22. heinäkuuta 2018

Itse tehty puinen pikkupöytäTäällä on tämän kesän aikana innostuttu nikkaroimaan jos minkälaisia DIY-juttuja, joista ajattelin kertoa blogissa pikkuhiljaa, yksi kerrallaan. Nämä tuunaukseni ja väkerrykseni eivät välttämättä voittaisi oman sarjansa kauneuskilpailuja, mutta ehkä pääasia onkin, että niitä tehdessä on ollut hauskaa! Kuten esimerkiksi tätä puista pikkupöytää puuhaillessa, jonka kikkailin nikkaroijan todellisessa unelmapaikassa - appiukkoni verstaalla, josta ei materiaaleja tai työkaluja puutu! Meillä olikin tosi mukavat kesäpäivät appivanhempieni luona keski-Suomessa, jossa lomailun tiimellyksessä rakensimme puusta Rönnille "viihdekeskuksen", Hayn tarjotinpöytään puisen kannen ja tämän kuvissa näkyvän pikkuruisen apupöydän. Olikin ihan tajuttoman kivaa antaa mielikuvituksensa lentää ja yrittää parhaansa mukaan seurata sen mukanaan tuomia ideoita! Tähän pikkupytään syntyi inspiraatio, kun pyörittelin käsissäni polttopuiksi tarkoitettuja "puupalikoita". Mallailin palikoita vierekkäin ja totesin, ettei kalikoita tarvitsisi paljoakaan hioa ja käsitellä, kun ne toisiinsa kiinnittyneinä mahtaisivat jonkinmoisena pöytälevynä. Siispä tuumasta riemastuneena aloin hommiin. Myös Heikin valloittava 12-vuotias siskontyttö vietti lomaansa mummolassa ja häneltä sainkin rakentamiseen paljon apua ja ennen kaikkea yhdessä tekemisen riemua! Oli ihana tunne jakaa into oman spontaanin luovuuden toteuttamiseen ja nauttia yhdessäolosta. <3


Pöydän kansi on siis koottu valmiista puupalikoista, joiden päät, reunat ja päällisosat hioimme ensin tasaisiksi. Sen jälkeeen suunnittelimme pöydän jalat, joiden toteutukseen löytyi ullakolta sopivan paksuista ja valmiiksi sileäksi viistettyä puutavaraa. Heikki leikkasi siitä sirkkelillä sopivan mittaiset palat, joiden päät hioimme kevyesti. 

Tämän jälkeen kiinnitimme pöytälevyn palaset saman pituisen puukepin ja ruuvien avulla, jonka jälkeen ruuvasimme pöytälevyn alle sitä kantavat jalat. Jalat vahvistimme vielä niiden väliin ujutetuilla paloilla, jotta jalat eivät vääntyisi väärään asentoon. Lopuksi maalasin pöydän valkoisella kalkkimaalilla ja sitä suojaavalla vahalla. 


Lopputulos näyttää toden totta varsin omintakeiselta, jota se eittämättä onkin. Mutta ehkä tässä kohtaa se täydellisyys ei olekaan se viehättävin seikka, vaan oman kädenjäljen toteuttaminen. Ei kai meille muuten olisi annettu kykyä käyttää mielikuvitustamme ja harjoittaa sitä parhaamme mukaan. :) 

SHARE:

14 kommenttia

 1. En kestä!! A i v a n IHANA 😍😍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitos S! Tuntuu kivalta saada tuollainen palaute sinulta DIY-juttujen mestarilta! <3

   Poista
 2. Moi! Tosi kaunis lopputulos! Sopii hyvin teille! Ja tuo kukkakimppu on tosi kaunis!

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! <3 Tuo kukkakimppu on Ikean tekokukista ja yllättävän aidon näköinen. :)

   Poista
 3. Laitoinkin instassa että täällä ostaja jos joskus luovut 😀 tuo on aivan yli hyper hurmaava 😍😍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ties vaikka tästä alkaa uusi mööbeleiden valmistus-ura! Kerää koko sarja! Hahaa! :D

   Poista
 4. Aivan ihanan rosoinen ♡ Tykkään!
  -R

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig