19. heinäkuuta 2018

Kesän menovinkki: Soul Bowl Cafe Keravan kartanolla


Tämän kesän lämpö on ollut jotain uskomattoman ihmeellistä! Vuosi sitten tähän aikaan väänsin kirjaimellisesti itkua, kun lämpötilat olivat samaa luokkaa kuin sitä edellisenä talvena. Eipä uskaltanut silloin edes toivoa, että helleaalto pyyhkäisisi joskus vielä Suomenkin ylitse, mutta niin vain tänä vuonna on käynyt. Rehellisesti sanottuna en kyllä koskaan ole perustanut superkuumasta, mutta lämpimää rakastan! 


Tämän viikon tiistaina vietimme kesäpäivää Keravan kartanolla. Heikillä alkoikin maanantaina viimeinen lomaviikko ja olemme tehneet kotoa käsin pieniä reissuja tähän lähiseudulle.

Emme olleet tienneet Keravan kartanosta aiemmin, mutta Heikki löysi sen Google mapsista pohtiessamme mihin päin tiistaina olisi kiva lähteä. Googletimme kartanoa vielä tarkemmin, ja selvisi, että paikalle on avattu tänä kesänä tunnelmallinen smoothieita, tuorepuuroa, luomumehuja, salaatteja, jogurtteja ja muita asiaan kuuluvia herkkuja tarjoileva Soul Bowl Cafe -kahvila. Eipä tarvinnut siis sen kummemmin miettiä, kun jo pakkasimme uimakamppeetkin varalta mukaan ja huristelimme Heikin entisille asuinseuduille.Kartano sijaitsee aukealla paikalla ja sinne on tosi helppoa löytää autolla. On oikeastaan aika metkaa, että vain parinkymmenen minuutin automatkan päässä Helsingistä voi löytyä näin idyllinen ja vanhaa aikaa tyylikkäästi kunnioitava kartano, jossa ajan saa kulumaan heittämällä. 

Pienenä vinkkinä perheen pienimmille (ja miksei meille isommillekin) kartanon kotieläintila on omiaan nostattamaan pienen eläinkuumeen - meinasin pakahtua muun muassa kanien söpöyteen ja niiden suloisiin temmellyksiin!


Astuessamme kartanon sisään estetiikasta viehtyvä silmä sai todellista eyecandya rakennuksen puitteita ja sisustusta katsellessa. Tässä sisääntuloaulassa viihdyimmekin tovin jos toisen ennen kuin maltoimme suunnata askeleemme kahvilan puolelle. Vai mitä sanotte kuistin värimaailmasta ja materiaalien yhteensopivuudesta? Aika ihanan näköistä, eikö?
Ystävällisen asiakaspalvelun siivittämänä valitsimme hetkeen sopivat purtavat. Siinä missä Heikki herkutteli suklaisella raakakakulla, valitsin minä kookoksen makuisen tuorepuuron. Vitsit, että oli hyvää! Totesimmekin yhdessä, että tuorepuuroja olisi kiva kokeilla myös kotioloissa, kerta niin monet niitä ovat kehuneet ja kun itsekin sen nyt todeksi koimme. Eli ei muuta kuin kokeilemaan!


Herkuttelumme jälkeen kävimme vielä uudestaan sisällä ja ottamassa pari valokuvaa lisää. Oli jotenkin tosi kiva kuvailla pitkästä aikaa, sillä kamera on pysynyt viimeisein parin viikon aikana tiukasti syrjässä. Aina ei vain inspiroi hetkien tallentaminen muistikortille, mutta onneksi olin oivaltanut ottaa kameran nyt mukaan. Alan muuten jo tottua tähän Olympus PEN E-PL 8:n käyttöön - vaikka olinkin aiemmin ehdoton Canonin puolestapuhuja. ;)  

Kotimatkalla kartanosta ihastuneina kävimme vielä pulahtamassa Kuusijärven rannalla, jossa onkin ollut melkoisen ruuhkaista siellä piipahatessamme. Ei tietenkään mikään ihme, sillä merivedet ovat harmillisen levän peitossa, joten järvivedet ovat sen puolesta kasvattaneet entistäkin enemmän suosiotaan. Mutta aina pari polskijaa sekaan mahtuu - uiminen on ihan parasta!

Olisi kiva kuulla oletteko te käyneet Keravan kartanolla ja tässä hiljattain avatussa kahvilassa?


SHARE:

10 kommenttia

 1. Tämä oli ihan uusi tuttavuus itselle 🤗 joten kiitos ja kumarrus tästä vinkistä 😍 varmaan on sanomattakin selvää, että ihastuin oitis tähän ja kuinka olisi ihanaa jos aikataulu lomalla antaa myöden tälläiselle reissulle 🤗

  Olet kuvannut aivan super taitavasti tämän paikan, tuntuu kuin olisi käynyt paikan päällä 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mahtavaa, että pystyit kuvien kautta tuntemaan kuin olisit ollut mukana! Voisin kuvitella, että häkeltyisit ihastuksesta Kartanolla! <3

   Poista
 2. Oi, miten kaunis paikka. Ihanat kuvat teistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kaisa! Kartano oli todella kokemisen arvoinen ja sitä voi myös vuokrata! Aloin jo haaveilla kymmenvuotishääpäivän viettämisestä siellä! :)

   Poista
 3. Keravalaisena olen piipahtanut Kartanossa muutaman kerran ja tykkään kovasti - ihana miljöö ja ihanat herkut:) Suosittelen:)

  Jenna - blogisi on niin paras - sinun tyyli ja sisusus:) - monta inspistä olen sieltä saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kuinka lämmin olo minulle tulikaan sanoistasi! Mietin sanojasi tänään useaan otteeseen ja olen aivan kertakaikkisen iloinen, että olet voinut kokea blogini inspiroivaksi. Minusta siis tuntuu, että tavoitteeni saada kirjoituksillani ja kuvillani aikaan hyvää on onnistunut. Joten kiitos sinulle. Sanasi kertovat paljon sinusta! <3

   Poista
 4. Moi! Kävin jokin aika myös tuolla ja pidin kovasti! Ja se miljöö oli todella upea! Ihanaa, kun Suomeen saadaan erilaisia safkapaikkoja!

  A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Suomi alkaa olla jo aika korkeatasoinen erilaisten ruokapaikkojen suhteen ja se on kiva! :)

   Poista
 5. Ihana postaus Jenna ja minkä paikan löysittekään! 🌸 Niin kauniit kuvat ja tekstiäsi on niin rentouttava lukea! 🌸💜☺️

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig