19. syyskuuta 2018

Petaus uudesta kuvakulmasta


Välillä havahtuu siihen, kuinka omat totutut tavat sokaisevat ajattelemasta niin sanotusti laatikon ulkopuolelta. Tiedättehän; itselle muovautuneet toimintamallit ovat aivan päivänselviä, kunnes joku toinen esittää vaihtoehtoisen huomion tai ehdotuksen. Ai noinkin voi ajatella? 

Konkreettisesti tämän huomaa esimerkiksi vaihtaessa uuteen työyhteisöön, jossa sen työ- ja toimintatavat ovat saattaneet olla jo vuosikausia samat. Kun siis uusi työntekijä tulee tuorein silmin paikalle, hän saattaa nähdä tarpeelliseksi tehdä rakentavia ehdotuksia jonkin tottumuksen parantamisksi. Mutta kolmessa viikossa nämäkin silmät "menevät kiinni", koska ihminen omaksuu uuden käytännön kahdessakymmenessä yhdessä päivässä. Kiinnostavaa, eikö?


Omat silmäni ovat olleet jo monta vuotta ummessa mitä tulee blogissä nähtyihin kotimme kuvakulmiin. Vaikka sitä kuinka haluaisi vaihtaa totuttua kaavaa, on vaan helpompaa turvautua jo hyviksi havaittuihin jalustan paikkoihin ja tuoda vaihtelua kuviin muutoin, kuin freimin asettelulla. Varsinkin makuuhuoneestamme otetut kuvat ovat tämän tästä samasta kohdasta ja samalta etäisyydeltä. Omia tottumuksia on kuitenkin haastavaa lähteä muuttamaan eikä sitä aina edes oivalla miten sen tekisi.

Yhtenä päivänä, kun olin ripustamassa pyykkejä makkarin perällä olevalle parvekkeellemme kuivumaan, idea uudesta kuvakulmasta juolahti kuitenkin yks kaks mieleeni. Taisin siinä samassa hakea kameran ja kokeilla miltä näyttäisi, jos kuvat makkarista ottaisi parvekkeelta käsin vaatekaappien suuntaan. Sopivan korkeuden ja valotuksen löytäminen toi kieltämättä mukaan omat haasteensa, mutta tällaisia otoksia tuli lopulta muistikortille tallennettua. Vaihtoehtoinen kuvakulma toikin kivaa uutta twistiä omiin kuvaustottumuksiin ja ajattelin jatkaa näiden harjoittelua edelleen.

Näyttääkö muuten makuuhuoneemme tai sen mittasuhteet teidän mielestä erilaisilta kuin toisesta suunnasta otetut?


Seuraavat makuuhuoneen sisustuskuvat tulevat varmaan olemaan freesatusta sängynpäädystämme. Tummanharmaa sametti odottaa nimittäin ompelukoneen neulan alle pääsyä, sillä tavoitteena on kikkailla sametista vaihtopäällinen tähän itsetehtyyn sängynpäätyymme. Kun vaan ehtisi ompelutyön tässä jossain vaiheessa opiskelujen ohessa aloittamaan. Sitä ennen työlistalla on neuletyö ystävälle ja pehmosydän toiselle - mutta ne ovatkin niitä tärkeimpiä töitä, eikö vain! <3

Hyvää viikkoa ja palataan taas seuraavalla kerralla!

SHARE:

5 kommenttia

 1. Loistava aihe 😊

  Sitä todellakin tulee otettua tutuista ja turvallisista kulmista itsekin kuvia, mutta oi kuinka kiva mieli tuleekaan kun kokeilee tai löytää uuden kulman 😊 se onnistumisen tunne on loistava 😊 yritän tähän aina välillä haastaa itseäni, vaikka tämän kokoisessa kodissa se on haastekin.

  Olen aikaisemminkin sanonut, että minusta tuntuu että löydät tosi usein uusia kuvakulmia ja joka kerta ne näyttää todella upeilta 😍😍 tämäkin on todella k a u n i s 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienessä kodissa vaihtelevien kuvakulmien löytäminen on tosiaan tosi haastavaa, mutta palkitsevaa! Ja olen havainnut, että teidänkin somasta pesästä olet sellaisia postannut. Joten hyvä me molemmat! :D Ja kiitos! <3

   Poista
 2. Ihan uskomatonta miten joku on noin näppärä käsistään. Arvostan. Minä olen usein tyytyväinen siihen, että saan rikkinäiset vaatteet paikattua ja siihen kädentaitoni oikeastaan jäävät. 🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! <3 Toisinaan käsityöt onnistuu ja tosiinaan ei. Mutta vaatteiden paikkaamisen, kuten parsimisen, haluaisin vielä oppia! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi, palaan siihen mahdollisimman pian!

Blogger Template Created by pipdig