23. elokuuta 2018

Hotellifiilistä petauksessa ja lippuarvonta Habitareen


Rakastatteko tekin sitä tunnetta, kun hotellilomalla pääsette pujahtamaan kahiseviin lakanoihin ja kun aamulla ette millään malttaisi nousta niiden syleilystä ylös? Sama täällä. Se tunne on ihana! Olen aina haaveillut samanlaisesta hotellifiiliksestä myös kotiin ja pikkutyttönä jopa haaveilin hotellisiivojan urasta, jotta pääsisin itse tekemään samoja petauksia!


Hotellilakanoiden "salaisuus" on se, että ne ovat tavallisesti puuvillan ja polyesterin sekoitusta. Tämä siksi, että näiden kahden materiaalin yhdistelmä tekee lakanoista todella kestävän suoriutuen myös erittäin korkeasta pesulämpötilasta. Polyesterin yhdistäminen puuvillaan tekee sidoksesta myös jämäkän, jonka takia lakanat niin ihanasti kahisevat. 


Kotikäyttöön tällaisia hotellilakanoita on kuitenkin vaikeaa löytää eikä osittain keinokuituiset lakanat ehkä edes innosta jatkuvassa käytössä. Ainakin me olemme huomanneet pussilakanoiden materiaalin olevan tosi tärkeää hyvien unien kannalta ja siksi pelkästään luonnonmateriaalia olevat pussarit ovat mielestämme ihan ehdottomat. Lempparimateriaaleja pussilakanoista voisi mainita kivipestyn pellavan, paltinapuuvillan ja puuvillasatiinin, joka muuten on hyvin "hotellimainen" lakanamateriaali. Puuvillasatiinissa ei kuitenkaan ole sitä kuuluisaa kahinaa, joka hotellin lakanoissa on juuri se juttu!Eräs materiaali lakanoissa on tunnultaan kuitenkin todella paljon samanlainen kuin hotelleissa, mutta ilman keinokuituja. Tutustuin tähän vuodevaatemateriaaliin aikoinaan työni puolesta, mutten koskaan raaskinut hankkia sellaisia meille kotiin niiden hieman arvokkaamman hintansa vuoksi. Toki tässä kohtaa täytyy sanoa, että laatu maksaa ja siihen on syynsä. Puuvillapercale kudotaan nimittäin erittäin ohuista langoista tiheällä sidoksella niin, että puuvillan tuntu on sileä, pehmeä ja ylellinen - melkein kuin hotelleissa! Voitte siksi varmasti uskoa, että intoni ja kiitollisuuteni oli todella korkealla, kun Familon muisti minua lahjalla, josta olin siihen saakka vain haaveillut! Sain heiltä nimittäin paketin, jossa olivat nämä greigen väriset Ultra-sarjan percalepussilakanasetit*, jotka heti avattuani pesin ja petasin saman tien meille käyttöön. Ja arvatkaa mitä? Kaikki se hehkutus, mitä olen vuosien saatossa kuullut percalepuuvillan viileydestä, ihanasta rapsakkuudesta ja ennen kaikkea laadusta pitää oman kokemuksemme mukaan täysin paikkansa!

Olemme nyt reilun viikon nukkuneet percale-puuvillan ympäröimänä ja en voi kuin kehua sitä. Jopa meidän Rönnelikin on hiipinyt lakanoiden alle nukkumaan, joten laadunvalvoja on tehnyt työnsä huolella! Voi Familon -ja eritoten Hanna- minkä teitte tällä yllätyksellä. Olette liian ihania, siis aivan liian ihania, kiitos! <3
Tässä samassa yhteydessä en malta olla mainitsematta Familonin muistakin uutuuksista, kuin näistä greigen värisistä Ultra-sarjan percalepussilakanoista. Familonin syksyn uutuudet-sivuilla on nimittäin todella kivoja kuoseja ja värejä, jotka olisivat ihan omiaan pimenevien iltojen tunnelmaan. Familon tarjoaa elokuun ajan myös -15% alennuksen uutuuksista Friends of Familon-jäsenille.

Omaan silmääni näistä uutuuksista pisti tämän saman sarjan viininpunaiset lakanat ja ne ihanan pehmeät greigen väriset Princess-pellavalakanat. Itse ainakin odotan näkeväni näitä uutuuksia Familonin osastolla 6E41 Habitare-messuilla 12.-16.9., jossa muuten arvotaan avajaispäivänä ihan mieletön palkinto, eli sviittiyö Radisson Blue Hotellin sviitissä! Loppumessujen aikana Familon arpoo vielä toisenkin hotelliyön normaalin kahden hengen huoneeseen ja näissä molemmissa palkinnoissa pääsee varmasti fiilistelemään sitä aitoa oikeaa hotellitunnelmaa!
HABITARE-MESSULIPPUJEN ARVONTA ON PÄÄTTYNYT, KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE!

Ja sitten siihen osuuteen, joka varmasti kiinnostaa Habitare-messuille menijöitä, eli otsikossa lupaamani arvonta! 

Saan arpoa blogini lukijoitten kesken yhdelle onnekkaalle kaksi messulippua Habitareen, ja tämän arvonnan tarjoaa teille Familon! (Mähän sanoin, että he ovat siellä aivan ihania!) 

Arvonta pärähtää käyntiin heti ja se päättyy 29.8.2018 kello 24.00. Arvon voittajan seuraavana päivänä ja ilmoitan siitä voittajalle henkilökohtaisesti.

Osallistut arvontaan jättämällä kommentin tähän postaukseen kirjoittamalla vaikka hep. Jätäthän kommenttikenttään myös sähköpostiosoitteesi mahdollista voittoa varten, tai voit lähettää sen myös sähköpostiini osoitteeseen simplifiedlivingblogi@gmail.com. 


Loppuun vielä yksi ylläri. Pääsin nimittäin eilen hakemaani kouluun, eli minusta tulee taas koululainen! En malta pysyä nahoissani ja kerron tästä ihan pian teille lisää. Jihuu ja ihanaa! <3 

*Sain pussilakanat lahjaksi Familonilta

SHARE:

21 kommenttia

 1. Meillä on nämä valkoisena, kun voitin silloin kuva kilpailussa 💕

  Aivan mielettömiä kuvia ja tunnelma näissä, sulan... 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiva! Ne olivat juuri nämä lakanat kun voitit, ihanaa! <3 Oletko muuten silittänyt tai mankeloinut lakanat ennen käyttöä? Meillä nämä "toimii" näin hieman ryppyisinä, mutta valkoiset ajattelin mankeloida. :)

   Poista
 2. Mukana.
  Riitta.m.lehtonen@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Meillä on ollut puuvillasatiini nyt käytössä, ja siitä onkin muodostunut ehdoton lemppari. Tuo mainitsemasi "kahina" jää kyllä tosiaan uupumaan, joten näitä puuvillapercaleita täytyy kyllä päästä testailemaan! Tää oli sitäpaitsi eka kerta, kun edes kuulen kyseisestä lakanasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että percale on aika uusi materiaali Suomessa, ja aika harva tekstiiliyritys sitä myy. Voin suositella tosi lämpimästi materiaalia, mikäli kahinalakanat ovat haaveissa! :)

   Poista
 4. Ja laitetaan nyt se sähköpostikin vielä :')
  suvi.sateri@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Mukana arvonnassa :)
  kesanenriikka@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Ompa ihanat lakanat! :) Hyvillä lakanoilla saa kyllä helposti ylellisyyden tuntua makuuhuoneeseen! Näihin Familonin uutuuksiin täytyy kyllä tutustua.
  Lumikki90(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Mukana arvonnassa! 🙂, putjen@gmail.com

  VastaaPoista
 8. mukana! :)
  linneahu@outlook.com

  VastaaPoista
 9. Ihanat lakana ja kaunis kokonaisuus. Mukana arvonnassa. Plampola@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Mukana arvonnassa :) janette :D

  VastaaPoista
 11. Mukana arvonnassa. :) Piia.luomahaara@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Mukana arvonnassa😊 riikka-maria.talus@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Niin haluaisin liput messuille, mukana arvonnassa. lm.vikman@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Inspiroiduin tilaamaan nuo ihanat lakanat itsellekin!
  Mukana arvonnassa. niina.tuovila@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih ihanaa! Pehmoisia unia hotellimaisten lakanoiden syleilyssä! <3

   Poista
 15. Arvonnassa mukana! Pitäisi päästä messuille testailemaan patjoja/sänkyjä. sonja.patana(at)gmail.com

  VastaaPoista
 16. Mukana arvonnassa! Olisi ihana päästä messuille kaverin kanssa sisustusuutuuksia fiilistelemään!
  lotttav [ at ] gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig