29. toukokuuta 2018

PICNIC SUOMENLINNASSA JA MUITA KUULUMISIA


Hei jes! Tämän kesän oma to do-lista on lähtenyt tosi kivasti käyntiin. Kahdeksasta kohdasta jo kaksi on ruksattu vierailemalla pari viikkoa sitten Roihuvuoren Kirsikkapuistossa ja viime viikolla Suomenlinnassa. Seuraava kohde onkin sitten jo Haagan Alppiruusupuisto, jahka rodot vain ensin puhkeaisivat siellä kukkaan.
Hyppäsimme tosiaan ystäväni Nean kanssa viime keskiviikkona Suomenlinnan lauttaan mukanamme asiaan kuuluvasti pientä lounasevästä. Matkalla saareen keskustelimme, kuinka usein tällaisisista kesän picnicreissuista on omassa pienessä päässään tehnyt liian vaikeita toteutettaviksi. Aivan kuin tällainen rento kesäfiilistely huovan päällä tarvitsisi muka sen seitsemää sorttia purtavaa ja valtavia mukaan otettavia järjestelyjä. Toki on niitä nautiskelijoita, jotka tykkäävätkin suunnitella picniceväät pitkän kaavan mukaan juustoineen ja kuohuvineen ja onhan sellainen mukavaa! Me kuitenkin kurvasimme vain kaupan kautta lautalle ja nautimme lounassämpylämme kallioilla samalla kun lokit yrittivät päästä omille osingoilleen. Mahdoimme muuten olla näky, kun vuoronperään takasimme toisillemme ruokarauhan viittomalla lintusille ystävällisesti menemään matkoihinsa. Viime viikolla osallistuin myös Indieplacen järjestämään neljän tunnin koulutukseen koskien SEO-optimointia. Koulutus järjestettiin Indieplacen toimistolla, jossa meidät otti vastaan ihana toimiston väki aivan valtavan suuren aamupalapöydän kera! Huh huh, onneksi joka aamu ei ole sellaista aamuateriaa tarjolla - voisi alkaa melko äkkiä vaatteet kinnaamaan vyötäröltä. ;)

Koulutus oli mielestäni todella mielenkiintoinen, jossa käsiteltiin bloggaamisen vinkkelistä hakukoneoptoimointia, kuvien täsmällistä nimeämistä, niiden määrää ja paikkaa postauksissa, tekstin väliotsikointia, sekä bloggerin että Wordpressin työkaluja. Tulen itsekin vaihtamaan blogialustani jossain vaiheessa Wordpress.orgiin, mutta en halua vaihdon vaikuttavan millään lailla blogini ulkoasuun. Tosin blogin ulkoasun ihan pieneen fixaamiseen kysyin tänään apua koodariltani. Haluan  poistattaa blogin etusivulta postausten pikkukuvakkeet, jotta uusin postaus näkyy ruudulla heti koko leveydeltään. Uskon, että tämä tulee mahdollistamaan vaivattomamman lukukokemuksen.

Vaivattomampaan lukukokemukseen olen ajatellut lisääväni ajoittain myös väliotsikoita. Olen  kaihtanut niiden käyttöä pelätessäni niiden vievän postausten "päiväkirjamaisuuden" ja kotikutoisuuden pois. Mutta ehkä niin sanottuihin asiapostauksiin ne olisivat ihan hyvä lisä keventämään tekstin lukua. Vai mitä mieltä olette?


Olen muuten vihdoin ja viimein saanut aloitettua -ja myös pidettyä- säännöllisen liikuntarytmin. Sain sen aloittamiseen siis ihan määräyksen minua hoitavalta sairaanhoitajalta ja vaikka aloitus oli työlästä, en voisi olla nyt tyytyväisempi! En tykkää käydä puntilla (se ei vain ole juttuni), mutta luonnossa samoilu on minusta rentouttavaa. Aloitin siis pikkuhiljaa lenkkeilyn ensin lyhyillä matkoilla ja nyt reilun kuukauden jälkeen spurttaan kymmenestä kahteentoista kilometriä päivässä kuusi kertaa viikossa. Olen huomannut, kuinka vireyteni on kasvanut, energiatasoni ovat nousseet ja mieli on saanut levollisuutta luonnosta. Tämän postauksen jälkeen laitankin taas lenkkarit jalkaan ja otan mummomaisesti kävelysauvat mukaan. Ne oikeasti toimii!


Kuulumisista vielä sen verran, että sain tänään tietää pääsinkö hakemaani aikuiskoulutukseen sisustusalan ammattitutkintoon. Ehkä arvaattekin tästä hehkutuksen puutteesta, että koulun ovet omalta osaltani eivät auenneet. Hakijoita linjalle oli 169, joista 20 onnekasta sai paikan. Olen tässä parin tunnin ajan siis niellyt pettymystäni, mutta ystäväni lohduttivat minua, ettei ne ovet olleet minulle oikeat. Jotain parempaa on siis vielä edessä, kait.. Ehkä osaan näin itsekin ajatella, kunhan nämä tunteet olen ensin käynyt läpi. Tunneskaalani tällä hetkellä on muuten hyvin pitkälti sama, kuin peruskoulussa liikuntatuntien ryhmään valinnassa jäi usein viimeiseksi. Ehkä minun piti tämä sama tunteiden kirjo kohdata uudestaan vielä näin aikuisena ja siitä selvinneenä muodostaa kokemuksesta korjaava kokemus. Who knows..

Syvällisempiin fiiliksiin päästyäni olen aloittanut tunteiden tunnistamiseen ja niiden työstämiseen liittyvän kuuden viikon terapian. Se on ollut aika rankkaa (tuntien jälkeen pääni jomottaa monta päivää hirveässä päänsäryssä) mutta ah niin tervehdyttävää. Kiinnostaisiko teitä lukea aiheesta lisää?

Aurinkoa iltaanne!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Suomenlinna 💖 sinne on muutaman päivän päästä suunta, joten oli aivan parhautta päästä jo fiilistelemään 😍 kiitos ja kumarrus 🦋

  Ilman muuta, osaat kirjoittaa niin täsmällisesti joten mielellään kuulee lisää 🤗

  Täältä lähtee vielä lämpöiset halaukset ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Suokki-päivää teille! Siellä syreenit ovat nyt täydessä loistossaan, joten päivänne tulee olemaan varmasti kaunis ja tunnelmallinen! Ja kiva kuulla, että syvällisemmät postaukset ovat myös mieleen. :)

   Poista
 2. Ihania kuvia❤ luenpas tätä juuri sopivaan aikaan, nimittäin ollaan menossa tänään luokan kanssa piknikille minne muuallekaan kuin Suomenlinnaan!😊sovittiin luokan kanssa et jokainen tuo omat juotavansa mutta muuten on nyyttari-perjatteella. Ihanaa, kun pääsee ulos viettämään viimesiä koulupäiviä tältä lukuvuodelta, ettei tarvii olla sisällä. Harmi kun et saanut opiskelupaikkaa, mutta varmasti jotain vielä parempaa on tulossa. Aivan ihanaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suski! <3 Ja olipa hauska sattuma, että juuri matkallanne Suomenlinnaan luit tätä postausta! Nyyttäriperiaattella on tosi kiva toteuttaa picniciä ja muitakin get togethereja. Silloin ei kenellekään muodostu kohtuutonta suunnittelia tarjottavista. :)

   Koulupaikan menettäminen oli tosiaan harmillinen juttu.. Mutta onneksi siihen ei ollut "muuta" syytä, kuin, että hakijoita oli niin paljon, ettei mukaan yksinkertaisesti mahtunut. Joten ei kun uusia hakuja vaan!

   Poista
 3. Picnic Suomenlinnassa kuuluu ehdottomasti kesään, myös tähän kesään. Ihana ilma teillä ollut, toivottavasti ilma suosii myös meidän Helsingin reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi toivon niin paljon, että ilmat suosivat teitäkin! Suokki on parhaimmillaan kesän lämmössä pienen tuulenvireen käydessä kasvoilla. :) Ihanaa viikonloppua! <3

   Poista
 4. Moi! Olipa tosi kauniita kuvia! Jäin katselemaan niitä uudestaan ja uudestaan! Kesään kuluu kyllä ehdottomasti piknikit ja ihana yhdessäolo!

  Ja nuo sinun kengät! Mun pitkäaikainen haave, mutta jostain syystä en ole vielä ostanut niitä.

  Ja ehdottomasti haluaisin kuulla lisää terapiasta. Ja on todella hienoa, että olet aloittanut terapian. Sen avulla ainakin itse sain paljon uusia ajatuksia ja aloin näkemään asiat eri tavalla.

  Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anna! Kiitos! Valtaosa näiden kuvien onnistumisista menee lahjakkaan ystäväni piikkiin. :)

   Nämä Revat ovat muuten todella hyvät jalassa. Ihanan pehmeää nahkaa ja sopii tyyliin kuin tyyliin. Tosin omani tarvitsisin vielä kiilakoroilla vähän niinkuin pronaatiotuettuina. Ehkä seuraavat Burchit olisivat sellaiset?

   Kirjoittelen tunneterapiasta varmasti vähän myöhemmin. Kiva kuulla, että aihe on kiinnostava.

   Ihanaa viikonloppua missä päin maapalloamme oletkaan! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig