenkiintoiselta. Voin vain kuvitella, miten elämää rikastuttavaa on tutustua eri maiden kulttuureihin ja tapoihin. Se varmaan osaltaan myös selittää täällä jakamasi monet hyvät eri näkökulmat elämän suuriin kysymyksiin kun olet nähnyt paljon maailmaa. Kommentoit usein myös oman elämäsi ja kokemustesi pohjalta ja mielestäni se on juuri sitä aitoutta, jota sinussa hyvin paljon arvostan.

   Jäin erityisesti pohtimaan vastauksiasi kohdissa 3, 4 ja 15. Luulen, että tasapainon löytäminen on koko elämän mittainen projekti, mutta ajan kanssa siitä (toivottavasti) tulee helpompaa. Ja kun kohtelemme muita kauniisti, se lisää onnellisuutta (ja luo näin myös elämään balanssia) vaikka hyvyyteemme ei vastattaisikaan samalla tavoin. Joku viisas onkin joskus sanonut: "Jos joku ei hymyile, anna hänelle oma hymysi."

   Kiitos, kun jaat hymyjäsi eteenpäin! <3

   Poista
  2. Moi Jenna! Arvostan tosi paljon, että näet vaivaa vastata ja pohdit meidän kirjoituksia!

   Vaihdoin tosiaan takaisin lentoemännän duuniin tuossa vuodenvaihteessa, koska vanhan työpaikan ilmapiiri kävi liian raskaaksi ja pelkäsin, että sillä on liian isot vaikutukset minuun. Mutta onneksi finski otti minut takaisin :) Kyllä, koen, että tämän ammatin kautta mm. olen ollut onnekas ja päässyt tutustumaan eri kulttuureihin ja erilaisiin ihmisiin. Avarakatseisuus ja positiivinen asenne kantaa pitkälle tässä ammatissa. Nyt muutaman kuukauden ajan olen tehnyt pääasiassa long haul - lentoja ja silloin juuri lueskelen blogeja ja roikun sosiaalisessa mediassa :D Koitan vapaa-ajalla panostaa aitoon läsnäoloon, koska emme näe päivittäin.

   Tasapainon löytäminen on koko elämän projekti. Mutta se kun oivaltaa, että suhde itseeni on oman elämän tärkein ihmissuhde on saanut omat silmät avautumaan. Ennen elin paljon muiden ehdoilla ja tietyllä lailla halusin miellyttää muita, vaikka itsellä oli paha olla. Nyt teen asioita mitkä tuntuvat hyvältä itsestäni ja olen sellaisten ihmisten kanssa tekemisissä, joiden seurassa viihdyn. Joidenkin mielestä tämä on ehkä itseästä, mutta jos en ole sinut itseni kanssa, miten voisin olla esim. hyvä avopuoliso, sisko tai ystävä?

   Kiitos sinulle Jenna elämänmakuisesta ja aidosta blogista! :)

   Anna

   Poista
  3. Moikka Anna! Tosi kiva muuten tietää nyt nimesi. :)

   Onnittelut rohkeasta päätöksestäsi! Työllä ja työpaikan ilmapiirillä on todella suuri vaikutus terveyteen ja kuuntelit todellakin itseäsi, kun teit voitavasi raskaan tilanteen korjaamiseksi. Välillä oman hyvinvoinnin eteen tarvitsee tehdä radikaalejakin muutoksia, kuten esimerkiksi sinulla työpaikan vaihto. Mutta miten hyvä tunne siitä tuleekaan, kun ottaa rohkeasti askeleita oman onnellisuuden eteen ja se puolestaan voi tuoda vieläkin ihanampia eteen tulevia asioita! Entinen työkaverini on muuten myös Finnairilla ja hänen reissailujaan Instagramissa nähneenä olen saanut hyvän kuvan Finskistä.

   Toivon, että työpaikan muutoksen myötä elämä antaisi sinulle eteen hyviä asioita - ja miksei antaisi? Sanotaan, että metsä vastaa, niin kuin sille huutaa ja sinun kommenttejasi lukeneena voin hyvin kuvitella, että ihmisten (sekä läheisten, että työtovereiden) on miellyttävää olla lähelläsi. Lämpimät ihmiset vetävät lämpimiä ihmisiä puolelleen ja joskus jopa sulattavat niitä viileitä. ;)

   Ja olen samaa mieltä, että ensin on laitettava happinaamari itselle ja sitten vasta toiselle. Jos elää toisten kautta (esimerkiksi liiallisella miellyttämisellä) koko oma identiteetti kasvaa kieroon ja sitä on vaikea korjata myöhemmin. Vastuuseen omasta onnellisuudesta kuuluu ehdottomasti omien rajojen tiedostaminen ja siihen kuuluu myös valitsemamme seura, missä vietämme aikaamme. Nämä taitavat olla myös näitä elämän surimpia oivalluksia myös omassa ajatusmaailmassani.

   Kiitos Anna kun olet blogissani mukana!

   Poista
 2. 1. No siis noihin ekoihin kysymyksiin tiedätkin hyvin vastaukset;)
  2. Opiskelen vielä tällä hetkellä(viikon ajan) ensimmäistä vuotta Stadin ammattiopistossa Sosiaali -ja terveysalaa eli lähihoitajaksi. Ihanaa päästä taas ansaitulle lomalle, en millään malta odottaa tulevaa kesää!
  3. Noin kuukausi sitten aloin taas voimaan paremmin ja olen nyt ruvennut pääsemään yli vaikeasti alkukeväästä. Oon ollut kyllä aivan kiitollinen meidän aivan mahtavalle järjestölle ja Luojalle, että jaksaa aina kuunnella meitä ja meidän murheitamme!
  4. Ja näiden kuukausien ajan oon nähnyt kuinka läheiset jaksaa aina vaan kuunnella myös ja jaksavat aina vain tsempata! Iso kiitos myös sulle, kun oot myös jaksanut kuunnella mua!! Arvostan sitä suuresti❤ Ja samoin nyt kun on päässyt silloin tällöin siskolle tavallaan 'karkuun' arjesta(viikonlopuiksi). Ne viikonloput on yleensä aivan ihania kun pystytään molemmat avautumaan toisillemme silloin paremmin. Sekä näkee Sissiä❤ tuun varmaan olemaan aika usein siskolla yötä nyt kun loma alkaa!😊
  5. Voimaa saan ihanista ystävistäni&perheestäni, toivosta, kirjoittamisesta sekä musiikista. Tässä ainakin muutama tärkeä. Ainiin tietysti eläimistä saa voimaa, olipa sitten pienempi eläin sitten perhonen tai sitten hevonen. Pelkästään niiden näkeminen ja miettiminen saa mussa aikaan voimaa.
  6. Iloa&onnellisuutta saan paljolti eläimistä sekä ihmisistä ja järjestöstä sekä siitä että tekee parhaansa Jumalan palvelemisessa!
  7. Koti on aina ollut mulle hyvin tärkeä sekä turvallinen ympäristö missä saan tuntea erilaisia tunteita sekä näyttää niitä.
  8. En oo oikeastaan vielä sisustanut omaa huonettani mitenkää erikoisesti, tottakai mulla on verhot, matto jne., mutta ei oo vielä kauheesti mitenkää 'omatekoista' sisustamista enkä tiedä olenko ihan niin sisustustyyppiä itse, aika näyttää;)
  9. Vähemmän on enemmän:) Riittää kun on elämän välttämättömyydet ja yksinkertaisuus, niin niillä pääsee jo pitkälle elämässä.
  10. Suosin kierrättämistä, mutta ostan kyllä myös uutenakin esim. farkut. Mutta oon nyt vähä yli vuoden ajan ruvennu käymään enemmän esim. uffissa. Sieltä löysin tässä alkukeväästäkin itelleni sopivan kokoisen ja pituisen kapean hameen. Ja siitä kyllä huomasi, että sitä ei ole paljon käytetty vielä silloin, nyt sitä on käytetty oston jälkeen jo paljon! Sekä saan just siskoiltani heidän vanhoja vaatteitaan aina välillä, etenkin Elinalta kun ollaan melkein saman kokoisia.
  11. Mun pukeutumistyyli on ehkä tietysti hyvin omanlainen, mutta säädyllinen jne. Olen todella tarkka just hameiden ja mekkojen pituuksista, nykyään ei meinaa löytyä sopivan pituisia... mutta onneksi on sen verran löytynyt että pystyy vaihdella asua, ettei tarvitse olla samoissa vaatteissa joka kerta.
  12. Hame on kyllä semmonen mitä ilman en tulisi toimeen. Tietysti siihen kuuluu myös paita ja farkut.
  13. Musta tuntuu, että en silleen tavallaan panosta mun normiarkeen vaatteiden suhteen, mutta tietysti konventteihin ja tärkeisiin tapahtumiin laittaudun paremmin!
  14. Harvoin kyllä käytän meikkiä, tai no ainoastaan käytän suurimmaks osaksi vaan ripsaria, mutta sitäkin harvoin. Mull on aika herkät silmät niin yleensä joudun miettimään(etenkin tälleen keväisin) että pystynkö pitämään koko päivän ripsaria, onneksi osaan kyllä aika nopeasti itse sanoa sen.
  15. Kyllä se aito kauneus tulee sieltä sisältä❤ ja se mun mielestä sisäinen kauneus lisää samalla sitä ulkoista kaunetta. Pakko tässä nyt sanoa, kun ollaan tässä aiheen piirissä: olet aivan ihana sisältä ja myös ulkoisesti❤

  Oho, tulipa sitä tekstiä paljon😄 tää oli kyllä aivan ihana idea sekä vaihteleva kun lukijat saavat itse osallistua paremmin postaukseen, kiitos siitä❤ Aivan ihanaa viikonloppua sekä kohta se kesä on❤ ulkonakin on jo niin hyvät kelit! Pitää ottaa niistä kaikki irti nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Susanna! Kiitos kun jaksoit kirjoittaa piiitkän vastauksen haasteeseen! Sitä oli ihana lukea! <3

   Kesälomasi on jo ihan pian ovella! Kunpa vain lämpö hellisi sinua (ja meitä kaikkia, hehe) koko lomasi ajan, jotta voit kerätä paljon voimasäteitä syksyä varten. Mutta ei puhuta syksystä toki sen enempää - vastahan kesä on alkanut!

   Ihana kuulla, että olet alkanut voimaan paremmin. Teillä oli surullinen kevät.. Annathan vielä itsellesi kunnolla aikaa toipua kuunnellen kehoasi ja voimiasi. Surutyö on pitkä prosessi, mutta miten hyvä onkaan, että voitte jakaa surun läheisten kanssa. Yhdessä on helpompi kestää. <3

   Meissä on muuten paljon samaa! Sen jälkeen kun Rönni (joka nytkin tuijottaa minua lautasen kokoisilla silmillään) muutti meille, olen alkanut kiinnittämään paljon enemmän huomiota eläimiin ja saanut niistä iloa. Lenkkipolullakin pysähdyn sata kertaa kuuntelemaan linnun laulua, katsomaan niiden touhuja ja usein myös hymähdän niissä näkyvälle huumorille. En vain pääse yli ajatuksesta, että västäräkki on maailman hyväntuulisin lintu näyttäen siltä, kuin se heiluttaisi "häntäänsä". Hahah!

   Ja olen samaa mieltä. Ihminen on kaikista onnellisimmillaan silloin, kun on elämän välttämättömyydet. Silloin jää aikaa, energiaa ja ajatuksia kaikelle muulle, kuin materialle, joka usein luo vain enemmän stressiä. :)

   Nähdään pian sinä toinen sisäisesti ja ulkoisesti kaunis pikkuinen! <3 Kiitos kauniista sanoisasi, sait suuren hymyn huulilleni ja lämmön läikehtimään sydämeeni! PUS!

   Poista
 3. 1. Ellen, 28v, Turku. Perheeseen kuuluu avopuoliso ja koira
  2. Sekä että, olen töissä vaatekaupassa, mutta opiskelen yliopistossa
  3. Hyvin, pääsääntösesti. Olen ollut onnekas, että aina on ollut ympärilläni ihmisiä, jotka välittävät.
  4.Paljon, ilman ihmissuhteita elämäni olisi paljon köyhempää.
  5. Avopuolisoltani, harrastuksista
  6. Yhteinen aika avopuolison kanssa, ystävät ja koira
  7. Koti on tosi tärkeä paikka. Paikka mihin aina voi mennä.
  8. Pidän, klassinen ja kodikas
  9. vähemmän on enemmän. Liika tavara ahdistaa!
  10. Ostan varmasti liikaa uutta. Mutta käyn myös kirppareilla.
  11. Klassinen ja rento
  12. Kotilökärit
  13. Pidän ehostamisesta ja rakastan laittautua.
  14. Käytän molempia
  15. Aitous ja rehellisyys

  Tämä oli oikein kiva! Olen pitkään miettinyt, miksi blogeissa ei tule lukijoiden ääni kuuluuviin, kuin ehkä kommenttien kautta. Joten kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Ellen! Kiitos kun kerroit itsestäsi ja osallustuit haasteeseen! Nyt tiedän paljon enemmän sinustakin! :)

   Itsekin olin vuosia töissä parissakin eri vaatekaupassa, joista minulla on hyviä muistoja. Vieläkin tulee aikoja, jolloin kaipaan ruotsalaiseen jättiyritykseen takaisin. Siellä oli niin hyvä henki ja todella kehittävä koulutus ammatin pariin.

   Olen onnellinen, että sinulla on välittäviä ihmisiä ympärilläsi. Mutta varmasti kyse ei ole kohdallasi pelkästään onnesta, sillä usein metsä vastaa niin kuin sille huutaa. <3

   Tiedätkö muuten mitä? Havahduin eilen, kuinka klassinen kodin tyyli on itsellänikin tekemässä comebackia. Eilen Pinterestiä selatessani huomasin pinnaavani jopa maalaisromanttisia kuvia, joten onko tämä nyt merkki modernin tyylin yhdistymisestä klassiseen? Ehkä niin!

   Kiitos sinulle aitoudestasi ja rehellisyydestäsi. Tehdään tällainen haaste joskus toistekin! :)

   Ps. Sinulla on kadehdittavan kaunis nimi!

   Poista
 4. Ai,että tämä on kiva,sillä rakastan kaikkia kyselyitä.

  Olen keski-ikäinen sairaanhoitaja Espoosta,minulla 3 akuistuvaa lasta ja mies ja kissoja.
  Rakastan eläimiä ja haluaisin ottaa hoiviini kaikki kodittomat kissa ja koirat.Muutama meiltä on kodin saanutkin.
  Meikkaan joka päivä,ja ehdottomasti luonnonkosmetiikkaa.
  Olen ollut ikäni kasvissyöjä,mutta siirtymässä koko ajan vegempään suuntaa.
  En ole mikään sisustaja ja suorastaan vihaan blogikliseitä sisustuksessa,mutta tykkään silti kauneudesta ja,selkeydestä sisustuksessa. Mutta sanotaankin,että en uhraa hirveästi ajatuksia sistukselle jos muuten toimii. Käyn paljon kirppareilla,mutta olen jotenkin huono löytämään sieltä mitään.Se harmittaa,sillä mielelläni en kuormittaisi omalla kulutuksellani enempää luontoa.
  En ehkä kaikkiin kysymyksiin vastannut,mutta jotain tiedät nyt ainakin minusta,yhdestä vakkarilukijasta,joka mielellään lukee sinun hieman syvällistä pohdintaa sisältävää blogia ja katselee kauniita kuvia.

  -kirsi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirsi! Tosi ihana kuulla, että pidit ja miten mukavaa, että osallistuit haasteeseen! Toteutetaan tällainen ehdottomasti myös toistekin!

   Olipa mukavaa lukea sinusta, taustastasi, elämäntilanteestasi ja arvoistasi. Ihailen todella paljon teitä hoitoalan ihmsiä, kun näette vaivaa toisten terveyden ja hyvinvoinnin eteen. Se kertoo teistä paljon. <3

   Miten ihana kuulla, että olette voineet antaa muutamille kisuille ja koirille kodin. Eläinten hyvinvointi on aihe, jota en ilman kyyneleitä pysty ajattelemaan. Olisipa mahdollisuus antaa jokaiselle kodittomalle eläimelle rakastava syli!

   Ja ihana kuulla, että viihdyt blogini parissa! Mielessäni on muutama hieman syvällinenkin aihe, joista tulen piakkoin kirjoittamaan. Olisi mukavaa, jos tulisit jakamaan niihin ajatuksiasi. :)

   Lämmintä kesäpäivää Sinulle!

   Poista
  2. 1. Haluaisitko kertoa jotain itsestäsi? Esimerkiksi nimesi, (ikäsi), missä päin Suomea asustelet ja onko sinulla perhettä? Heippa, olen Ida 28v. Loviisasta. Asun pienessä omakotitalossa yhdessä mieheni ja whippet-koira Hemmon kanssa.

   2. Oletko työelämässä, opiskeletko tai jotain näiden välistä? Töissä

   3. Miten elämä on kohdellut sinua? Elämä on kohdellut hyvin ja antanut hyvät eväät jo nuoresta ja arvostan sitä kovasti! Mutta mikään ei ole tullut ilmaiseksi. Töitä, riskejä, uhrauksia, vaikeita valintoja, tyytymisiä ja välillä kolhujakin - mutta ne kuuluvat elämään.

   4. Mitä läheiset ihmissuhteet merkitsevät sinulle? Kaikki kaikessa. Introverttinä ihmisenä ne harvat ja valitut ihmiset ovat niitä jotka haluaa pysyvän aina lähellä ja heidän vuokseen tekisi mitä vain!

   5. Mistä saat voimia elämän haastavimpina aikoina? No ne läheiset <3

   6. Entä mikä tuo sinulle iloa? Ihmiset ja koti.

   7. Mitä koti sinulle merkitsee? Pyhä. Vaikka bloggaan ja jaan kuvia kodistani sosiaalisessa mediassa en kuitenkaan pidä siitä että kotiini tulee tuntemattomia. Koti on turvapaikka hädässä, onnessa, ilossa ja surussa. Siellä saa levätä ja olla oma itsensä.

   8. Pidätkö kotisi sisustamisesta? Jos pidät, mikä on sisutustyylisi? Sisutus ja esteettisyys ovat veressäni. Rakastan kaunista kotia. Sisustustyyli taasen on muuttunut matkan varrella moneen otteeseen - mutta se varmaan kuuluu asiaan - mutta nyt tuntuu että olen näin kolmenkympin huijakoilla löytänyt oman maun mikä on sellainen sillisalaatti vanhaa ja uutta - tykkään sanoa skandinaavisen boheemi :)

   9. Vähemmän on enemmän vai enemmän on enemmän? Kaipa se on vähemmän on enemmän vaikkakin en sitä itse osaa oikein noudattaa kuin vaan kantapään kautta? :D

   10. Ostatko aina uutta vai suositko kierrättämistä? Rakastan vanhoja huonekaluja ja ostaisin mielelläni kaikki secondhandina mutta koska sisustusvimman iskiessä ei sitä jaksa puolta vuotta odottaa että löytyisi joku tietty juttu, niin saatan sortua ostamaan uutena. Mutta kierrätän itse yleensä kaiken mahdollisen :)

   11. Miten kuvailisit pukeutumistyyliäsi? Käytännönläheinen, rento, mukava, tyttömäinen

   12. Mitä vaatekappaletta ilman et tule toimeen? Pakko myöntää että mustat leggarit :D

   13. Pidätkä ehostautumisesta vai onko Eloveena-tyyli enemmän Sinua? Tykkään ehostautua, mutta maltilla

   14. Jos meikkaat, suositko luonnonkosmetiikka vai jotain muuta? Sen verran pitkään on tullut meikattua että kun ne sopivat on löytyneet niin niissä on sitten pysytty

   15. Mikä tekee ihmisestä kauniin? Luonne ja persoonallisuus

   Poista
  3. Moikka Ida! Tosi kiva kun osallistuit haasteeseen - oli mukavaa lukea paljon sinusta! :)

   Loviisa on kaunis kaupunki. Olen itsekin asunut siellä ja varsinkin ne merenrantamaisemat ovat jääneet mieleeni. Siellä satamassa oli tuolloin myös Onni-niminen laiva, jonka edessä otimme kerran valokuvan isoisästäni - hän kun on aivan saman niminen. Nyt jo 94-vuotias. Siis ukki, ei laiva. :)

   Olen iloinen puolesasi, että elämä on kohdellu sinua hyvin. Komppaan hyvin tuota ajatustasi, että mikään hyvä elämässä ei tule toisaalta niin sanotusti itsestään, vaan niiden eteen on tehtävä paljon itse. Toisaalta omat ponnistelut niiden uhrauksien lisäksi kannustavat pitämään elämässään sellaisen kurssin, jonka on havainnut itselleen onnellisuutta tuovaksi.

   Oli muuten tosi kiinnostava näkökulma, että vaikka bloggaja raottaakin ovia omasta kodistaan julkisilla kuvilla, on se oma pesä silti hyvin henkilökohtainen alue. En ole tullut ajatelleeksikaan asiaa tuolta kantilta, mutta niin se tosiaan on. Todella hyvä oivallus. Kiitos kun jaoit sen ja kaikki vastauksesi tähän haasteeseen! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig