30. elokuuta 2018

Mustavalkoinen DIY-taulu yöpöydälle


Mikähän tässä syksyssä saa niin sanotun DIY-vaihteen päälle? Pahoittelut muuten jo tässä vaiheessa mikäli inhoatte kyseistä englanninkielistä kirjainyhdistelmää, tai jos sen käyttäminen saa teissä aikaan kylmiä väreitä.  En itsekään siitä liioin innostu, mutta napakka suomenkielinen vastine taitaa sille olla vielä tekeillä. Joten mennään vielä toistaiseksi DIY-sanalla tämä postaus ja eihän sitä tiedä, jos tässä matkan varrella yhdessä tuunattaisiin sanalle jokin toinen versio, heh!


Saatoittekin nähdä Instargram-Storiesin puolella, kuinka tällä viikolla askartelin vanhoille Ikean harmaille 30x40 cm kehyksillemme kokonaan uuden lookin. Olin okeasti jo heivaamassa kehyksiä roskiin, sillä ne ovat pyörineet varastossamme jo iät ja ajat ilman minkäänlaista käyttöä. Sitten jostain yks kaks tuli ajatus (syksyn tuulien mukana varmaan) freesata kehys raikkaammaksi ja tehdä itse siihen "sisus".

Tässä siis pieni kuvatutoriaali tämän mustavalkoisen taulun työvaiheista ja mikäli innostutte tällaisen askartelemaan, niin tämä on tosi helppo ja kiva projekti!


Ensin halusin uudistaa kehysten harmaat reunat jollakin raikkaammalla värillä. Valkoinen tuli ensimmäiseksi mieleeni ja sattuvasti askartelukassissani oli sopivasti jäljellä mattapintaista DC Fix-muovia. Leikkasin rullasta sopivan kokoiset palat ja liimasin ne pienen lastan avulla tasaisesti ja viimeistelin reunat mattoveitsellä.


Samaisessa puuhakassissa oli myös pieni pala mustavalkoraidallista lahjapaperia, jota mallailin kiinnitettäväksi kehysten sisällä olevien pahvireunojen toiselle puolelle ikään kuin julisteeksi. Paperi riittikin juuri ja juuri, mutta halusin sen lisäksi tauluun vielä jotain muuta pieniksi yksityiskohdiksi.Kas siihen tulikin sopivasti vastaan pari laatikossa lymyillyttä postikorttia, jotka kiinnitin teipin avulla suoraan kiinni lahjapaperiin. Ja tadaa! Nyt tämän uuden kehysten sisälle muuttavan väkerryksen voisi sujauttaa lasin sisälle ja jännätä, onnistuiko idea sillä lailla, kuin olin sen suunnitellut. 
Siinä se nyt on valmiina asetettuna yöpöydälle! Taulu olisi kiva myös seinällä, mutta sen takaa puuttuu ripustuskoukku ja sellaista oli tosi hankalaa tähän malliin väsätä. Laitoin siis kehykset nojaamaan ihan vain seinää vasten. Sujautin taulun vasempaan kulmaan myös vastikään ompelemani pehmosydämen (niitä onkin tullut taas ommeltua) ja lopputuloksesta tuli kyllä aika kiva. Ja voihan taulun korttejakin jossain vaiheessa vaihtaa, mutta ainakin nyt ne passaavat siihen väriensä ja tyylin puolesta hyvin. Ja ai niin, aikaa tämän askarteluun meni kaikkinensa noin puolisen tuntia.Tulin ottaneeksi samalla kuvia myös meidän petauksesta, sillä tämä Jyskin pyöreä tyyny inspiroi osaltaan. Se on väriltään melkein kuin tämän syksyn lempparini viininpunainen, mutta taittaa aavistuksen verran kylmään liilaan. Mutta tyyny oli ihan hauska ja mieluinen löytö Itiksen Jyskin avajaistarjouksissa. Menin sen ohi hakiessani vanua Eurokankaasta enkä ollut tiennytkään, että Itis oli niin paljon uudistunut!
Loppuun vielä kiitos kaikille Habitare-messulippujen arvontaan osallistujille! Arvoin tänään voittajan random.orgin avulla ja onnellinen voittaja on tavoitettu. Meidän perheessä messujen tarjonnan kiinnostus jakautuu muuten aikalailla kahtia kun allekirjoitanut fiilistelee sisusutuspuolta samalla kun parempi puolisko hifistelee HIFIä. Mutta eikö ole hyvä, että molemmille löytyy jotakin. ;)

Hyvää pian alkavaa viikonloppua kaikille!


SHARE:

4 kommenttia

 1. Olet DIY kuningatar ❤ ihastelen aina näitä tuunauksiasi, jotka ovat niin upeita kerta toisen jälkeen ❤

  Ps. Ihastuin totaali tuohon tyynyyn, se on ääri symppis 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, en ole varma noin suuresta arvonimestä, mutta ainakin tämä puuhastelu on valtavan hauskaa ja mielekästä! Ja toinen DIY-intoilija löytyy sieltä suunnasta!

   Tyyny oli muuten vain vitosen, mutta tuo sitäkin enemmän iloa!

   Poista
 2. Voi miten kiva lopputulos tulikaan! Pehmosydämistä puheenollen, onko niistä jotakin ohjetta täällä, sellainen kiinnostaisi kovin! Ovat niin ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla, että inspiroiduit tästä postauksesta ja myös pehmosydämistä! :) Minulla on luonnoksissa valmiina yksi postaus, jossa hieman näkyy sydänten ompelemisen työvaiheita, mutta voisin sitä vielä täydentää parilla havainnollistavalla kuvalla. Ompeleminenkin on tosi mukavaa ja varsin koukuttavaa samalla. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig