16. elokuuta 2018

Musta Hay Tray-pöytä valkoisella kannella


Onko teille koskaan käynyt niin, että huomaatte toivovanne kotiinne jotain erityistä, mutta jonka syystä tai toisesta jätätte vain ajatuksen asteelle, kunnes yhtäkkiä, aivan odottamatta, joku muu toteuttaakin sen teidän puolesta? Juuri niin on käynyt nyt meille ja olen tästä vieläkin ihan ällikällä lyöty!


Saatattekin muistaa, että meillä on viime marraskuusta lähtien ollut olohuoneen pöytänä Hayn musta tarjotinpöytä. Muistan pohtineeni ennen pöydän ostamista sopisiko valkoinen pöytä meille kuitenkin paremmin, mutta päädyin teidän tukenne saaneena tilaamaan tarjotinpöydän mustana. Se onkin ollut ehdottomasti nappivalinta, sillä sirot mustat pöydänjalat mustan kannen kanssa ovat tuoneet muuten niin vaaleaan olohuoneeseemme sopivasti särmää ja eloa. Ja muutenkin pöytä on ollut todella toimiva, käytännöllinen, vakaa sekä meidän arkeen sopiva. 


Tänä kesänä aloin kuitenkin kaipaamaan pöytään ihan pientä freesausta ja mieleeni juolahti idea valkoisesta pöytälevystä mustien jalkojen kaveriksi. Tiedän joidenkin teettäneen tähän samaan pöytämalliin vaalean levyn esimerkiksi marmorista, mutta minua alkoi jostain syystä viehättää ajatus aivan saman sarjan pöytälevystä. Tietääkseni pelkkiä tarjottimia tähän pöytämalliin ei kuitenkaan ole saatavilla, joten en ajatellut asiaa sen enempää vaan unohdin nopeasti koko jutun.

Mutta sitten kesälomalla appivanhempieni luona keski-Suomessa meihin iski oikea käsityövimma. Kerroinkin tuolloin, että nikkaroimme olohuoneen pöytäämme uuden levyn puusta, jonka mahdollisesti maalaisin myöhemmin valkoiseksi. Tämä idea ei kuitenkaan nähnyt päivänvaloa, sillä Rebecca (Instagramissa @65m2)  laittoi yhtenä päivänä minulle viestiä saaden aikaan aikamoisen yllärin! Ja nyt tulee tämä kohta, jossa voin sanoa, etten ehkä kestä! <3 Rebecca nimittäin alusti viestinsä kirjoittamalla, että hänen kysymyksensä saattaa olla hieman hassu, mutta olisikohan meillä käyttöä valkoiselle Hayn tarjotinpöydän pöytälevylle, sillä heillä se on jo kolme vuotta pyörinyt ylimääräisenä jaloissa! Tämän lisäksi sen voisi tulla hakemaan hänen omien sanojensa mukaan ihan vain free! Siis A-P-U-A! Hayn valkoinen pöytälevy ja ihan vain free! Voitteko uskoa? No en minäkään aluksi meinannut, mutta totta se oli!Tähän liittyen on muuten pakko sanoa, että minun on aina ollut tosi vaikeaa vastaanottaa apua, ihmisten pyytetöntä ystävällisyyttä tai lahjoja. On jotenkin paljon helpompaa tarjoutua itse avuksi tai muistaa kivalla yllätyksellä toisia, mutta niiden vastaanottaminen on oikeasti vaatinut rohkeutta. Kyse ei ole siitä, etten uskoisi toisten ystävällisyyteen tai hyvyyteen, vaan siitä, että minusta tuntuu, että olen tällaisina hetkinä vaivaksi

Tiedän, että tällainen ajattelu on ihan typerää ja tiedän myös sen, että jos torjuisin minulle osoitetun hyvyyden, riistäisin tältä toiselta antamisen ilon - siis sen saman ilon, josta minä nautin. Mutta niin vaan on oma pieni kuuppa kummallinen, että näiden kahden asian saaminen oman pääkopan sisällä balanssiin tuntuu vievän koko ajan aikaa. Huoh. Mutta josko sitä joskus oppisi? Ainakin sitä voi koko ajan opetella. :)Opettelen siis nyt ottamaan ystävällisyyttä rohkeammin vastaan ja olenkin aivan äärimmäisen kiitollinen tästä uskomattomasta muistamisesta! Tykätään tästä pöytälevystä ihan hurjan paljon ja mielestämme se tuo kivaa keveyttä olohuoneeseemme, vai mitä sanotte? Syksymmällä voi tilalle vaihtaa taas mustan tai sitten sen puisen, joka odottaa vielä ensiesittelyään blogissa.

Olin myös tosi onnellinen siitä, että pakatessani omia kirpparille meneviä tavaroita tuli mieleeni kysyä Rebeccalta, jos heillä puolestaan sattuisi olemaan joillekin niistä käyttöä. Ja niin molemminpuolinen ilo oli korkealla, kun muutamat meidän jutut pääsivät heidän tosi kaunille ja uudesti sisustetulle kesämökille samalla kun me nautimme iltateetä uudistuneen pöytämme äärellä. <3

Ihanaa viikonloppua!


SHARE:

12 kommenttia

 1. Aivan ihanan lahjan saitte ❤ voin täysin samaistua kirjoitukseesi, saaminen on ihan oma (vaikea) lajinsa, mutta voi sitä antamisen iloa! 💕 Mutta olen yrittänyt myös samanlailla ajatella, että ei ole kiva viedä toiselta antamisen iloa. Samoilla ajatuksilla siis 😍

  Todella kaunis tämäkin taso, ja sopii yhtälailla kun edellinen 😍 ihana kun voi vaihdella, sopii tälle sisustajalle hyvin 😀

  Jos saatte joskus valmiiksi kolmannen version niin mielenkiinnolla sekin nähtäisiin 🤗🤗

  Aurinkoa viikonloppuun 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Kun itse tietää, miten suurta iloa antaminen tuo on silti niin vaikeaa antaa sitä iloa toiselle! Aika paradoksaalista, eikö?

   Pöytälevy odottaa käyttöön pääsyä syksymmällä. Sitten fiilistellään taas luonnon värein ja materiaalein! <3

   Poista
 2. Avun vastaanottaminen on tosiaan vaikeaa ja pyytäminen vielä vaikeampaa. Olen kuitenkin huomannut, että jännä kyllä se parantaa ihmissuhteita! Toiset ovat mielellään avuksi, kun nätisti pyytää, ei vaadi kohtuuttomia ja muistaa kiittää.

  Tätä on itse asiassa tutkittukin, ja ihmiset tosiaan pitävät enemmän sellaisista ihmisistä jotka ovat pyytäneet heiltä apua. Esimerkiksi yhdessä tutkimuksessa osallistujat saivat pienen palkkion siitä, että olivat mukana. Tutkimuksen jälkeen tutkija selitti osalle porukasta, että hän ei saanut ulkopuolista rahoitusta vaan rahat tulivat hänen omasta pussistaan eikä hänellä oikeastaan olisi ollut siihen varaa... joten voisiko hän saada rahat takaisin? Kun osallistujilta kysyttiin heidän mielipidettään tutkijasta, ne pitivät hänestä enemmän, joilta hän oli pyytänyt rahat takaisin!

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon jättämästäsi kommentistasi, T! Luettuani sen olen pohtinut sanojasi useampana päivänä.

   Mainitsemasi tutkimustulos on todella vaikuttava. Ehkä se kuvastaa juuri sitä, että olemalla ihminen ihmiselle paljastamalla oman tarpeensa antaa mahdollisuuden osoittaa empatiaa. Se myös tuo ihmiset lähemmäksi toisiaan niin tunnetasolla, kuin samaistuttavuudellaan. Kiitos siis kun kerroit tuon. Täytyy ottaa tutkimuksen opetus omaan sydämeen ja sitä kautta käyttöön. <3

   Poista
 3. Ihana ylläri! Ja, tuo yhdistelmä on kyllä hieno, voisin ottaa meillekin.

  VastaaPoista
 4. Oot ihana 🖤
  -Rebecca

  VastaaPoista
 5. Voih, niin tunnistan tuon vaikeuden ottaa apua vastaan, vaikka olisi todella erittäin painavia ja isoja syitä siihen <3 Ehkä se juontaa juurensa jostain vaatimattomuudesta, joka on tietyllä tavalla aika vahvana kulttuurissamme. Olen kirjoitellut tuosta avun pyytämisen ja vastaanottamisen vaikeudesta talvella ja nyt huomaan, että en ole siinä kehittynyt yhtään kirjoittelusta huolimatta :)

  Leppoisaa kesäistä viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Kiitos tosi paljon kommentistasi ja viisaista sanoistasi! Olen kanssasi samaa mieltä, että avun vastaanottamiseen vaikeuteen vaikuttaa ehdottomasti kultturissamme vaikuttava vaatimattomuus. Mutta tuntuu, että se on viety yli "normaalin" kielteisyyden puolelle. Ihan kuin pärjääminen vain ja ainoastaan omilla voimilla ilman toisten apua olisi jotenkin jaloa ja merkki vahvasta ihmisestä. Usein vahvempaa on myöntää oma tarpeensa ottaa vastaan apua.

   Poista
 6. Eikö ton tarjotinosan/kannen pitäis olla toisin päin? Pöydän nimikin kun on tray...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallisesti kyllä, mutta kantta voi pitää kummin päin vain. Näissä kuvissa se on ns. päälaelleen, mutta tällä hetkellä se on meillä tarjottimena. Tosi kiva kummin päin vain!

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig